OT-Kumi palvelee asiakkaitaan joustavasti ja luotettavasti

0

4Hyvä, asiakaslähtöinen palvelu on ollut tiivisteitä valmistavan OT-Kumin kantava voima alusta asti. Periaate on tuottanut myös tulosta. Yritys on nykyisin alan markkinajohtajia Suomessa ja myös vientimarkkinat vetävät hyvin. Puolet OT-Kumin liikevaihdosta tulee viennistä.

OT-Kumissa hyvä asiakaspalvelu tarkoittaa joustavuutta, luotettavuutta, lyhyitä toimitusaikoja ja nopeita päätöksiä.

– Maailmanlaajuisesti olemme pieni toimija, joten etenkin luotettavuudella on suuri merkitys. Toimitusten pitää olla perillä juuri silloin kun asiakas haluaa, korostaa toimitusjohtaja Janne Lahdenperä.

– Pääasia on, että asiakas on tyytyväinen. Pidämme konekapasiteettia aina hieman yli tarpeen, jotta voimme tarvittaessa toimittaa asiakkaalle tuotteet vaikka samana päivänä. Asiakkaalle saattaa olla ratkaisevan tärkeää saada tiivisteet nopeasti. Joskus niitä on viety jopa taksilla, eikä ihan lähellekään.

Pääasiakkaat isoja tehtaita

OT-Kumin asiakkaita ovat lähinnä yritykset, jotka tuotannossaan tarvitsevat erilaisia tiivisteitä, kuten rakennus- ja kulkuvälineteollisuus. OT-Kumin valmistamia tiivisteitä löytyy ikkunoista, ovista, autoista, junanvaunuista, laivoista ja jopa hirsirakennusten seinistä.

– Suurin käyttäjäkunta on ovi- ja ikkunateollisuus. Voimme värjätä tiivisteet arkkitehtien toiveiden mukaisesti mihin sävyyn tahansa, toimitusjohtaja täsmentää.
Tavallisesti OT-Kumin asiakas on iso tehdasyritys. Tiivisteitä tehdään myös pienyrityksille ja jopa yksityishenkilöille, jotka haluavat yhden tiivisteen oveensa tai ikkunaansa, Janne lahdenperä kertoo.

– Palvelemme kaikki asiakkaat yhtä hyvin. Yksityishenkilöille voimme lähettää tarvittavan tiivisteen postitse tai neuvoa edustajamme luo.

OT-Kumi valmistaa yli 2 000 erilaista mallia erilaisia tiivisteitä. Varastosta löytyy standarditiivisteitä nopeisiin toimituksiin. Yli puolet tuotannosta on kuitenkin asiakkaiden tarpeisiin räätälöityjä tiivisteitä. Yksi henkilö suunnittelee ja tekee koko ajan työkaluja uusia tiivisteitä varten.

– Seuraamme tiivisteitä käyttävän teollisuuden kehitystä tarkasti. Kehitämme jatkuvasti uusia tiivistemalleja yhteistyössä ikkunateollisuuden ja VTT:n kanssa, toteaa tuotantopäällikkö Tomi Räihä.

Kolme materiaalia

OT-Kumin tuotantotiloissa Iissä valmistuu vuoden aikana erilaisia tiivisteitä lähes 1 000 tonnia. Materiaalit ovat korkealuokkaisia ja testattuja. Perinteisiä tiivistemateriaaleja ovat kumi ja silikoni. Yhä useammin tiiviste tehdään termoplastisesta TPE:stä, josta valmistettu tuote voidaan kierrättää.

– Valttimme on, että pystymme tekemään tiivisteitä kaikista kolmesta materiaalista ja yhdistämään eri materiaaleja samaan tuotteeseen. Voimme myös tarjota kokonaispaketin, johon asiakas voi tilata samaan pakettiin eri tuotteita eri materiaaleista, tuotantopäällikkö kertoo.

1Kasvua viennistä

OT-Kumi Oy aloitti toimintansa vuonna 1989 yhdellä EPDM-kumituotantolinjalla. Sen jälkeen tuotanto on laajentunut uusiin materiaaleihin ja tuotantokapasiteetti kasvanut tasaisesti.

Vuonna 2010 yrityksessä toteutettiin sukupolvenvaihdos, kun Janne Lahdenperästä tuli toimitusjohtaja ja ex-toimitusjohtaja Veikko Lahdenperä on jäämässä eläkkeelle.

Kasvu on edelleen yrityksen tulevaisuuden tavoitteena. Suurimmat mahdollisuudet kasvuun ovat Venäjän ja Baltian markkinoilla.

– Erilaisten tiivisteiden tarve lisääntyy, kun rakennusvaatimukset kiristyvät ja halutaan yhä tiiviimpiä taloja. Aina tulee myös uusia tiivisteiden käyttökohteita.

Yhteystiedot

OT-Kumi Oy

Osoite
Lieksentie 8
91100 Ii

puh.
08 655 8800

email
myynti@ot-kumi.com

www.ot-kumi.com

pp-ot-kumi3

Kartta

Share.