Mekaniikan osaavaa kokonaispalvelua

0

pp-camtronic-intro.jpgYlivieskalaisen Camtronic Oy:n resurssit palvella asiakkaitaan vahvistuivat merkittävästi huhtikuussa 2009, kun yritys osti Kivioja Engineeringin Fixtel-liiketoiminnan. Nyt asiakas saa Camtronicista tarvitsemansa tuotteen kokonaispalveluna, suunnittelusta valmistukseen.

– Fixtel-liiketoiminta istuu hyvin perinteiseen toimialaamme, mekaniikan komponenttien koneistukseen ja kokoonpanoon. Palvelukonseptiimme kuuluu nyt myös mekaniikan suunnittelu, selvittää toimitusjohtaja Matti Kyrölä.

– Suunnitteluosaamista tuli meille lisää eli osaamisemme laajeni tuntuvasti. Jos asiakas tarvitsee jonkin tuotteen, hän antaa meille lähtötiedot, me suunnittelemme ja valmistamme tuotteen, täydentää tuotepäällikkö Juha Kääriäinen.

Vahvistusta kilpailukykyyn

Entistä laajemmat resurssit merkitsevät Camtronicille parempaa kilpailukykyä ja kasvun mahdollisuuksia. Tutuille asiakkaille voidaan tarjota monipuolisempia palveluja ja markkinoilta on myös mahdollista saada kokonaan uutta asiakaskuntaa.

– Suunnittelutalot ovat perinteisesti erikseen ja tekijät erikseen. Nyt molemmat yhdistyvät Camtronicissa. Aivan vastaavaa yritystä ei löydy ainakaan lähimarkkinoilta. Koneistuspuolella kilpailua on paljonkin, mutta näin laajalla toimialla huomattavasti vähemmän, toimitusjohtaja summaa.

– Kun välikädet jäävät pois, tarkoittaa se asiakkaalle kustannussäästöä ja lyhyempiä toimitusaikoja, toteaa markkinointipäällikkö Jari Alaverronen.

Asiakkaat tyytyväisiä uuteen palveluun

Camtronicin erityisosaamista on alusta asti ollut alumiinin ja muovin koneistus. Koneistuspalvelut yksittäisistä prototyypeistä pitkiin tuotantosarjoihin jatkuvat entiseen malliin, lisättynä suunnittelupalveluilla.

Camtronicilla ei ole omia tuotteita, vaan kaikki tuotteet on tehty asiakkaan suunnitelmien ja toiveiden mukaan mittatilaustyönä.

Oma mekaniikan suunnittelupalvelu on Camtronicille iso harppaus eteenpäin. Nyt asiakkaan tarvitsema tuote voidaan myös suunnitella ja kun tuote on menossa tuotantoon, yrityksellä on valmiudet testata sen toimivuus asianmukaisilla mittalaitteilla ja ohjelmistoilla.

– Asiakkaat ovat ottaneet suunnittelupalvelut hyvin vastaan, markkinointipäällikkö kertoo.

Camtronicin vakioasiakkaita ovat kone- ja it-alan yritykset kotimaassa ja ulkomailla. Toiminnan laajeneminen mahdollistaa uusien asiakkaiden saamisen teollisuuselektroniikan saralta.

Periaatteina luotettavuus ja joustavuus

Camtronicilla on muodostunut asiakkaidensa kanssa lähes poikkeuksetta pitkä kumppanuussuhde. Monet ovat olleet asiakkaina yrityksen alkutaipaleelta lähtien eli kohta kymmenen vuotta.

– Tämä perustuu asiakastyytyväisyyteen. Asiakas saa meiltä tuotteet varmasti toimivina ja ajallaan. Pystymme myös reagoimaan asiakkaan tarpeisiin nopeasti ja joustavasti, Juha Kääriäinen toteaa.

Toimitusjohtaja näkee Camtronicin vahvuutena myös toimivan vuorovaikutuksen asiakkaan kanssa. Asioista puhutaan suoraan ja toiminta on reilua.

Omat etunsa on myös sijainnilla Ylivieskassa. Kalajokilaaksossa on erinomainen metallialan yritysten verkosto, josta tarvittaessa löytyy erilaisia alihankintapalveluja. Logistisesti Ylivieska on hyvällä paikalla. Tieverkostoa on joka suuntaan ja terminaalit lähellä. Tavaraa lähteekin Camtronicista maailmalle päivittäin.

Camtronic Oy
osoite Viljavarastontie 2
84100 Ylivieska
puh. 08 410 5800
fax 08 410 5820
email etunimi.sukunimi@camtronic.net
www.camtronic.net
{gallery}pp-camtronic{/gallery}
Share.