Oulun Satamaan on helppo navigoida

0

pp-oulun satama3Oulun Satama palvelee ympäri vuoden Pohjois-Skandinavian suurimmassa kaupungissa Oulussa, jossa toimii runsaasti eri teollisuudenalojen yrityksiä. Oulusta on useita säännöllisiä laivayhteyksiä eri puolille Eurooppaa sekä hyvät rauta- ja maantieyhteydet Skandinaviaan, Venäjälle ja sitä kautta Kaukoidän markkina-alueelle.

Oulun Satama tarjoaa elinkeinoelämän palveluja, niin viennissä kuin tuonnissakin. Sataman toimiva ja korkeatasoinen infrastruktuuri ja palveluvarustus ovat menestyksekkään toiminnan edellytys.

Uusi yleissuunnitelma

Oulun Satama laati uuden yleissuunnitelman vuoden 2010 aikana. Pohjoisen pallonpuoliskon ja Pohjois-Kalotin alueella on odotettavissa merkittäviä logistisia muutoksia. Nämä muutokset voivat vaikuttaa Oulun Sataman liikenteeseen voimakkaasti.

Uudessa yleissuunnitelmassa on määritelty mm. liikennepotentiaalin perusteella Oritkarin, Nuottasaaren ja Vihreäsaaren satamien kehitystoimenpiteet.

Suunnitelmassa on haettu vaihtoehtoisia malleja ja joustavuutta nopeisiin ja merkittäviinkin muutoksiin. Myös kaupunkiympäristön kehittyminen, maankäytön rajoitukset ja lainsäädännön uudet määräykset asettavat omat vaatimuksensa kehittämiseen.

Yleissuunnitelmassa tavaraliikenteen kehittymistä on arvioitu ja sitä ennustetaan tavararyhmittäisten liikennepotentiaalien avulla. Arviot on tehty yhdessä Sataman operaattoreiden edustajien kanssa.

pp-oulun satama4Uusi laiturialue

Oulun Sataman kokonaisliikenne oli yli 3,5 miljoonaa tonnia vuonna 2010. Tuonnin osuus kokonaisliikenteestä on 62,4 prosenttia ja viennin osuus 37,6 prosenttia.

Parantaakseen liikenteen kasvun edellytyksiä Oulun Satamassa toteutetaan vuoden 2011 aikana uuden Länsilaiturin alueen, 1-vaiheen rakentaminen. Se koostuu 6000 m2 satamaterminaalista ja 14 400 m2:n projektilasti- ja konttikentästä.

Oulun Satamaan on helppo navigoida. Myös ammattitaitoisen ja joustavan palvelun ansiosta Ouluun on helppo tulla.

Yhteystiedot

Oulun satama

Osoite
Poikkimaantie 16
90400 Oulu

puh.
044 703 2753

fax
08 557 2040

email
oulunsatama@ouka.fi
etunimi.sukunimi@ouka.fi

www.ouluport.com

Kartta

Share.