Oikea työntekijä oikeaan tehtävään

0

HRV-palvelut toimii rekrytoinnin, työyhteisöjen kehittämisen ja työeläkevakuutuslaitosten ammatillisen kuntoutuksen palvelujen maailmassa. Rekrytointipalveluista kaikkein suosituimpia ovat soveltuvuudenarviointi ja henkilöstövuokraus. Ammattilaisten apua käyttämällä yritysasiakas säästää aikaa ja kustannuksia. Eikä vain säästä rahaa, vaan tekee tulosta saadessaan juuri sellaisia työntekijöitä kuin haluaa ja tarvitsee.

HRV-palvelut toimii koko maassa ja 11 toimipisteessä työskentelee 70 ammattilaista. Oulun yksikkö on Suomen pohjoisin.

– Maanlaajuisesta toiminnasta on paljon etua. Eilen soitti asiakas, jolla on toimipiste Lapissa. Toinen asiakas tarvitsi apua Tampereella. Olemme tottuneet nopeaan mobiiliin toimintaan ja se on yksi valteistamme, kertoo yksikön päällikkö, psykologi Johanna Heinonen.

– Samalla saamme itse valtakunnallista näkemystä siitä, millaisella osaamisella nykymaailmassa pärjätään.

Soveltuvuusarviointi vahvistaa
rekrytoinnin onnistumista

Uuden työntekijän palkkaaminen on yritykselle aina merkittävä tilanne. Soveltuvuusarviointi onkin yksi käytetyimpiä HRV-palvelujen tuotevalikoimasta.

– Soveltuvuusarvioinnilla voidaan ennustaa henkilön työtyyli eli tapa toimia jopa 65-prosenttisella varmuudella,  Johanna Heinonen toteaa.

HRV-palvelujen psykologit tekevät henkilön soveltuvuusarvioinnin. Arvioitava henkilö osallistuu testipäivään, jossa on erilaisia kykyaluetehtäviä, persoonallisuus- ja työtyylitestejä, johtamisen ja esimiespotentiaalin kartoituksia, psykologin haastattelu ja usein myös työ- ja vuorovaikutussimulaatioita.

– Pystymme parantamaan todennäköisyyttä, että henkilön toimintaan ollaan tyytyväisiä vielä koeajan jälkeenkin. Soveltuvuusarviointi on pieni kustannus verrtattuna siihen, jos henkilön kanssa tulee vaikeuksia ja yritys joutuu vaihtamaan työntekijää.

Dynaamista
henkilövuokrausta

Toinen HRV-palveluiden käytetyimpiä palveluita on henkilövuokraus. Vuokrausta käytetään tilapäiseen  työvoiman tarpeeseen, mutta pitempiäkin työsuhteita syntyy. Usein yritys ottaa henkilön ensin vuokrauksen kautta ja voi työllistää hänet myöhemmin kokonaan.

– Henkilöä vuokrattaessa on tärkeää tehdä alusta alkaen osuvia valintoja, sillä työntekijän täytyy asiakasyrityksessä tarttua tekemiseen nopeasti ja onnistuneesti, toteaa henkilöstökonsultti Jaana Hiltunen.

Toimeksianto HRV:n henkilövuokrauksen kautta onnistuu helposti ja nopeasti. Monesti työnantaja soittaa ja kertoo tarvitsevansa tuuraajan tai lomittajan viimeistään huomenna.

– Meillä on rekisteri sadoista eri toimialojen henkilöistä. Etsimme rekisteristä ehdokkaita, haastattelemme tarkemmin ja tarjoamme sopivammat henkilöt eteenpäin. Kun työpaikkaan sopiva henkilö on löytynyt, hoidamme palkanmaksun Turun talousyksiköstämme, mutta sopimukset teemme aina paikallisesti, Jaana Hiltunen selvittää.

Palveluja asiakkaan
tarpeita kunnioittaen

HRV-palvelujen arvomaailmaan kuuluu palvella asiakkaita räätälöidysti ja kehittää palveluja asiakasyritykselle sopivaksi. Muita toiminnan periaateita ovat korkea työn laatu, joustavuus ja dynaamisuus.

Kymmenen vuoden aikana on HRV-palvelujen Oulun yksikön asiakasrekisteriin kertynyt satoja yrityksiä. Monet yritykset käyttävät palveluita monipuolisesti ja toistuvasti.

– Rekrytoinnin maailma auttaa meitä kasvamaan osaamisessamme ja toisaalta voimme hyvässä yhteistyössä konsultoida ja kehittää yritysten HR-prosesseja, Johanna Heinonen toteaa.

Yhteystiedot

HRV-palvelut
Oulun seudun TE-toimisto

Osoite
Torikatu 34-40 A
90100 Oulu

puh.
010 60 44309

fax
010 60 44313

email
oulu.hrv-palvelut@te-toimisto.fi

www.hrv-palvelut.fi

Kartta

Share.