Mitä vaativampi työ, sitä parempi

0

Yli 20 vuoden kokemus ja pitkäjänteinen kehittämistyö ovat tehneet Maamerkki Oy:stä merkittävän maarakentajan ja pohjaurakoitsijan, jolla on paljon erikoisosaamista.

– Voimme tarjota asiakkaille kattavan kokonaisuuden alan palveluja. Mitä vaativampi ja hankalampi kohde on, sitä paremmin erikoisosaamisemme pääsee oikeuksiinsa, sanoo toimitusjohtaja Jarmo Kemppainen.

Maamerkin parasta erikoisosaamista on pohjarakentaminen. Maan kaivamisen lisäksi yrityksen osaava henkilöstö tekee tarkkuuslouhintaa, pohjavahvistustöitä eli paalutusta, erilaisia tukiseiniä, pohjaveden alentamistöitä ja pohjarakentamiseen liittyviä perustustuksia.

Maarakennus ja pohjaurakointi ovat Maamerkin ehdottomia ”syömähampaita”, päätoimialoja. Toinen tärkeä jatkuvasti kasvava toimiala on rakennusten purku-urakointi, josta nykyiset ympäristölait ja –vaatimukset tekevät entistä suurempaa.osaamista vaativaa ammattityötä.

Työkohteissa maarakentaminen, pohja- ja purkutyöt kulkevat usein käsi kädessä. Samaan urakkaan sisältyy mitä erilaisimpia töitä ja silloin yrityksen oma osaaminen on parhaassa käytössä. Tarvittaessa hyödynnetään myös yrityksen laajaa yhteistyökumppanien verkostoa.

– Voimme tarjota koko paketin kilpailukykyiseen hintaan, Jarmo Kemppainen kiteyttää.

Isoja työkohteita

Maamerkin tärkein asiakasryhmä ovat isot valtakunnalliset rakennusliikkeet. Lisäksi asiakaskuntaan kuuluvat valtio, kunnat, liike- ja teollisuusyritykset. Moniin niistä yrityksellä pitkä ja hyvä asiakassuhde, ja uusiakin asiakkuuksia syntyy koko ajan.

Valtaosa maarakennus- ja pohjaurakoista tehdään uudisrakennuksilla, kuten isojen markettien, kauppa- ja liikekeskusten, asuin- ja teollisuusrakennusten työmailla. Purku-urakointi liittyy kohteeseen useimmiten siksi, että uudiskohde tulee rakennettuun ympäristöön eli vanhaa pitää purkaa ensin pois.

– Neitseelliselläkin tontilla on usein ympärillä rakennuskantaa, joka pitää ottaa huomioon. Mutta kaikki tämä antaa työlle oman mausteensa, toimitusjohtaja sanoo.

Vakaata kasvua

Maamerkki Oy on 1990-luvun alussa perustettu perheyritys. Omistajina ovat veljekset Jarmo ja Janne Kemppainen, jotka pyörittävät toimintaa yrityksen toimitusjohtajana ja työpäällikkönä.

– Ala on mielenkiintoinen ja haastava. Kahta täysin samanlaista työmaata ei ole. Vaikka nykyisin on saatavissa pohjatutkimuksia ja muuta tietoa, koskaan ei voi tarkalleen tietää mitä työmaalta löytyy. Vanhoista rakenteista ei välttämättä ole tallella mitään dokumentteja, toimitusjohtaja kertoo.

Pitkä kokemus alalla on Jarmo Kemppaisen mukaan firman suurin vahvuus. Kun siihen liittyy vielä periaate vastata haasteisiin ja tarttua tilaisuuksiin sekä jatkuvasti koulutettavana oleva henkilöstö ja viimeisen päälle huipputason kalusto, on tuloksena osaamista, jota ei hevin löydy muilta alan toimijoilta.

– Uskomme kulmakiviimme. Pitkäjänteiseen, sitkeään työhön. Pyrimme tekemään laadukasta jälkeä ja kaikki kerralla kuntoon, hän toteaa.

Maamerkissä rakennetaan tulevaisuutta toiveikkain mielin. Mikkelin, Joensuun ja Kuopion talousalueet ovat toimialueina jo vahvoja, Imatran ja Lappeenrannan seutu mukavasti kuvioissa. Seuraavat kiinnostavat suunnat ovat Keski-Suomi, Kymen alue ja Päijät-Häme.

– Tavoitteemme on vakaa kehitys ja kasvu. Pystymme tekemään entistäkin haasteellisempia töitä, Jarmo Kemppainen summaa.

{gallery}es-maamerkki_oy{/gallery}

 

Maamerkki Oy

Osoite
PL 236 / Saimaankatu 8
50101 Mikkeli

puh.
020 741 2130

fax
020 741 2131

email
etunimi.sukunimi@maamerkki.fi

www.maamerkki.fi

Share.