Osuuskauppa Suur-Savo on monin tavoin mukana omistajiensa arjessa

0

Osuuskauppa Suur-Savo on asiakasomistajiensa omistama maakunnallinen monialayritys, joka tarjoaa toimialueellaan hyvin monenlaisia tuotteita ja palveluita omistajilleen ja muille asiakkaille. Osuuskaupan toimialat ovat päivittäis- ja erikoistavarakauppa, liikennemyymälä- ja polttonestekauppa, autokauppa, matkailu- ja ravitsemiskauppa sekä pankkitoiminta. Lisäksi Osuuskauppa Suur-Savolla on ainoana alueosuuskauppana oma leipomo.

 

Mikkelissä sijaitsevassa leipomossa valmistetaan noin sataa eri tuotetta. Kokonaistuotannosta lähes 50 prosenttia muodostuu Marskin Arinaruisleivästä, joka on maankuulua.- Satsasimme viisi miljoonaa euroa uuteen leipomoon, joka otettiin käyttöön maaliskuussa 2008. Uuden linjan avulla pystymme muun muassa vastaamaan arinaruisleivän kysyntään ja pitämään sen tasalaatuisena, iloitsee toimitusjohtaja Heikki Hämäläinen.

Muita merkittäviä investointeja osuuskauppa on tehnyt muun muassa ostamalla Sokos Hotel Vaakunan kiinteistön Mikkelissä, rakentamalla Savonlinnan ABC-myymälän ja laajentamalla Kerimäen S-marketia. Kesäksi 2008 valmistuu Savonlinnan Ravintola Majakan remontti ja uusi S-market Haukivuorelle.

– Lähivuosina tulemme vahvistamaan käyttötavarakauppatarjontaa muun muassa laajentamalla Mikkelin Prismaa ja keskustassa sijaitsevaa Sokosta sekä varmistamalla Savonlinnan Prisman ja Sokoksen kehittämismahdollisuudet. Myös Pieksämäen hypermarket-toiminnan kehittäminen on harkinnassa, mikäli Ideaparkin rakentaminen antaa siihen edellytykset, kertoo Hämäläinen.

Tällä hetkellä Osuuskauppa Suur-Savo on maakunnan suurin yksityinen työnantaja, jolla on toimialueellaan yli 50 toimipaikkaa. Työntekijöitä osuuskaupalla on lähes 1400.

Partneritoiminnalla lisäetuja

Asiakasomistajia Osuuskauppa Suur-Savossa on jo yli 52 000. He voivat kerryttää bonusta yli 2000:ssa Osuuskauppa Suur-Savon, S-ryhmän ja bonusyhteistyökumppaneiden toimipaikoissa ympäri Suomen. Valtakunnallisten yhteistyökumppaneiden lisäksi osuuskaupalla on myös paikallisia partnereita, jotka myöntävät joko bonusta tai hintaetua tuotteistaan ja palveluistaan S-Etukortilla.

Kumppanilistalle mahtuvat muun muassa matkatoimisto, vakuutusyhtiö, autovuokraamo, huonekalukauppa, optikkoliike sekä paikalliset puhelinyhdistykset, sähköyhtiöt ja autokoulu.

– Haluamme täydentää kokonaispalvelutarjontaamme tuottamalla valikoiden sellaisia lisäetuja ja -palveluita, joihin emme itse keskity. Yhteistyökumppaneillemme tämä merkitsee muun muassa valtavaa mainosetua, sillä yhteismarkkinoinnin kautta he tavoittavat 1,7 miljoonaa taloutta, kertoo Hämäläinen.

Tulos palautuu alueen hyväksi

Alueellisuus ja yhteisöllisyys ilmenevät monin tavoin Osuuskauppa Suur-Savon asiakasomistajan huomioimisessa.

– Periaatteidensa mukaisesti osuuskauppa käyttää liiketoiminnastaan syntyvän tuloksen alueensa ja asiakasomistajiensa hyväksi. Osuuskaupan yhteistyökumppaneiksi on valittu sellaisia yrityksiä, organisaatioita ja tapahtumia, joilla on maakunnallista merkitystä, sanoo Hämäläinen.

Vuonna 2007 osuuskauppakonserni teki uuden myyntiennätyksen. Myynti kasvoi yli yhdeksän prosenttia kohoten 345 miljoonaan euroon. Konsernin tulos oli 13,2 miljoonaa euroa. Menestyksekäs toiminta perustuu Hämäläisen mukaan visioon, jota johdattaa selkeä strategia.

– Tähän on vielä yhdistetty aito sopeutuminen maakunnan toimintaympäristöön ja sen omaleimaisuuden huomioonottaminen. Myös se, että taustat ovat kunnossa, on auttanut meitä eteenpäin, hän kiteyttää.

 

Osuuskauppa Suur-Savo
Osoite
Maaherrankatu 13 (PL 1)
50100 Mikkelipuh.
015 206 11

fax
015 206 2018

email
etunimi.sukunimi@suursavo.fi

www.suursavo.fi

Share.