Moderni, eettinen ja ekologinen Scandic

0

 

Eettisyys ja ekologisuus ovat tärkeitä arvoja ja kilpailuvaltteja kaikille Scandic-ketjun hotelleille. Kestävän kehityksen periaate näkyy myös Oulun Scandicissa joka päivä. Asiakkaat voivat asua miellyttävässä ja esteettömässä ympäristössä, syödä terveellisesti, harrastaa liikuntaa ja palautua viihtyisässä, luonnonmateriaaleilla sisustetussa huoneessa.

– Scandicin ympäristötyö aloitettiin jo vuonna 1994. Siitä lähtien hotelliketjussa on tehty määrätietoisesti ympäristötyötä, kertoo Scandic Oulun hotellinjohtaja Tiina Jytilä.

Vuosituhannen vaihteessa Scandicin ympäristötyön merkiksi valittiin yhteispohjoismainen Joutsenmerkki. Scandic Oulu sai tämän palveluiden ympäristöystävällisyydestä ja laadusta kertovan merkin vuoden 2008 syksyllä, ensimmäisenä hotellina Oulussa ja koko Pohjois-Suomessa.

– Pienilläkin asioilla on merkitystä ympäristön kannalta. Asiakkaat ovat entistä tietoisempia valinnoissaan – myös hotelleissa, hotellinjohtaja toteaa.

Kuljetetusta pullovedestä luovuttu

Hotellin kahdessa ravintolassa on valittavissa terveellisiä vaihtoehtoja, ja myös luomutuotteita käytetään. Koko talossa on miellyttävä, savuton ympäristö. Kuntoaan asiakkaat voivat hoitaa ympäri vuorokauden avoinna olevassa kuntosalissa tai lainata veloituksetta kävelysauvat tai polkupyörän.

Vuonna 2008 Scandic-ketjussa tehtiin merkittävä päätös luopua kuljetetusta pullovedestä. Vieraat voivat edelleenkin nauttia pullotetusta vedestä, mutta käytössä on nyt oma hanajärjestelmä, joka ottaa veden vesijohdosta, suodattaa ja jäähdyttää sen. Näin vähenevät sekä jätteiden määrä että hiilidioksidipäästöt.

– Lisäksi Scandic-hotelliketju on perustanut rahaston, johon kertyy varoja tietyistä kampanjatuotteista. Kertyneet rahat lahjoitetaan kestävän kehityksen kohteisiin, Tiina Jytilä täydentää.

Oulun keskeisellä paikalla

Scandic Oululla on myös paikallisia kilpailuetuja. Hotelli on kaupungin uusin ja sijaitsee erinomaisella paikalla keskellä kaupunkia. Autojen paikoituskaan ei tuota ongelmia, sillä hotellin alla on 170 auton parkkihalli.

– Esimerkiksi liikematkustajat ovat löytäneet meidän erittäinkin hyvin. Scandic-ketju on tunnettu liikematkustajien keskuudessa ja Oulu oli pitkään ”white spot”, valkoinen piste, Scandic-ketjussa. Hyvä, että pääsimme Ouluun, koska kysyntää on ollut, hotellinjohtaja iloitsee.

Hotelli tarjoaa liikematkustajille toimivan ympäristön. Koko talo on langattoman laajakaistan piirissä. Kaikki 214 huonetta ovat tilavia ja niissä on hyvä valaistus, ilmastointi, kirjoituspöytä ja tallelokero, johon mahtuu vaikka läppäri.

Hotellin yhteensä yhdeksän kokoushuonetta on sijoitettu samaan siipeen ensimmäisessä kerroksessa. Niistä pienimpään mahtuu kymmenen henkilöä ja suurimpaan 160 henkilöä. Lisäksi päivisin käytettävissä ovat samaan rakennuskompleksiin kuuluvan Finnkinon salit, joista suurimpaan mahtuu 415 henkilöä. Myös Finnkinon tilat ovat varattavissa Scandic Oulusta.

Liikematkustajien ohella yhtä tärkeä asiakasryhmä ovat vapaa-ajan matkustajat.

– Oulu on vilkas vapaa-ajan matkustuskohde. Vaikka Oulussa ei ole yhtä suurta matkailullista vetovoimatekijää, tuovat monet tapahtumat kaupunkiin koko ajan matkustajia. Oulun hotellien käyttöaste oli vuonna 2008 noin 60 prosenttia. Joten mukaan mahtuu vielä! Tiina Jytilä sanoo.

{gallery}pp-scandic{/gallery}

Scandic Oulu
Osoite
Saaristonkatu 4
90100 Oulu

puh.
08 543 1000

fax
08 543 2211

email
oulu@scandichotels.com

www.scandichotels.com

Share.