Puut talteen ja eteenpäin ammattitaidolla

0

Puunkorjuu metsistä ei tapahdu ilman osaavaa henkilökuntaa ja kuljettajien väliset tuottavuuserot ovat merkittävät. Tämän tietää metsänhakkuuta Etelä-Savon alueella ammattitaidolla ja vuosien kokemuksella tekevän Metsätyö Räisänen Oy:n Juha Räisänen.

– Tahti on kiristynyt koko ajan. Yhä enemmän tarvitaan pelisilmää. Puikoissa olevan tyypin on oltava sellainen, joka osaa huomioon työmaan ympäristö- ja laatuvaatimukset, muun muassa raaka-aineen laadun, hän kuvailee.

 

Metsätyö Räisänen Oy on perustettu vuonna 1989. Sen omistavat veljekset Juha, Jukka ja Timo Räisänen.

– Perustimme yrityksen, koska tarvetta ja kysyntää korjuukelpoiselle puulle tuntui riittävän, samoin töitäkin niin nyt kuin silloin. Tällä hetkellä hakkuukalustomme on sidottu pääosin Metsäliiton palvelemiseen. Koska meillä on liikeluvat, siirrämme toki myös muiden työkoneita kuin omiamme, hän toteaa.

Metsätyö Räisänen Oy:n käytössä on kolme hakkuukonetta, kolme ajokonetta sekä lisäksi kuljetusauto. Pääasiassa yritys toimii Rantasalmen ympäristössä, sillä kovin kauas ei koneita ja miehiä kannata siirtää. Kaikkiaan yritys työllistää omistajiensa lisäksi kuusi työntekijää.

Työympäristö muuttunut paljon

Räisänen sanoo, että metsäkoneen kuljettajan työympäristö on muuttunut merkittävästi viimeisten kymmenen vuoden aikana. Muutoksia on tullut muun muassa ergonomiaan ja tietotekniikan hyödyntämiseen eli ala on tänä päivänä varsin moderni ja nykyaikainen. Oheislaitteiden lisäksi työmaiden suunnittelu, metsän- ja ympäristönhoito ovat tulleet osaksi työtä. Unohtaa ei sovi myöskään metsänomistajan toiveita.

– Ongelmallisinta tällä alalla on työn kausiluonteisuus. Samoin poikkeavat talvet vaativat paljon sekä miehiltä että koneilta. Paras keli meidän kannaltamme olisi tasainen, useamman viikon kestävä noin kymmenen asteen pakkanen, kertoo Räisänen.

 

Metsätyö Räisänen Oy

Osoite
Tiemassaarentie 107
58900 Rantasalmi

puh.
0400 152 183

fax
015 440 166

email
juha.raisanen@metsatyoraisanen.inet.fi

Share.