Putsiini Oy vaatettaa niin ammattilaisen kuin opiskelijan

0

es-putsiini-oy-intro.jpg

Ammattiasujen valmistukseen ja markkinointiin erikoistunut Putsiini Oy on vaatettanut useilla eri aloilla työskenteleviä suomalaisia vuodesta 1988 saakka. Toimitusjohtaja Aaro Nevalan mukaan selkeästi reippaammin kasvanut tuoteryhmä on erilaiset kokinasut, joita yritys valmistaa tuhansia vuodessa.

Vaikka tarjolla on tänä päivänä yhä erilaisempia malleja ja runsaasti myös värivaihtoehtoja ravintola- ja suurtalouskeittiöihin, tuntuu valkoinen kokintakki silti Nevalan mukaan pitävän edelleen pintansa. Mallit eivät hänen mukaansa ole ravintola-alalla suuresti muuttuneet vuosikymmenten aikana.

– Perusmalleihin saatetaan vain toivoa esimerkiksi jotain omintakeista pientä yksityiskohtaa tai vaikka lisätaskua, mainitsee Nevala.

Perinteisiä kokinasuja Putsiinista löytyy varastotavarana. Niitä ja yrityksen muita tuotteita on esillä Helsingissä Mannerheimintiellä olevassa myyntinäyttelyssä. Lisäksi yrityksellä on kaksi merkittävää jälleenmyyjää; valtakunnallinen Kespro Oy:n noutotukku ja Heinon Tukku Oy.

Kokinasujen lisäksi Putsiini Oy:stä löytyy työasut kuljetus- ja huoltotöihin, teollisuuteen, rakennus- ja asennustöihin. Valikoimiin kuuluvat myös erilaiset varoitus- ja talvivaatteet.

– Haluamme palvella sellaisiakin yrityksiä, jotka kaipaavat työvaatteisiinsa jotain erityistä, mitä ei isoissa massatuotteissa ole, kertoo Nevala.

Suurimman osan kankaista yritys hankkii Finlayson Forssa Oy:stä, sillä ammatti- ja työkäyttöön tehdyillä vaatteilla on ihan erilaiset vaatimukset mm. pesun suhteen kuin muilla vaatteilla.

Työasuja myös opiskelijoille

Entisessä kauppakiinteistössä Kuortissa toimivan yrityksen tuotantotilat eivät ole suuren suuret. Ne on kuitenkin täysin riittävät, sillä tuotannossa olevat sarjat ovat pieniä. Osa leikkauksesta ja ompelusta teetetään myös alihankintana Eestissä.

Vantaalle vuonna 1988 perustettu perheyritys muutti reilut kolme vuotta sitten Pertunmaalle Kuorttiin, joka on hyvien kulkuyhteyksien päässä eri puolille Suomea. Syynä muuttoon oli yrittäjäpariskunnan halu palata vaimon synnyinseudulle.

Yrityksen omistavat Aaro ja Margit Nevala sekä heidän kaksi tytärtään, Susanna ja Annika, jotka myös työskentelevät yrityksessä. Yrittäjäperheen lisäksi yrityksen palkkalistalla on vakituisesti yksi ulkopuolinen ompelija. Lisäksi yritys palkkaa myynti- ja esittelytyöhön kiireapua koulujen alkaessa, sillä silloin on yleensä ruuhkahuippu.

– Meillä on ammattikouluissa tietyt myyntipäivät, jolloin valikoimiamme esitellään. Tänä päivänä yhä useammat opiskelijat hankkivat omat työasunsa itse opetustilanteita varten, Nevala kertoo.

Opiskelijahaalarit oma juttunsa

Kokinasujen lisäksi toinen merkittävä kasvussa koko ajan oleva tuoteryhmä on opiskelijahaalarit. Aaro Nevala kertoo, että sovitussarjat kiertävät yliopistoissa ja muissa oppilaitoksissa ilman erityistä markkinointihenkilöä. Oppilaitoksessa kulloinkin oleva yhdyshenkilö huolehtii tilaukset pääsääntöisesti sähköpostin kautta.

– Osa tilaa vain kymmeniä kappaleita, kun taas joku suuri ainejärjestö saattaa tilata satoja haalareita kerralla. Myös opiskelijahaalareissa asiakasryhmän toiveet voidaan huomioida olipa kyse sitten isosta tai pienestä erästä, Nevala kertoo.

Ammattiasujen ja opiskelijahaalareiden lisäksi yrityksen kautta hoituvat esimerkiksi T-paitojen ja kauluspaitojen brodeeraukset ja painatukset. Uusimpana tuoteryhmänä yrityksen valikoimissa ovat Sievin jalkineet, joiden jälleenmyyjänä yritys toimii pääkaupunkiseudulla.

{gallery}es-putsiini_oy{/gallery}

Putsiini Oy

Osoite
Kauppatie 4
19410 Kuortti

puh.
015 410 0100

fax
015 410 0101

email
putsiini@putsiini.fi

www.putsiini.fi

Share.