Maisa tuntee Porin seudun vetovoiman

0

Porin Seudun Matkailu Oy eli MAISA on kesänä 2011 jälleen tapahtumien kiintopisteessä. Suomen kirkkaimpien kesäalueiden joukkoon ehdottomasti kiilannut Satakunta astelee monipuoliseen kesään MAISAn ja Porin seudun johdolla. Muuallakin Satakunnassa kuitenkin tapahtuu, vaikka Pori kiinnittääkin suurimmat katseet.

Porin Seudun Matkailu Oy MAISAn myynti- ja markkinointijohtaja Maria Suni näkee aktiivisen kesäalueen tuoman imagollisen lisäarvon äärimmäisen tärkeänä koko alueelle.

– Matkailupalveluissa on varaa valita. Porin seudulta löytyy monenlaisia majoitus-, ravitsemus-, kokous-, liikunta- ja elämyspalveluja – mitä asiakas vain suinkin haluaa. Rakennamme yhteistyössä alueen yrittäjien kanssa paketteja ja myymme niitä asiakkaille. Matkailuyrityksille MAISA on yksi myyntikanava.

Yhteistyömalli on osoittautunut toimivaksi. Yrittäjät kertovat aktiivisesti uusista tuotteistaan MAISAlle, jonka väki seuraa itsekin silmät ja korvat tarkkoina palvelutarjontaa.

Yli sata valmismatkapakettia

MAISAn  tavoite on houkutella Porin seudulle isoja ja pieniä tapahtumia, kokouksia, festareita sekä ihan tavallisia matkailijoita ja erilaisia ryhmiä. Kun mielenkiinto on herätetty, asiakas voi antaa MAISAn huoleksi käytännön järjestelyt.

– Asiakas saa toimistostamme kaikki palvelut juuri siten kuin haluaa, vaikka avaimet käteen -periaatteella. Roolimme vaihtelee tapahtuman järjestäjätahosta riippuen. Kesätapahtumien kohdalla vuokraamme alueitamme esimerkiksi Kirjurinluoto Arenaa ja Kesäteatteria, Promenadi- ja Pripoli-saleja sekä nyt uutuutena kävelykatua, kertoo Suni.  Kokouksen voimme järjestää alusta loppuun saakka, Maria Suni toteaa.

Jotta matkailu Porin seudulla olisi vierailijalle mahdollisimman helppoa, on MAISAlla tarjota myös yli sata erilaista valmismatkapakettia. Asiakkaan toiveiden mukaan kokonaisuus voidaan rakentaa myös yhdistelemällä osia eri paketeista.

– Yksi puhelinsoitto meidän myyntiin, niin kaikki järjestyy, Maria Suni vakuuttaa.

Matkailullisia valtteja

Porissa käy matkailijoiden lisäksi puoli miljoonaa tapahtumakävijää joka vuosi. Kirjurinluoto Arenan kaltaisia kokonaisuuksia ei löydy muualta Pohjoismaissa. Keskusta on kompakti, joten ihmiset pääsevät kävelemällä paikasta toiseen.

– Äärimmäisen hyvä valttimme on osaaminen. Meillä on tekijöitä ja osaajia isoihinkin tapahtumiin.  Lisäksi tapahtumajärjestäjä tapaa yhdellä kerralla kaikki tarvittavat viranomaiset, Maria Suni perustelee.

MAISA on Porin Seudun Kehittämisyhtiö POSEKin tytäryhtiö. Sen toimisto sijaitsee Porin ydinkeskustassa, Promenadikeskuksessa. Samassa talossa ovat matkailutoimiston lisäksi 700 hengen konserttisali, viisi elokuvateatteria ja pari kahvilaa.

– Yksi palveluistamme on tilavuokraus. Meidän kauttamme konserttien, kokousten, seminaarien ja muiden tapahtumisen järjestäjät voivat vuokrata paitsi Promenadisalia, myös Tiedepuiston 400 hengen salia ja Kirjurinluodon Amfiteatteria, Maria Suni kertoo.

Yyteri kesätapahtumakäytössä

Suni on tyytyväinen erityisesti kauniin Yyterin kesätapahtumakäytön lisääntymisestä. Olemme johdonmukaisesti tavoitellee Poriin ja Porin seudulle lisää urheilutapahtumia, jossa olemme myös onnistuneet.

– Nyt on beachfutista, surfausta, pesäpalloa ja rantalentopalloa, kertoo Suni.

Sunin mukaan hyvänolontunteeseen ei sovi kuitenkaan tuudittautua. Kehitystyö yhä parempiin puitteisiin ja järjestelyihin on jatkuvaa.

– Teemme yhteistyötä järjestäjien, kaupungin eri toimien ja viranomaisten kesken, jotta yltäisimme parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen siten, että tapahtuman jälkeenkin kaikki osapuolet olisivat tyytyväisiä. Kehitystyö kulkee käytännön kanssa käsi kädessä. Se on jatkuva prosessi, jolla ei ole alkua tai loppua, päättää MAISAn myynti- ja markkinointijohtaja Maria Suni.

Yhteystiedot

Porin Seudun Matkailu Oy MAISA

Osoite
Promenadikeskus, Yrjönkatu 17
28100 Pori

puh.
02 621 7900

email
info@maisa.fi

www.maisa.fi

Kartta

Share.