Nuorille eväät uuteen elämään

0

sk-viikarikoti2Porilaiset Viikari-Koti ja tukiyksikkö Konkari tarjoavat vaikeuksiin joutuneille nuorille eväitä uuden elämän alkuun. Viikari-Koti on yksityisen lastensuojelun uranuurtajia Satakunnassa. Yrittäjät Elina Vahvelainen ja Taija Brander perustivat sen vuonna 2000.

-Viikari-Koti on  tarkoitettu 12-18 -vuotiaille sijaishuollon tarpeessa oleville, huostaanotetuille nuorille. Konkari on 10-18 -vuotiaiden tukiyksikkö, kertoo toimitusjohtaja Elina Vahvelainen.

Viikari-Koti hoitaa ja kasvattaa nuoria, joilla on sosiaalista sopeutumattomuutta ja/tai psyykkisiä vaikeuksia. Kodissa on 13 paikkaa ja kaksi asumisyksikköä. Konkarissa paikkoja on 14 nuorelle. Konkarin asumisyksiköistä toinen on tarkoitettu erityisesti itsenäistymistä harjoitteleville nuorille.

Nuoria hoitaa moniammatillinen työryhmä. Jokaisella nuorella on oma ohjaaja, joka huolehtii kokonaisvaltaisesti nuoren asioista. Opetusyksikön tilat sijaitsevat välittömässä läheisyydessä. Viikari-kodissa tuetaan monipuolisesti niitä oppilaita, joilla on koulunkäyntiongelmia. Koko yritys työllistää noin 35 henkilöä.

-Meille tulevat nuoret ovat kokeneet monenlaisia elämänvaiheita. Heidän kanssaan pitää olla turvallisia aikuisia. Lasten ja nuorten pahoinvointi on meille tuttu aihe. Suurin ongelma tuntuu olevan vanhemmuuden puute. Meille tulevat nuoret ovat oireilleet pääasiassa koulunkäyntivaikeuksilla, kertoo Vahvelainen.

Musiikkia ja kuvataidetta käytetään kasvatustyössä terapeuttisesti. Viikari-Kodissa toimii harrasteryhmiä, lisäksi järjestetään retkiä ja leirejä. Perheterapia on vahvasti mukana kasvatustyössä.

Meitä palkitsee ja motivoi erityisesti se, kun nuoret pääsevät elämässä eteenpäin. Moni ottaa myöhemmin yhteyttä ja kertoo, että heillä on perhe- ja työasiat kunnossa. Silloin huomaa ettei työmme ole turhaa.

sk-viikarikoti3Hallittava perustehtävä sekä liiketoiminta

Sekä Brander että Vahvelainen työskentelivät aiemmin kaupungin viroissa.

– Olimme alan ensimmäisten yrittäjien joukossa Satakunnassa. Tunsimme perustyön mutta yrittäjäkoulutus oli hankittava kaiken muun ohessa, kertoo Vahvelainen.

Hän sanoo yrityksen erityisenä vahvuutena olevan molempien yrittäjien käytännön työn tuntemuksen.

-Alan yrittäjiltä vaaditaan ennen kaikkea perustehtävän tuntemusta, stressisietokykyä ja sydämen paloa. On pystyttävä toimimaan ihmisten kanssa, mutta hallittava myös liiketoiminta, Vahvelainen toteaa.

Hän on toiminut myös uusien alan yrittäjien kouluttajana ja mentorina. Yrittäjäkaksikko palkittiin vuonna 2008 Satakunnan Vuoden yrittäjinä ensimmäisenä hoiva-alan yrityksenä.

Yhteystiedot

Viikari-koti Oy

Osoite
Säikäntie 24
28600 Pori

puh.
02 637 5601

fax
02 637 5610

email
etunimi.sukunimi@viikari-koti.fi

www.viikari-koti.fi

Kartta

Share.