Miktech auttaa menestymään

0

Mikkelin teknologiakeskus Oy:n eli Miktechin toiminta jakautuu neljään päälinjaan: kasvuyrityspalvelut, yrityshautomotoiminta, innovaatiotoiminta ja osaamisen vahvistaminen. Miktech toimii neutraalina välittäjäorganisaationa Etelä-Savon teknologiayritysten, tutkimuslaitosten ja muiden tahojen välillä.

 

Toimitusjohtaja Vesa Sorasahin mukaan Miktechin keskeinen aikaansaatu tuote on ”kontakti”.

– Miktech on vahvasti tekijäorganisaatio, joka etsii ratkaisuja yritysten ongelmiin. Toimimme yhteyksien luojana ja etsimme erilaisia työkaluja kehitystyöhön, hän luonnehtii.

Erityisesti Miktech on keskittynyt kasvuhakuisten teknologiayritysten kehittämiseen. Etelä-Savon alueella on Sorasahin mukaan hyvä yrityskanta ja runsaasti potentiaalisia kasvuyrityksiä, mutta jostain syystä niiden kasvuhalu on hiipunut. Syitä on monia; esimerkiksi markkinoinnin ja myynnin osaamisen puute, tuotesuunnittelun riittämättömyys tai osaavan työvoiman saatavuus. Miktechissä kasvuyrityksiä tuetaan kumppanuuden lisäksi muun muassa erilaisilla tuotekehitysprojekteilla ja räätälöidyillä koulutuksilla. Myös rahoitussuunnitteluun saa apua yrityksen kautta.

– Vuonna 2006 meidät hyväksyttiin Teknologiakeskusten liiton eli TEKEL:n täysjäseneksi. Tätä kautta eteläsavolaisten yritysten käytössä on mittava määrä asiantuntijoita ja kontakteja eri puolelta Suomea sekä ulkomailta, Sorasahi mainitsee.

Liikkeellelähdön maksimointia

Miktechin yrityshautomo on tarkoitettu aloittaville tai korkeintaan kaksi vuotta toimineille yrityksille. Mitään toimialarajoitusta hautomoon pääsyyn ei ole. Ainoat edellytykset ovat innovatiivisuus ja hyvät kasvun edellytykset.

– Yrittäjä itse on yleensä tekemisen ekspertti, mutta silti tarvitaan jokin kiihdyttävä voima, jolla toiminta saadaan alkuun. Me pystymme tarjoamaan tiedon lisäksi myös toimitilat, jossa on toimistotekniikka ja tietoliikenneyhteydet, kertoo Sorasahi.

Tähän mennessä hautomon on läpikäynyt kolmisenkymmentä yritystä, joista tunnetuimpia ovat SAIMA Group ja vuoden 2007 hautomoyrityksenä palkittu Contecor Oy. Sorasahin mukaan uusia ideoita pitää löytää ja tuotteistaa jatkuvasti, jotta Etelä-Savon elinkeinoelämä kehittyy ja pysyy kilpailukykyisenä. Miktechin innovaatiotoiminnan tarkoituksena onkin varmistaa uusien menestystuotteiden synty tarjoamalla apua innovaattoreille.

– Työmme innovaatiotoiminnan edistämiseksi on pitkälti ideoiden arviointia ja hankkeistusta, sillä suurimman käytännön työn tekevät seudulliset yrityspalvelut.

Toimintaan liittyy olennaisesti myös Mikkelin seudun Osaamiskeskus, joka vahvistaa seudun materiaali- ja ympäristöteknologian osaamista. Keskuksen erityisiä osaamisaloja ovat ohutkalvopinnoitus-, komposiitti- ja ympäristöteknologia yhdessä kansallisten ja kansainvälisten verkostojen avulla.

Kaikkiaan Miktechin asiakasrekisterissä on vajaat tuhat yritystä. Vuonna 2006 näistä noin 400 osallistui aktiivisesti johonkin Miktechin kautta järjestettyyn tekemiseen.

Miktech on Mikkelin seudun elinkeinoyhtiö Miset Oy:n tytäryhtiö ja on siten osa Mikkelin kaupunki -konsernia. Miktechillä työskentelee 15 henkilöä ja yritys teki vuonna 2007 2,5 miljoonan euron liikevaihdon.

 

MIKTECH – Mikkelin teknologiakeskus Oy
Osoite
Graanintie 5
50190 Mikkeli

puh.
015 361 600

fax
015 225 620

email
etunimi.sukunimi@miktech.fi

www.miktech.fi

Share.