Oulunkaaren alueelle 122 uutta yritystä

0

Oulunkaaren jäsenkunnissa perustettiin viime vuonna 122 uutta yritystä. Iissä toimintansa aloitti 60, Pudasjärvellä 40, Utajärvellä 13 ja Vaalassa yhdeksän yritystä. Simo liittyi Oulunkaaren kuntayhtymään vuoden 2011 alussa.

Yritysasiamies Ilkka Pirttikoski kannustaa ottamaan yhteyttä heti, kun yrityksen perustaminen alkaa kutkuttaa mieltä.

– Saadaan homma heti oikeille urille, hän painottaa.

Pirttikoski käy liikeidean läpi ja pistää yrittäjäksi haluavan tekemään liiketoimintasuunnitelmaa. Monilta löytyy ideoita, mutta realiteetit nähdään vasta, kun laskelmat on käyty läpi perinpohjaisesti. Ilkka Pirttikoski kertoo aina rehellisen mielipiteensä, jos hänen mielestään liikeidea ei kannata.

Hänen mukaansa suurimmasta osasta ideoita saa toimivia, kunhan asioita hioo huolella. Ideoiden saattaminen kannattavaksi liiketoiminnaksi on yleensä pitkä prosessi. Kaupallistaminen ja markkinointi syövät rahaa, ja tie tunnetuksi brändiksi on kallis.

Yrityksen perustaminen on Ilkka Pirttikosken mukaan helppoa. Häneltä saa apua esimerkiksi hakemusten täyttämisessä sekä erilaisten tukien ja starttirahan hakemisessa.

Yritystulkki on paras apu

Ilkka Pirttikoski kannustaa uusia yrittäjiä tutustumaan Yritystulkkiin. Se on internetsivusto, josta löytyy apua kaikkeen, mitä yrityksen perustaja ja toimiva pienyritys tarvitsee. Rahoituskanavien lisäksi Yritystulkista löytyy muun muassa erilaisia oppaita sekä lasku- ja lomakepohjia.

Tulkkiin pääsee Oulunkaaren kuntayhtymän sivuilla osoitteesta www.oulunkaari.com

Yhteystiedot

Oulunkaaren kuntayhtymä

Osoite
Piisilta 1, Micropolis
91100 Ii

puh.
08 587 56100

fax
08 553 6507

email
kirjaamo@oulunkaari.com

www.oulunkaari.com

pp-oulunkaari1

Kartta

Share.