Maan monipuolisimmat kuljetuspalvelut

0

Kuljetusliike Kauko Koskinen Ky on kasvanut alansa monipuoliseksi toimijaksi yli 40 vuoden aikana. Toimitusjohtaja Kauko Koskinen aloitti liikennöinnin omalla autollaan vuonna 1966. Tätä  ennen hän ajoi isänsä Auno Koskisen autoa. Yritys on kasvanut yhden auton yrityksestä melkein sadan auton Koskinen-Yhtiöt -konserniksi, jonka palvelutarjontaan kuuluvat kuljetukset niin kotimaassa kuin ulkomaillakin sekä kuljetuksia täydentävät varastointipalvelut. Henkilöstöä on kaiken kaikkiaan noin 130.

Kauko Koskinen on vainunnut aina tarkasti asiakkaiden odotukset, mikä on näkynyt yrityksen kalustohankinnoissa.

1970-luvun alussa Koskinen osti kuormaajan hiekkakuormien lastaamisen nopeuttamiseksi sekä Rauman talousalueen ensimmäisen kasettiauton. Yrityksen toiminta kasvoi nopeasti lisääntyneiden hiekka- ja soratoimitusten myötä.

Niin ikään 1990-luvun alussa kehitetty 5-akselinen pystylastausauto oli ensimmäinen laatuaan Suomessa. Tämän vuosikymmenen edistyksellinen kalustohankinta on ultrakevyt, massatavaran ajoon rakennettu täysperävaunuyhdistelmä.

Oma kuljetusliike Pietarissa

Kuljetusliikkeen toiminta koostuu monista palasista. Yritys hoitaa kappaletavara-, kierrätysmetalli-, kontti-, irtoperä-, sora- ja säiliöliikennettä Suomessa, Euroopassa ja Venäjällä.

Kauko Koskinen on kehittänyt firmaa määrätietoisesti. Lisää liikennelupia on hankittu vuosien saatossa ostamalla toisia alan yrityksiä, joiden myötä konserni otti käyttöön markkinointinimen Koskinen-Yhtiöt.

Emoyhtiönä toimii Kuljetusliike Kauko Koskinen Ky ja konserniin kuuluvat myös Uudenkaupungin Kuljetus Oy, KK-Terminals Oy sekä KK-Stones Oy. Voimakkaasti kasvaneen Venäjän-liikenteen hoitamiseksi Koskinen perusti vuonna 1992 Pietariin oman kuljetusliikkeen, ZAO Sankt-Transin.

– Pietarissa meillä on 20 autoa ja 30 kuljettajaa. Kuljetamme mm. pikarahteja, painotuotteita ja autojen varaosia. Rahtina on Euroopasta tulevien tuotteiden lisäksi myös suomalaisvalmisteita, toimitusjohtaja selvittää.

Monipuolisuus merkittävä valtti

Varsinaisen kuljetuskaluston lisäksi Koskinen-Yhtiöillä on useita nostureita, joilla hoidetaan erilaisia nosto- ja siirtopalveluita. Nosturiauton perään on mahdollista kytkeä myös perävaunu, jolloin kuorma saadaan siirrettyä omalla kalustolla määränpäähänsä.

Yrityksen erikoispalveluihin kuuluvat myös pyöräkuormaajat, kaivinkoneet, seulat ja autovaakapalvelut.

Koskisen kuljetuspalveluita täydentää yrityksen tarjoama välivarastointi. Kuljetusliikkeellä on Hinnerjoella ja Eurassa lähes 5 000 neliöä terminaalivarastotilaa, johon asiakkaiden tavarat voidaan tarvittaessa varastoida.

– Pidän monipuolisuutta kuljetus- ja logistiikka-alalla hyvänä asiana. Tälläinen yritys on raskassoutuinen vetää, mutta monipuolisella toiminnalla pystyy tasaamaan suhdannevaihteluita,  toimitusjohtaja Koskinen perustelee.

Hyvä palvelu kattaa koko kuljetusketjun

Kuljetusliikkeen asiakaskunta koostuu erikokoisista yrityksistä sekä yksityishenkilöistä. Monet yritykset ovat olleet asiakkaina vuosia, jopa vuosikymmeniä.

Toiminnan periaatteisiin kuuluu palvella kaikkia asiakkaita mahdollisimman hyvin.

– Hyvä palvelu alkaa tilauksen vastaanotosta ja kestää koko kuljetusketjun laskutukseen saakka. Kuljetuksessa tavaran laatu ei muutu ja siihen on oikeanlainen kalusto. Jos aikatauluun tulee muutoksia tai viivytyksiä, osaamme ilmoittaa siitä asiakkaalle ja näin asiakas pysyy ajan tasalla, toteaa myynnistä vastaava Minna Ruponen.

Hyvän palvelun ohella yrityksen liiketoiminnan kulmakiviä ovat myös luotettavuus, laatu ja pitävät aikataulut.

– Haluamme olla varma ja luotettava kuljetuskumppani asiakkaalle. Sen eteen teemme joka päivä paljon töitä, kiteyttää yrityksessä ajojärjestelijänä toimiva Marjut Koskinen.

Vuoden Kuljetusyrittäjä 2010

Koskinen-Yhtiöt tunnetaan alansa edelläkävijänä ja jatkuvasti uudistuvana toimijana. Viimeisimmät tunnustukset tästä ovat tältä vuodelta 2010. Yritys sai ensin Länsi-Suomen kuljetusyrittäjien alueellisen palkinnon ja valittiin sen jälkeen valtakunnalliseksi SKAL Vuoden Kuljetusyritykseksi.

– Hieno palkinto isän ja äidin elämäntyölle, iloitsevat tyttäret Minna Ruponen ja Marjut Koskinen.

Tulevaisuudessa perhe lupaa jatkaa yrityksen edistyksellistä toimintaa. Työn alla on sukupolvenvaihdos sekä vuosien varrella paisuneen liiketoiminnan yksinkertaistaminen ja tehostaminen.

{gallery}sk-kuljetuskoskinen{/gallery}

Yhteystiedot

Koskinen-Yhtiöt / Kuljetusliike Kauko Koskinen Ky

Osoite
Ruopantie 10
27600 Hinnerjoki

puh.
02 555 0000

fax
02 555 0011

email
kauko.koskinen@koskinen-yhtiot.fi

http://www.koskinen-yhtiot.fi

Kartta

Share.