Mäntyöljystä on moneksi

0

Mäntyöljyä ja tärpättiä jalostavan Arizona Chemical Oy:n Nuottasaaren tuotantolaitoksella panostetaan ympäristöystävälliseen ja energiatehokkaaseen tuotantoon. Raaka-aineet ovat sellunkeittoprosessin tuotteita ja energia on pääsääntöisesti peräisin uusiutuvista lähteistä.

– Vanhaa tehdasta on uusittu paljon ja parannuksia tehdään koko ajan. Investoimme jatkuvasti, jotta pystymme pienentämään tehtaan hiilijalanjälkeä. Olemme kannattava biojalostamo, joka haluaa tarjota asiakkailleen lisäarvoa tuottavia ratkaisuja, tehtaanjohtaja David Schofield kertoo.

Aineet päätyvät tuhansiin tuotteisiin

Yrityksellä on 10 tehdasta ja se työllistää maailmanlaajuisesti yli tuhat ihmistä. Oulun tehdas aloitti 1940-luvulla, jolloin se tuotti voiteluaineen korviketta. Nykyisin töitä paiskitaan 85 ihmisen voimin, ja tehtaan arjessa turvallisuus on etusijalla.

– 95 prosenttia tuotannostamme menee Eurooppaan. Tuomme raaka-ainetta muun muassa Suomen, Ruotsin, Venäjän ja Yhdysvaltojen sellutehtailta.

Arizonan biojalostamat aineet päätyvät asiakasyritysten kautta tuhansiin lopputuotteisiin, kuten maaleihin, liimoihin, painoväreihin, kosmetiikkaan, autonrenkaisiin ja tiemerkintöihin.

Maaliskuussa tehtaanjohtajana aloittanut David Schofield on kotiutunut Ouluun erinomaisesti. Karu ilmasto ei ollut shokki koillisenglannin sateissa karaistuneelle miehelle.

– Tänne on ollut helppoa tulla ja kotiutua. Elämäntyyli on sopiva ja ihmiset ystävällisiä, vaimon ja kahden pojan kanssa Ouluun muuttanut Schofield kiittelee.

Yhteystiedot

Arizona Chemical Oy

Osoite
Nuottasaarentie 17
90400 Oulu

www.arizonachemical.com

pp-arizona3

Kartta

Share.