Plastepissa muovi muuntuu moneksi

0

Pertunmaan Kuortissa sijaitsevassa Plastep Oy:ssä työstetään ruiskuvalutekniikalla muovia mitä erilaisempiin muotoihin aina kunkin asiakkaan tarpeen mukaan. Asiakkaina yrityksellä on oman alansa isoja tekijöitä kuten hitsauslaitteistaan tuttu Kemppi Oy ja muun muassa laivojen alipaineviemäröinteihin erikoistunut Evac Oy.

– Plastepin valmistamat tuotteet ovat yleensä koneeseen, laitteeseen tai johonkin tuotteeseen kuuluvia teknisiä osia tai sovelluksia. Niitä ei välttämättä edes näe päällepäin, kuvaa yrityksen toimitusjohtaja Kristiina Wessman ja esittelee laivojen vessoissa olevan huuhtelunupin painiketta ja sen takana olevaa imujärjestelmän osaa.

Yrityksen valmistamien tuotteiden koot vaihtelevat alle grammasta puoleentoista kiloon. Raaka-ainetta yritys käyttää yli sata tonnia vuodessa, joten yrityksen tuotantolaitoksesta lähtee viikoittain maailmalle melkoinen kappalemäärä.

Tuotesuunnittelusta kokoonpanoon

Kaikki toiminta lähtee Wessmanin mukaan asiakkaan ymmärtämisestä ja hänen tarpeistaan. Plastep osallistuukin aktiivisesti tuotekehitykseen yhdessä asiakkaan kanssa ja antaa apuaan tuotteen valmistettavuuteen ja materiaaleihin liittyen. Plastep on mukana myös muotin valmistusvaiheessa.

– Huolellisella suunnittelulla ja yhteistyöllä vältytään turhilta viiveiltä ja virheiltä varsinkin uuden tuotekokonaisuuden käynnistysvaiheessa. Yhteistyössä saadaan kaikkein paras lopputulos, vakuuttaa Wessman.

Muotit yritys hankkii alihankkijoiltaan. Kaikkiaan muotteja on hyllyssä tuhatkunta.

– Yksi vahvuutemme on erittäin hyvin varustettu muottihuolto, joka huolehtii muottien tuotantokuntoisuudesta sekä muutoksista, Wessman kertoo.

Plastepin palveluun kuuluvat myös kokoonpano- yms. oheispalvelut, sillä yrityksen periaatteena on tarjota asiakkaalleen mahdollisimman kokonaisvaltainen palvelu. Uusinta uutta on silikonidispenseri, jolla voidaan tehdä eri mallisiin kappaleisiin kiinteitä silikonitiivisteitä.

– Konekantaa päivitetään vuosittain. Tuotantotilaa laajennettiin viimeksi vuoden 2007 lopulla ja nyt meillä on käytössämme noin 1800 neliötä. Tehtaassamme hoituu yhtä lailla pienempien sarjojen kuin pitkien tuotantosarjojenkin teko, kertoo Wessman.

Työntekijöistä yrittäjiksi

Plastepin vahva ammattitaito pohjautuu yhteiseen historiaan Eimo Oy:n kanssa. Yritys perusti muoviosien tuotantoon keskittyneen Eimo Muovi Oy:n Kuorttiin vuonna 1981. Tuotantolaitos toimi hyvin pitkälti itsenäisenä sekä tulosvastuullisena yksikkönä aina vuoteen 2001 saakka, jolloin viisi entistä eimolaista ostivat yrityksen omakseen.

Monet asiakkaista ovatkin niin sanotusti Eimon ajoilta eli pitkäaikaisia asiakkaita.

– Eimon jäljiltä meille jäi hyvä infrastruktuuri, kiittää Wessman.

Tällä hetkellä yrityksessä työskentelee reilut kaksikymmentä työntekijää. Yrityksen liikevaihto on yli kolme miljoonaa euroa.

{gallery}es-plastep_oy{/gallery}

 

Plastep Oy

Osoite
Kutomakuja 2
19410 Kuortti

puh.
029 000 9120

fax
029 000 9139

email
etunimi.sukunimi@plastep.fi

www.plastep.fi

Share.