Lauttasaaren Tebman siirtyy kesäksi ratapenkalle

0

Kouvolan kupeessa, Iitin Lyöttilässä toimiva perheyritys venyttää palvelunsa monenlaisiin olosuhteisiin. Raskaan kaluston moniosaaja Marko Saari on maansiirtoalan urakoitsija, joka tarvittaessa korjaa asiakkaan kuorma-auton vaikka metsässä.

Kun Minna ja Marko Saari reilu vuosi sitten päättivät perustaa oman yrityksen, oli itsestään selvää tarjota asiakkaille täyttä ja monipuolista palvelua.

– Jollainhan pienen yrityksen pitää erottua, ja meillä se on Markon monipuolinen ammattitaito, sanoo toimitusjohtaja Minna Saari.

Ikänsä raskaan kaluston kanssa työskennellyt Marko Saari hallitsee autonasennustyöt, tuntee metsäkoneet, kaivinkoneet ja kuorma-autot, pystyy ajamaan konetta kuin konetta ja omaa lisäksi VR:n alueilla työskentelemiseen vaadittavan pätevyyden ja erikoisluvat.

Joustava palvelu

Lauttasaaren Tebman Oy:n korjaamohallissa korjataan ja huolletaan raskaan liikenteen kalustoa ympäri vuoden. Jos asiakkaan tukkirekka tai harvesteri hyytyy metsään, ja vika tiedetään, Saari hankkii tarvittavat varaosat ja käy laittamassa koneen kuntoon.

Asiakkaat tietävät, ettei Saari tuijota kalenteriin.

– Lähden apuun minä viikonpäivänä tahansa; eikä kellonajallakaan aina ole niin väliä, sanoo Marko Saari. Isompia remontteja varten koneet ja kuorma-autot tuodaan Tebmanin halliin.

Maansiirtoa ratatyömailla

Lauttasaaren Tebmanilla on nyt takana ensimmäinen täysi talvi. Yritys on vastannut VR:n Lahden ja Kouvolan välisen rataosuuden asemalaitureiden ja huoltoteiden lumitöistä ja hiekoittamisesta. Samoja töitä Lauttasaaren Tebman on hoitanut myös Iitin kunnan taajamissa.

VR:n sopimukseen kuuluvat työt on pääasiassa tehty itse, Iitin lumitöihin on palkattu työntekijä.

Kunhan routa on sulanut, hyppää Marko Saari maanrakennuskoneen puikkoihin. Hänellä on yli 10 vuoden kokemus ratatöistä, rakennusten pohjatöistä ja muista maanrakennustöistä, jotka hoituvat 18 tonnin painoisella Mitsubishi-telakaivurilla.

– VR:n kohteissa pystyn hoitamaan myös työsuunnitelmat ja ennakkoilmoitukset. Ratatyömaiden tehtäviin vaadittavat luvat ovat myös kunnossa ja tarvittaessa kouluttaudutaan lisää, kertoo Saari.

Kuljettajapalveluja ympäri vuoden

Saari on kuljetusyrittäjien luottomies myös silloin, kun tarvitaan kokenutta kuljettajaa. Marko Saaren ajokortissa on kirjainsarja A:sta E:hen ja ADR-luvat hänellä on myös.

– Yrityksen nimissä laskuttava keikkakuski on asiakkaan näkökulmasta joustavin vaihtoehto vaikkapa lomien tuuraajana, sanoo Minna Saari.

Hän on koulutukseltaan tradenomi ja hoitaa yrityksen maksuliikenteen ja markkinoinnin.

– Tavoitteena on saada uusia töitä ja asiakkaita Kymenlaakson alueelta, hän sanoo.

Entä yrityksen nimi? Lauttasaarihan viittaa Helsinkiin?

– No, sieltä se on peräisin. Ostimme yrityksen valmiina. Ja kun tuo oma sukunimi on siinä sopivasti mukana, niin mitäs sitä muuttamaan, sanovat Saaret.

Yhteystiedot

Lauttasaaren Tebman Oy

Osoite
Lyöttiläntie 281
01234 47540 Lyöttilä

puh.
0400 338909 / Minna Saari
0400 328 088 / Marko Saari

email
tebman.oy@gmail.com

www.lauttasaarentebman.fi

Kartta

Share.