Moni yrittäjä tahtoo Säkylään

0

sk-sakylaSäkylässä elinkeinoelämää vauhditetaan täysin purjein. Pyhäjärven maininkien ja vilkkaan kantatien väliin on kaavoitettu kokonaan uusi liikealue.

– Alueelle sijoittuu jo alkuvaiheessa kaksi erittäin vetovoimaista päivittäistavarakauppaa. Todennäköisesti suurten toimijoiden rakennuksiin tulee myös vuokratiloja, ja vapaita rakennuspaikkoja on vielä, kuvailee kunnanjohtaja Teijo Mäenpää hankkeen mittakaavaa.

Vireä yrityselämä

Säkylän keskustaan olisi ollut halukkaita tulijoita vuosikaudet, mutta arvokas kansallismaisema, kilometrien laajuinen peltoaukea, on rajoittanut kaavoitusta. Kun kunta sitten sai neuvoteltua maakaupat aivan keskustan kyljestä, tahti oli enemmän kuin ripeä.

– Kaava saanee lainvoiman loppuvuonna 2010. Sen tekemiseen on mennyt kaikkiaan reilusti alle vuosi, ja siitäkin ajasta iso osa on kulunut lausuntojen odotteluun, Mäenpää sanoo.

Talous kohenee

Uusi liikealue sijaitsee erittäin vilkasliikenteisen tien varressa, mutta kuitenkin kunnan ydinkeskustassa.

Kantatie 204:ää pitkin kulkee 4 500 ajoneuvoa vuorokaudessa. Eura – Lieto –tietä kulkee huomattava osa Turun ja Porin välisestä henkilöliikenteestä, ja lisäksi liikennemäärää lisää seudulle keskittynyt elintarviketeollisuus siipikarjajalostamoineen, sokeritehtaineen ja Apetitin pakastetehtaineen, varuskunnasta puhumattakaan.

– Kunnan tiedossa ei ole mitään, mikä vähentäisi Porin Prikaatin merkitystä. Varuskunta tarjoaa mahdollisuuksia sen toimintaa tukeville yrityksille.

Säkylä säilytti läpi taantuman asemansa matalan työttömyyden kuntana. Syyskuussa 2010 työttömyysprosentti painui taas alle viiden.

Kunnan taloutta on kuluvana vuonna saatu kuriin tiukoin ottein, ja Mäenpää luottaa tulevaan.

– Asukkaamme saavat yhä erinomaiset palvelut.

Yhteystiedot

Säkylän kunta

Osoite
Rantatie 268
27800 Säkylä

puh.
02 83281

email
kirjaamo@sakyla.fi

www.sakyla.fi

 

Kartta

Share.