NIHAK-kumppanuudesta apua kasvamiseen

0

kp-nihak1Nivala-Haapajärven seutu NIHAK ry:n tehtävänä ovat yrityspalvelut ja aluekehitys. Toimitusjohtaja Esa Jussilan mukaan toiminnan lähtökohtana ovat yritysten kulloisetkin tarpeet, ja keihään kärkenä olemassa olevien yritysten kasvuedellytysten turvaaminen.

– Meillä on näihin tehtäviin erittäin kilpailukykyinen, osaava ja kokenut henkilökunta. Äskettäisessä uudistuksessa NIHAK pääsi ensimmäisten joukossa Yritys-Suomi-verkostoon, mikä osaltaan kertoo toimintamme korkeasta laadusta, Jussila sanoo.

Yrityspalveluita kaikkiin vaiheisiin

NIHAK tarjoaa yrityspalveluita yrittämisen kaikkiin vaiheisiin. Julkisen sektorin toimijoista NIHAKilla on yhteistyösopimukset ELY-keskuksen, Finnveran ja TE-toimiston kanssa. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että kun yrityksellä on mahdollisuus saada julkinen sektori kumppaniksi, asiaa kannattaa lähestyä NIHAKin kautta.

– Aloittavia yrityksiä pystymme palvelemaan varsin kattavasti, ja meillä on siinä kohderyhmässä hyvä markkinaosuus tällä alueella. Yhdessä yrittäjän kanssa arvioimme liikeideaa ja kannattavuutta, suunnittelemme rahoitusta ja autamme rahoituksen hakemisessa.

– Kasvuhakuisille aloittaville yrityksille meillä on lisäksi hautomo- ja kasvupalvelu. Sparraajina toimivat meidän omat työntekijämme tai vaihtoehtoisesti voimme hankkia ulkopuolisia asiantuntijoita, toimitusjohtaja esittelee eri vaihtoehtoja.

NIHAKin toinen iso kohderyhmä on toimivat yritykset. Niissä eletään usein positiivista tai negatiivista murrosta, joissa NIHAKin yrityspalvelut auttavat yritystä eteenpäin.

– Murros saattaa olla liiketoiminnan laajentaminen, liiketoiminnan kehittäminen tai investointi. NIHAKin asiantuntijoiden kanssa yritys voi esimerkiksi suunnitella ja koota rahoituspakettia, ja näihinkin tilanteisiin on mahdollista liittää ulkopuolisten konsulttien laatimia selvityksiä. Jos murros on negatiivinen, silloin käymme yhdessä läpi sitä, miten liiketoiminta voidaan pelastaa, saattaa kannattavaksi ja kasvu-uralle.

Edellisten lisäksi NIHAK tarjoaa erityispalveluita, jotka liittyvät vaikkapa kansainvälistymiseen.

Toimitusjohtajan mukaan kansainvälistymistä hakevat yritykset tarvitsevat usein käytännön apua, kuten vientisihteerin palveluita. NIHAK onkin palkannut vientiasiantuntijan petaamaan yrityksille asiakassuhteita, jotta nämä pääsevät mahdollisimman nopeasti konkreettisiin tuloksiin.

kp-nihak2Kolme studiota kehittämisympäristöinä

NIHAK palvelee myös innovaatioasiakkaita sekä alueelle etabloituvia yrityksiä. Innovaatioasiakkaiden kanssa käydään läpi esimerkiksi innovaation arviointia, suojausta ja sen teollista tai kaupallista hyödyntämistä.  Sijoittumispalveluihin liittyen NIHAK auttaa muun muassa toimitila- ja työvoima-asioissa sekä rahoitusasioissa.

Yrityspalveluiden ja aluekehittämisen rajapinnassa toimii kolme studiota: ELME Studio elektroniikan ja mekaniikan tutkimus- ja tuotekehitysympäristönä Nivalassa, Bio Studio energian tuotantoteknologiaan liittyvänä kehittämisympäristönä Haapajärvellä ja Kivi Studio rakennuskivialan tuotanto-, tutkimus- ja kehittämisympäristönä Pyhäjärvellä.

– Studioiden puitteissa yrityksille voidaan tarjota erilaisia käytännön kehittämispalveluita, Esa Jussila sanoo.

Yhteystiedot

NIHAK

Osoite
Pajatie 5
85500 Nivala

puh.
+358 8 450 602

fax
+358 8 450 645

email
seutukunta@nihak.fi

www.nihak.fi

Share.