Monialainen tekniikan alan aikuiskouluttaja

0

 

pp-ael.jpgMaan johtava tekniikan alan aikuiskouluttaja AEL toimii Oulussa virkeästi, vastaten yritysten ja työntekijöiden alati muuttuviin koulutushaasteisiin laajalla alueella. Joka vuosi tuhannet opiskelijat käyvät AEL:ssä päivittämässä ammattiosaamistaan tai suorittamassa tutkintoja.

 

– Vahvuuksiamme ovat kouluttajien ammattitaito, monialaisuus ja laajuus. Asiakas saa meiltä erittäin laajan koulutuskokonaisuuden, on kyseessä henkilöstökoulutus, lupakoulutus, johtamiskoulutus tai muut asiantuntijapalvelut, kiteyttää kehityspäällikkö Pekka Väisänen AEL:stä.

Profiloitumista yritysten tarpeisiin

AEL järjestää sekä kaikille avointa että tarkasti yrityksen tarpeisiin räätälöityä koulutusta.

– Lyhyimmillään koulutus on 1-2 päivän kursseja tai seminaareja, pisimmillään 1,5-2 vuotta kestävää, tutkintoon johtavaa koulutusta. Tutkintojen järjestämissopimuksia meillä on yli 70, täsmentää Pekka Väisänen.

AEL tarjoaa koulutusta eri toimialoilta. Oulussa on erityisen vahvasti edustettuina kiinteistö, kylmätekniikka ja rakentaminen, logistiikka, vesihuoltotekniikka sekä turva-ala.

– Jokainen AEL:n koulutusyksikkö on profiloitunut alueensa yrityksen tarpeiden mukaan. Oulussa tarjontaamme kuuluvat, muun muassa turvallisuusvalvojan erikoisammattitutkinto, työnjohto-, kylmäasentaja- ja ilmalämpöpumppuasentajan koulutus sekä lukkosepän koulutus, Pekka Väisänen kertoo.

AEL tarjoaa myös Oulussa vesihuoltoalan ammattitutkinnon, joka toteutetaan yhteistyössä alueen vesihuoltoyhtiöiden kanssa.

Ketterä ja joustava toimija

AEL toimii Suomessa viidessä kaupungissa, joista viimeisin on Tampereen toimisto. Lisäksi AEL:llä on tytäryritys Kiinassa Shanghaissa, joka on perustettu metsäteollisuuden tarpeisiin. Henkilöstöä on kaikkiaan 231 ja lisäksi käytettävissä on 3 000 asiantuntijan verkosto.

Ouluun AEL tuli vuonna 2006. Hyvän kouluttajan maineessa oleva AEL rakensi nopeasti toimivan yhteistyön pohjoissuomalaisen elinkeinoelämän kanssa.

– Vahvuutemme on kyky olla ketterä toimija. Pystymme muuntautumaan asiakkaiden tarpeisiin joustavasti ja nopeasti, Pekka Väisänen toteaa.

– AEL:n järjestämässä koulutuksessa on perimmiltään kyse asiakasyrityksen kilpailukyvyn vahvistamisesta ja kannattavuuden parantamisesta. Osaava henkilöstö on nykyaikana yksi tärkeimmistä yrityksen kilpailutekijöistä ja siihen kannattaa satsata erityisesti huonoina aikoina, hän muistuttaa.

Pekka Väisänen pitääkin tärkeänä AEL:n kykyä vastata alati ja nopeasti muuttuviin tarpeisiin. Ympäröivää yhteiskuntaa seurataan herkin tuntosarvin.

– Koulutuksen tulee kehittyä edellä muita. Haasteellinen kenttä on se, miten pystymme vastaamaan muutoksiin nopeasti ja reagoimaan asiakkaiden tarpeisiin. Ei voi olla vain yksi koulutusputki, vaan tarvitaan joustavuutta.

– Hyvä, että toimintamme perustuu työelämälähtöisyyteen. Ajan hermolla olevat työelämän osaajat ovat koko ajan kehittämässä koulutusta, sen sisältöä ja luomassa uutta.

 

{gallery}pp-ael{/gallery}

 

AEL (Oulu)

Osoite
Vellamontie 12
90500 Oulu

puh.
041 447 1351

email
etunimi.sukunimi@ael.fi

www.ael.fi

Share.