Laineaho kierrättää Etelä-Karjalassa

0

Lappeenrantalainen Laineaho Oy on metallimateriaalien kierrätykseen erikoistunut yritys, joka noutaa, käsittelee ja erottelee erilaiset metallit ja toimittaa ne edelleen jalostettaviksi.

Toimitusjohtaja Lasse Laineaho kiinnostui metalliromun kierrätyksestä toteuttaessaan murskauslaitosten sähköistys- ja laiteasennuksia. Hän ei aikaillut, vaan perusti vuonna 2003 yhdessä poikansa Kimmo Laineahon kanssa metallimateriaalien kierrätykseen erikoistuneen yrityksen. Omistajien lisäksi yritys työllistää neljä työntekijää.

Laineaho Oy:n pääasiallisena toiminta-alueena on Etelä-Karjalan maakunta. Eri paikoista noudettu ja toimitettu materiaali käsitellään Laineahon terminaalissa Lappeenrannassa. Suurin osa materiaalista viedään eteenpäin omalla kalustolla, osa lähtee Kuusakosken kyydissä. Kuusakoski Oy on alusta alkaen ollut Laineahon yhteistyökumppani.

Satoja tonneja terästä vuosittain

Aivan valtatie 6:n tuntumassa sijaitsevaan terminaaliin kootaan metallia, metalliromua, romuautoja ja sähkö- ja elektroniikkaromua koko Etelä-Karjalan alueelta. Arvometallit – kuten kupari, messinki ja alumiini – ja teräkset pyritään lajittelemaan mahdollisimman tarkkaan jo noutopaikalla.

Vuosittain Laineaho Oy käsittelee tuhansia tonneja eri paksuisia metalleja.

– Yksi suurimpia asiakkaitamme on Imatralla toimiva Ovakon terästehdas, joka käyttää kierrätysterästä uuden teräksen raaka-aineena, kertoo Lasse Laineaho.

Kierrätettävää jätemetallia Laineaholle tulee muun muassa paikallisilta konepajoilta, teollisuuslaitoksista ja autokorjaamoilta. Laineaho Oy on Suomen Autokierrätyksen valtuuttama romuautojen vastaanottopaikka.

Kokonaisvaltaista palvelua uudella kalustolla

Metalliromun keräyksen ja kuljetukset Laineaho Oy hoitaa kahdella omalla kuorma-autollaan.

Uusi Scania R620 on varustettu Keslan 2014ZT-nosturilla, Multilift-koukkulavalaitteella ja Riikosen konepajan valmistamalla erikoislavalla. Korkealaitaisessa teräslavassa on työturvallisuutta parantava sivulaukaisulla varustettu takalaita.

– Nosturikaupat tehtiin Porokka Forest Oy:n Petri Lievosen kanssa, Laineaho kertoo.

Auton varusteisiin kuuluva magneetti helpottaa ja nopeuttaa metallien erottelua purku- ja rakennustyömailla. Auton generaattori ottaa magneetille voiman hydraulipumpulta ja muuntaa sen 400 voltin voimavirraksi tai 230 voltin valovirraksi.

Scanian varusteisiin kuuluu lisäksi vaaka. Toinen romunkeräyksessä käytettävä kuorma-auto on kappaletavaranosturilla ja vaijerilaitteilla varustettu Volvo.

Kierrätyspalvelua myös kuluttajille

Laineaho Oy ottaa maksutta vastaan kotitalouksien kierrätysromua. Vilkkainta vaihtolavan ympärillä on joulun jälkeen, jolloin vanha viihde-elektroniikka saa kyytiä.

– Ihmiset ovat valistuneita, joten heille on tarjottava mahdollisuus kierrättää myös ”virka-ajan” ulkopuolella, sanoo Laineaho.

Yritys onkin laajentamassa sekä yrityksille että yksityisille tarkoitettua vaihtolavapalvelua.

– Esimerkiksi omakotirakentajat saavat meiltä täyden palvelun; noudamme kaikki erilaiset jätemateriaalit, joiden kuljettamiseen yksityishenkilöillä ei ole sopivaa kalustoa – eikä edes aikaa, sanoo Kimmo Laineaho.

Metallinkeräystä ja kuljetuspalveluja yrityksille

Vuoden vaihteessa käyttöön otettu erikoisvarusteltu Scania parantaa myös yritysasiakkaiden palvelua. Työt hoituvat entistä nopeammin, joten Laineaho Oy pystyy palvelemaan entistä laajempaa asiakaskuntaa.

– Nykyisellä kalustolla pystymme operoimaan miltei missä tahansa, sanoo Lasse Laineaho.

Kiireinen antaa JJ-Transin kuljettaa

Kimmo Laineahon omistama JJ-Trans Oy kuljettaa kolmella pakettiautolla ja kahdella pienellä kuorma-autolla lähetyksiä, joilla yleensä on kiire tai muuten tarkka aikataulu.

Lappeenrannassa toimiva yritys vie tavarat tai dokumentit kaikkialle Suomeen. Palvelu toimii myös toisinpäin.

– Noudamme asiakkaiden postit ja viemme ne postin kuljetettaviksi. Suoritamme myös vaihtopalvelua ovelta ovelle – toisin sanoen noudamme lähetyksen asiakkaalta ja toimitamme sen vastaanottajalle, kertoo Kimmo Laineaho.

JJ-Transilla on kolmisenkymmentä vakituista asiakasta, joiden postia, paketteja ja tuotteita yritys kuljettaa ja jakelee pääasiassa Lappeenrannan ja Imatran talousalueilla. Yrityksen palveluihin kuuluvat myös hyllytys- ja lähettipalvelut

– Muuttokuormia viemme kaikkialle Suomeen. Teemme sopimusajoja, asiakirjakuljetuksia ja pikakuljetuksia, luettelee Laineaho.

– Meillä on ammattitaitoinen ja luotettava henkilökunta sekä toimintaan erinomaisesti soveltuva kalusto, hän sanoo.

JJ-Trans tekee yhteistyötä Laineaho Oy:n kanssa. Pienten metalli- ja elektroniikkaromuerien nouto ja kuljetus kuuluvat JJ-Transin palveluihin.

JJ_Trans

Laineaho Oy

Osoite
Pikkalanlähteenkatu 10
53500 LAPPEENRANTA

puh.
040 503 5500 (metallinkeräys)
040 503 4100 (kuljetuspalvelut)

email
kuljetus@laineaho.fi

www.laineaho.fi

JJ-Trans Oy

Osoite
Veistokatu 18
53500 LAPPEENRANTA

puh.
050 501 8060

email
info@jjtrans.fi

www.jjtrans.fi

Share.