Markkina-alueena koko maailma

0

sk-upcast-intro.jpgPorilaisen Upcast Oy:n pystyvalulinjat tunnetaan ympäri maailmaa. Yrityksen valmistamilla laitoksilla valetaan kuparilankaa pääasiassa kaapeliteollisuuden tarpeisiin.

S– Markkinat keskittyvät sellaisiin maihin, joissa oma teollisuus kehittyy kovaa vauhtia. Viime vuosina painopiste on ollut Etelä-Amerikassa, Aasiassa ja Itä-Euroopassa, toimitusjohtaja Jukka Lähteenmäki kertoo.

Viime joulukuussa yritys teki kaupat laatuaan ensimmäisestä kupariputken valulinjasta. Se toimitettiin etelä-amerikkalaiselle asiakkaalle kesällä ja linja käynnistetään vielä vuoden 2010 aikana.

– Tuotteemme on markkinoilla erittäin tunnettu ja arvostettu. Perinteiseen valmistusprosessiin verrattuna käyttämämme teknologia on kustannuksiltaan halvempi. Laitoksemme laaduntuottokyky on huippuluokkaa. Uskallan sanoa, että se on paljon parempi kuin kilpailijoilla. Myöskään päästöjä ei tule ja prosessissa kuluu ainoastaan sähköä, Lähteenmäki luonnehtii.

Upcast suosii satakuntalaista

Upcast Oy perustettiin vuonna 2006, jolloin Outokumpu Castform Oy:n liiketoiminta ostettiin yrityksen johdon ja kahden sijoittajan rahoittamana.

– Upcast Oy:n laatu perustuu pitkään kokemukseen ja vuosien kehitystyöhön. Henkilöstöllä on iso merkitys. Moni on ollut jopa yli 20 vuotta mukana kehittämässä, suunnittelemassa ja käynnistämässä laitoksia sekä palvelemassa asiakkaita tuotannon ylläpitämisessä ja tehostamisessa.

Valmistus teetetään alihankintana pääasiassa Satakunnan alueella. Kumppanuus lähialueen toimijoiden kanssa on aina kuulunut yrityksen toimintatapaan. Lähes kaikki merkittävimmät alihankkijat löytyvät 50 kilometrin säteeltä Porista.

– On helppo toimia, kun pitkäaikaiset kumppanit tietävät tarkalleen, millaisia laitokset ovat ja mitä heiltä vaaditaan. Emme ole halvin toimittaja, mutta emme kilpaile hinnalla vaan laadulla.
Upcast haluaa pitää asiakastyytyväisyyden korkealla, joten after sales -palvelu on erittäin tärkeä osa yhtiön toimintaa.

– Yrityksessä työskentelee noin 20 henkilöä. Tällaisessa vientiteollisuusyrityksessä lama ei ole voinut olla näkymättä, mutta uskomme hyvään tulevaisuuteen. Olemme panostaneet voimakkaasti tuote- ja prosessikehitykseen. Uuden putkivaluprosessin lisäksi muutaman vuoden tähtäimellä tavoitteena on tarjota prosessi alumiinilangan valmistamiseen, Jukka Lähteenmäki painottaa.

 

Upcast Oy
Osoite
Kuparitie 10
28330 Pori

puh.
020 7577 400

fax
020 7577 401

www.upcast.com

Share.