Patentoidusti kevyempää mutta lujempaa

0

Mikkelin Kylmäkori Oy on hyvä esimerkki yrityksestä, joka on panostanut vuosien ajan ihmisiin ja heidän osaamiseensa. Pitkäjänteinen tuotekehitystyö on tuottanut tulosta. Tänä päivänä yritys valmistaa itse kehittämällään menetelmällä laite- ja asennustiloja suojaamaan teknisiä järjestelmiä ympäristörasitetuissa olosuhteissa. Menetelmä on patentoitu useissa eri maissa ja tuotteilla on rekisteröity tavaramerkki.

– Patentointi on innovatiivisen työn takuu. Sitä kautta on auennut ihan uudenlaiset mahdollisuudet toimia maailman markkinoilla. Kaikilla tuotteilla on rekisteröity tavaramerkki, kertoo yrittäjä Hannu Wilen.

 

Yrityksen asiakkaat ovat isoja yrityksiä, jotka toimivat maailmanlaajuisesti. Mikkelin Kylmäkori Oy:n valmistamia tuotteita viedään muun muassa Yhdysvaltoihin, Saksaan, Vietnamiin ja Kiinaan. Asiakkaat edustavat muun muassa sähkölaitevalmistajia, ajoneuvo-, vene- ja ilmailuteollisuutta. Myös useat ruokatuotannon sekä muiden hygieniatilojen rakentajat luottavat Mikkelin Kylmäkori Oy:n ammattitaitoon ja laatuun.

– Meidän niin sanotulla Levyri-menetelmällä voidaan tehdä komponentteja, jotka sopivat esimerkiksi sähkötiloihin, laitetiloihin, erikoiskylmätiloihin, kuormatiloihin ja häiriöttömiin tiloihin. Yleensäkin vaativiin olosuhteisiin, kertoo Wilen.

Suuria kasvumahdollisuuksia hän näkee muun muassa Saksassa, Hollannissa ja Kiinassa, jossa rakennetaan paljon.

Miltei rajattomat käyttömahdollisuudet

Wimacorin patentoitu menetelmä perustuu kerroslevyrakenteiden yhteen liittämiseen ja se palkittiin vuonna 2000 maakunnallisella INNOSUOMI-palkinnolla. Laitteisto pystyy prosessoimaan useita materiaaleja samanaikaisesti. Sillä pystytään työstämään lähes minkä pituisia ja -levyisiä kappaleita tahansa, myös kolmidimensioisia tuotteita. Näin ollen se antaa miltei rajattomat mahdollisuudet kevytrakenne-elementtien käyttöön monissa eri kohteissa.

Wilen kertoo, että EU-vaatimukset täyttävä menetelmä kehitettiin yrityksen asiakkaiden toiveista.

– Menetelmä on kevyt, nopea, ketterä, kustannustehokas ja työturvallinen, listaa tuotantopäällikkö Pasi Seppänen.

Hän kertoo, että osakokoonpanot voivat sisältää työstettyjä, hitsattuja ja ruiskupuristettuja komponentteja, joihin on mahdollista lisätä loppukokoonpanossa putkia, luukkuja, ovia ja ikkunarakenteita.

Mikkelin Kylmäkori Oy:n tuotteet valmistetaan ekologisista, kierrätettävistä materiaaleista.

– Kevytrakenteen ansiosta osien lukumäärää voidaan vähentää keskimäärin 40 prosentilla, Wilen mainitsee.

Yhteensä yrityksessä työskentelee kymmenkunta henkeä. Hannu Wilen perusti Mikkelin Kylmäkori Ky:n vuonna 1972, myöhemmin yrityksestä tuli osakeyhtiö.

{gallery}es-mikkelin_kylmakori_oy_wimacor_oy{/gallery}

 

Mikkelin Kylmäkori Oy / Wimacor Oy

Osoite
Teletie 4
50600 Mikkeli

puh.
015 163 775

fax
015 178 622

email
Myynti: hannu.wilen@kylmakori.fi
Tuotanto: pasi.seppanen@kylmakori.fi
Toimisto: niina.mannelin@kylmakori.fi

Share.