Metsä-Sairila vastaanottaa myös yritysten jätteet

0

Mikkelin Metsä-Sairilan jätekeskukseen sijoitetaan vuosittain kiinteää yhdistyskunta- ja muuta vastaavaa jätettä noin 20 000 tonnia. Metsä-Sairila vastaanottaa myös yritysten jätteet ja teolli-suudesta syntyvät jätteet, ja sinne on tervetullutta myös rakennusjäte ja rakennustyömailla syn-tynyt purkujäte.

 

– Työmaiden lajittelun ongelmana on usein tilojen puute. Onneksi nykyään on mahdollisuus saada työmaille käyttöön lavoja, joissa on lokerot erilaisille jätteille, kiittää Metsäsairila Oy:n toimitusjohtaja Alpo Leinonen.

Sanomattakin on selvää, että kaatopaikalle kertyvää jätemäärää pienennetään oikealla jätteiden lajittelulla ja hyötykäytöllä. Lajittelemalla hyötyjakeet erikseen voidaan säästää myös kallista penkkatilaa.

– Jätteiden lajittelu niiden syntypaikassa kannattaa, sillä monet jätteet otetaan vastaan Metsä-Sairilassa veloituksetta. Näitä ovat esimerkiksi metalli, keräyskartonki ja autonrenkaat vanteineen, Leinonen mainitsee.

Neuvontaa ja opastusta

Metsäsairila Oy:n on Mikkelin seudun kuntien yhteinen jätehuoltoyhtiö, joka aloitti toimintansa vuoden 2006 alussa. Yhtiön perustivat Mikkeli, Ristiina, Puumala ja Suomenniemi ja Haukivuori, josta tuli osa Mikkelin kaupunkia vuoden 2007 alussa.

Yhtiön tehtäviin kuuluu jätehuollon suunnittelu, kehitys ja koordinointi sekä neuvonta ja tiedo-tus. Tiedotustyötä yritys tekee muun muassa jalkautumalla asiakkaiden luokse. Leinonen kertoo, että yrityksen asiantunteva henkilökunta on käynyt pitämässä alustuksia jätteiden käsittelystä muun muassa erilaisille yhdistyksille ja yhteisöille. Tämä antaa monille aivan uutta ulottuvuutta jätteiden lajitteluun.

– Maaliskuussa yrityksen palveluksessa aloittavan jäteneuvojan lisäksi myös jätekeskuksella ja hallinnossa työskentelevä henkilökunta neuvoo ja opastaa mielellään asiakkaita, sanoo Leinonen.

Tulevaan jo varauduttu

Metsä-Sairilan kaatopaikka on ollut käytössä vuodesta 1972 lähtien. Jäteaseman alue on noin 60 hehtaarin kokoinen ja sijoitusaluetta siitä on noin kahdeksan hehtaarin ala. Uusimman jätteiden loppusijoitusalueen yritys on ottanut käyttöön marraskuussa 2007. Voimassa olevien lakien, asetusten ja määräysten mukaan rakennettu 1,5 hehtaarin alue tuli maksamaan noin miljoona euroa. Sen lasketaan riittävän kymmenen vuoden ajaksi.

Lähivuosina yritys varautuu erityisesti pilaantuneiden maa-ainesten vastaanottoon ja käsittelyyn.

Metsä-Sairilan jätekeskus on avoinna arkisin 7-18.

 

Metsäsairila Oy

Osoite
Metsä-Sairilantie 18
Mikkeli (jätekeskus)

Porrassalmenkatu 1 A (3. krs.)
50100 Mikkeli (hallinto)

puh.
020 775 6104 (jätekeskus)
tai 020 775 6100 (neuvonta ja tiedotus)

email
toimisto@metsasairila.fi

www.metsasairila.fi

Share.