Punkaharjulla luotetaan tulevaisuuteen

0

Punkaharjun kunta tarjoaa asukkailleen turvallisen ja luonnonläheisen ympäristön ja laadukkaat peruspalvelut, joihin on investoitu reippaasti viime vuosina. Kunnassa on myös hyvät yrittämisen edellytykset, sillä sieltä löytyy helposti kaavoitettuja tontteja ja osaavaa työvoimaa.

 

Noin 4000 asukkaan Punkaharju on itsenäinen kunta, jonka elinkeinopohja riittää turvaamaan talouden perustan myös pitkällä aikavälillä. Kunnan työpaikkaomavaraisuus on 113 prosenttia. Punkaharjun yritykset tarjoavatkin työtä myös muiden kuntien alueella asuville eteläsavolaisille.

Suurin työnantaja on Metsäliitto Osuuskunta. Paremmin tuotebrändinä Finnforest tunnettu yritys antaa työpaikan vaneri- ja kertopuutehtaassaan noin 550 henkilölle.

– Myös muu mekaaniseen puunjalostukseen liittyvää toiminta, kuten sahaus- ja höyläyspalvelut sekä puuseppätoiminta työllistävät hyvin. Lisäksi kuljetusala, metsäpalveluketju, veneteollisuuden osavalmistus sekä palveluelinkeinot yleensä tarjoavat työtä useille punkaharjulaisille ja lähikunnissa asuville, kertoo kunnanjohtaja Pekka Nousiainen.

Lisää työpaikkoja on luvassa lähivuosina Suomen Bioetanoli Oy:n tehdashankkeen myötä. Tehdasalueen kaavoitus valmistuu alkuvuodesta 2008 ja kunnallistekniikan rakentamiseen on varauduttu vuonna 2009. Mainitsemisen arvoinen työllistäjä on myös kuntoutuskeskus Kruunupuisto, joka on keskittynyt vaativaan kuntoutukseen ja työhyvinvointipalvelujen tarjoamiseen.

Upeat maisemat ja hyvät yhteydet

Parhaiten Punkaharjun kunta tunnetaan kulttuurihistoriallisesti arvokkaasta harjumaisemasta, jonka kohtaa vuosittain yli puoli miljoonaa matkailijaa. Kuntaan yhdistetään luonnollisesti myös Suomen metsämuseo Lusto ja Taidekeskus Retretti.

Erityisesti Nousiaista ilahduttaa se, että teollisten hankkeiden ohella Punkaharjulla on käynnistynyt mittavia investointeja matkailuun ja vapaa-ajanviettoon liittyen.

– Retretin vetovoima kirkastuu entisestään, sillä alueelle nousee yli 40 uutta loma-asuntoa lähivuosina. Kesämaata puolestaan on alettu kehittää muotoon erityisesti lapsiperheitä silmällä pitäen, mainitsee Nousiainen.

Kristallikirkkaan Puruveden ja norpistaan tunnetun Pihlajaveden välissä sijaitsevassa kunnassa kaunis järviluonto on aina lähellä. Tämä on huomioitu myös kaavoituksessa, jonka kautta pyritään edesauttamaan yritysten ja uusien kuntalaisten sijoittumista sinisen Saimaan äärelle. Kunta kaavoittaa ja myy ympärivuotiseen asumiseen omarantaisia ja rannan läheisyydessä olevia omakotitalotontteja sekä rivitalo- ja paritalotontteja muun muassa Salkonniemestä, Puruveden rannalta. Lisäksi tontteja on kunnan keskustaajamassa, Putikossa ja Tuunaansaaressa.

– Omakotitontit ja pienyritystontit mahdollistavat laadukkaan asumisen ja yrittämisen valtatie 14 läheisyydessä, vain noin 30 kilometrin päässä Savonlinnasta, kehuu Nousiainen.

 

Punkaharjun kunta

Osoite
Kauppatie 20 (PL 18)
58500 Punkaharju

puh.
015 734 1011

fax
015 734 1299

email
etunimi.sukunimi@punkaharju.fi

www.punkaharju.fi

Share.