Maailman suurin potkurilaitteiden valmistaja

0

sk-rollsroyce-intro.jpgRolls-Roycen Rauman yksikkö on maailman suurin potkurilaitteiden valmistaja. 360 henkilöä työllistävässä osaamiskeskuksessa suunnitellaan ja valmistetaan vuosittain 500 potkurilaitetta.

– Tehot vaihtelevat muutamasta sadasta kilowatista 10 megawattiin. Liikevaihtomme Suomessa on 600 miljoonaa, josta valtaosa tulee Raumalta, Rolls-Roycen paikallisjohtaja Kari Välimaa selvittää.Potkurilaitteiden lisäksi Raumalla suunnitellaan, myydään ja markkinoidaan vintturijärjestelmiä. Lisäksi Kokkolassa tehdään vesisuihkulaitteita. Markkina-alueena on koko maailma ja vain alle kaksi prosenttia tuotannosta jää kotimaahan.

– Tuotteen pitää olla kunnossa ja yrityksen läsnä markkinoilla. Rolls-Roycella on 66 toimistoa ympäri maailmaa. Hyvä brändi luo uskottavuutta toimintaan. Seinät ja koneet eivät toimisi ilman osaavaa ja kehittämistyöhön sitoutunutta henkilöstöä, Välimaa korostaa.

Yrityksen vahvuutena on hyvin moduloitu ja kilpailijoita monipuolisempi tuote. Asiakkaan tarpeet täyttävä potkurijärjestelmä voidaan räätälöidä erilaisiin aluksiin olemassa olevaa tekniikkaa soveltaen.

Rolls-Royce selvisi lamasta kuivin jaloin ja elää voimakasta kasvun aikaa.

– Puhe tytäryhtiötaloudesta on valitettavan usein negatiivisesti värittynyttä. Meille se on uhan sijasta ollut mahdollisuus. Yksityisenä raumalaisena firmana emme olisi yltäneet millään tähän asemaan, Kari Välimaa painottaa.

 

Rolls-Royce Oy Ab
Osoite
Suojantie 5
26100 Raumapuh.
02 837 91

email
liisa.snellman@rolls-royce.com

www.rolls-royce.com

Share.