Pienjännitejakokeskuksia ja kojeistoja monenlaisiin tarpeisiin

0

Jari Makkosen ja Lasse Mattilan vuonna 1994 Savonlinnaan perustamassa S-Kojeisto Oy:ssä rakentuvat asiakkaan tarvitsemat sähköjakokeskukset tai sähkökojeistot eri komponenteista kokonaisedullisesti ja joustavasti. S-Kojeiston kokoamien jakokeskusjärjestelmien koot vaihtelevat suuresti. Siinä missä taloyhtiön asunnoissa on hieman laptop-tietokonetta suuremmat pienjännitekeskukset joka huoneistossa, ovat S-Kojeiston valmistamat suuremmat keskukset peräti yli kaksi metriä korkeita ja viisi metriä leveitä.

 

Yrityksen referenssilistalta löytyy muun muassa isoja asuinkiinteistöjä, teollisuuslaitoksia, erilaisia kauppa- ja liikekiinteistöjä, sairaaloita, sahalaitoksia, oppilaitoksia, hotelleita, ravintoloita ja kirkkoja.

– Hyvin tehty sähkökaappi piiloutuu niin, ettei sen olemassaoloa ja toimintaa edes huomaa, toteavat Makkonen ja Mattila.

Yrittäjähenkistä henkilökuntaa

Jari Makkonen kuvaa S-Kojeistoa ketteräksi toimijaksi, jossa tuotantoa tehdään asiakkaiden tarpeiden mukaan joustavasti ja autetaan kiiretilanteissa vaikka päivää venyttäen.

– Työntekijät tiedostavat, että asiakas määrää tahdin ja tuo palkan heillekin, hän kuvailee.

Yrityksen tuotteet valmistetaan tilaustyöpohjalta.

– Periaatteessa esimerkiksi jonkin rivitaloyhtiön pienjännitekeskus on vakiotuote, mutta edes niitä ei tehdä varastoon, vaan aina tilausten pohjalta, Lasse Mattila kertoo.

Yrityksen asiakkaita ovat sähkötukkuliikkeet, -urakoitsijat sekä teollisuus- ja koneenvalmistajat. Erikoistuotteita ja -sovelluksia yrityksessä tehdään asiakkaan toiveiden mukaan.

– Näitä toivoisimme tietysti lisää, sillä kokenut henkilökuntamme pystyisi tekemään teollisuudelle enemmänkin laite- ja konevalmistusta, kertoo Makkonen.

Yrityksessä työskentelee yrittäjien lisäksi kolmetoista työntekijää. Ennen yrittäjäksi ryhtymistä kumpikin oli ehtinyt hankkia monipuolista kokemusta sähköalalta. Yrittäjien mielestä vankka ammattitaito ja oman alan tuntemus ovat tärkeitä tekijöitä yrittäjäksi ryhtymisessä.

Kenttäkäyttäjä mielessä

Hyvän henkilökunnan lisäksi yritys luottaa laatuun. Kaikki yrityksen tuotteet ovat SGS Fimkon sertifioimia eli niistä löytyy FI-merkki ja CE-merkki. Yrityksen tekemien tuotteiden valtteja ovat muun muassa tunnetut komponentit, joihin luotetaan eri puolilla maailmaa, sekä Suomen CNC-Metal Oy:n toimittama mekaniikka, joka on mittatarkkaa ja pinnoitukseltaan huippuluokkaa,

– Tunnettuihin komponentteihin on varaosia yleensä saatavissa, jos jokin osa rikkoutuu vuosien varrella. Teräslevystä tehdyt kaapit puolestaan on mittatarkkuudeltaan sitä luokkaa, että niiden kokoaminen sujuu ilman ongelmia. Lisäksi ne ovat jopa ”katseltavan näköisiä”, Mattila huomauttaa.

Yritys pyrkii ajattelemaan myös niin sanottua kenttäkäyttäjää: S-Kojeistolta tilatut kokonaisuudet ovat asennusystävällisiä eli järkeviä ja helppoja asentaa paikalleen.

Yrityksellä on ollut omat tuotantotilat Savonlinnan Pajatien teollisuusalueella vuodesta 2000 saakka. Vuonna 2007 S-Kojeisto Oy teki 1,4 miljoonan euron liikevaihdon ja yritys kuuluu korkeimpaan AAA-luottokelpoisuusluokkaan.

{gallery}es-s-kojeisto_oy{/gallery}

 

S-Kojeisto Oy

Osoite
Pajatie 13
57210 Savonlinna

puh.
015 556 051

fax
015 556 031

email
lasse.mattila@s-kojeisto.fi

Share.