Perinteikäs ja palveleva Kalajoen apteekki

0

Kalajoen Apteekki on maan vanhin, vuodesta 1857 lähtien yhtäjakoisesti toiminut maaseutuapteekki. ”Apteekki on ihmisille edelleen tärkeä”, sanoo nykyinen, järjestyksessä 11. apteekkari Kaisu Valta.

Kalajoen apteekin tärkein periaate on hyvä asiakaspalvelu.

Asiakkaalle mahdollisimman vaivattomasta ja hyvästä asiakaspalvelusta Kalajoen apteekissa huolehtivat apteekkarin lisäksi 15 vakituista työntekijää. Lisäksi apteekissa on vuosittain 1-2 farmaseutiksi tai proviisoriksi opiskelevaa harjoittelijaa.

-Nykyään on välttämätöntä myös lääkkeiden koneellinen annosjakelu. Lääkkeet tulevat meille valmiiksi pakattuina. Toimitamme ne asiakkaalle tai asiakas hakee ne itse. Tärkeä palvelu on myös reseptien uusiminen. Toimitamme reseptit uusittaviksi terveyskeskukseen maksutta, Kaisu Valta  toteaa.

-Hyvää asiakaspalvelua on myös suoraveloitus. Suoraveloitussopimuksella maksuliikenne hoituu helposti asiakkailta, jotka eivät itse asioi apteekissa.

Omat korva- ja yskäntipat
tehoavat edelleen

150 vuoden aikana apteekkitoiminta on ehtinyt muuttua perinjuurin.

-Apteekissa valmistetaan lääkkeitä enää olematon määrä verrattuna siihen, miten paljon niitä tehtiin aikaisemmin. Omia valmisteitamme ovat yhä aikuisten yskäntipat ja puuduttavat korvatipat. Ne ovat vanhan ajan lääkkeitä, jotka asiakkaat kokevat hyvin tehokkaiksi, apteekkari kertoo.

Apteekin toiminta kokenut vuosien varrella suuria muutoksia.

-Ensin siirryttiin atk –aikaan ja siinäkin on opiskeltu koko ajan uutta. Ohjelmat uudistuvat ja vähitellen siirrymme sähköisiin e-resepteihin.

Nykyajan apteekissa on entistä enemmän itsehoitolääkkeiden ja vapaakaupan myyntiä, mikä on lisännyt tilantarvetta. Kalajoen apteekille on onneksi luvassa toimitilat uudessa liikehuoneistossa.

-Lisätila mahdollistaa valikoimien monipuolistamisen ja entistä paremmat tilat asiakaspalvelulle,  Kaisu Valta kiteyttää.

Yhteystiedot

Kalajoen apteekki

Osoite
Kalajoentie 6
85100 Kalajoki

puh.
08 460 057

fax
08 463 716

email
kalajoenapteekki.kalajoki@apteekit.net

www.kalajoenapteekki.fi

Share.