Laatu syntyy ammattitaidosta ja osaamisesta

0

Kaikki laatoitustyöt ja kosteantilan remontit vaativat tekijältään korkeaa ammattitaitoa ja osaamista. Laattapinnat ovat aina käytössä ja näkyvissä, niiden pitää olla ehdottomasti hyvät, sanoo alaan erikoistuneen Laatta-asennus Heikki Hakio Oy:n toimitusjohtaja Heikki Hakio.

 

Heikki Hakio on todellinen alan expertti. Hän on työskennellyt laatoitustöiden parissa jo 25 vuotta, josta noin 15 vuoden ajan omassa yrityksessään. Kaikki yrityksen nykyiset 10 työntekijää ovat niinikään kokeneita alan ammattilaisia.

– Periaatteisiini kuuluu tehdä työt aikataulussa ja laadukkaasti. Laatu syntyy korkealaatuisista materiaaleista, jotka ammatti-ihmiset asentavat, Hakio määrittelee.

Pesutilojen saneeraus vaikka avaimet käteen –periaatteella

Yrityksen omien työntekijöiden lisäksi Laatta-asennus Heikki Hakiolla on yhteistyökumppaneinaan lvi- ja sähköasentajia. Tämä mahdollistaa remonttien tekemistä asiakkaille avaimet käteen -periaatteella.

– Asiakas saa meiltä kokonaispalvelun, johon sisältyvät myös entisten laatoitusten ja kalusteiden purkaminen. Tämä on vaivaton ja helppo tapa teettää pesutilojen saneeraus. Ihmiset haluavatkin, että joku tekee tilan kerralla kuntoon ja asia on sillä selvä, Heikki Hakio toteaa.

Yritys hoitaa kaiken alusta loppuun saakka, pesutilan purkamisesta vesieristys- ja laatoitustöihin sekä putki- ja sähkötöihin saakka. Usein urakkaan sisältyy myös saunaosaston uudistaminen.

– Ihmiset haluavat yksilölliset, itsensänäköiset pesutilat. Vain puolessa urakkakohteista remontin syynä ovat rakenteiden kosteusvauriot, Hakio mainitsee.

Asiakkaina rakennusliikkeet ja yksityistaloudet

Laatta-asennuksen työkohteista puolet on rakennusliikkeiden uudiskohteita, puolet yksityistalouksien saneerauskohteita. Asiakkaat ovat pääasiassa Hämeenlinnassa ja sen ympäristössä.

– Teemme käytännössä jatkuvasti töitä noin kymmenelle rakennusliikkeelle. Yksityiset remonttikohteet ovat tilaustöitä. Niitä pystymme tekemään täytetöinä periaatteessa milloin tahansa, Heikki Hakio kertoo.

Rakennusliikkeille tehtävät laatoitustyöt ovat usein sarjatyötä, koska samaa työvaihetta tehdään monessa asunnossa yhtäaikaa. Yksityistalouksien remonttikohteissa haastavaa on töiden laajuus. Monta työvaihetta etenee yhtäaikaa ja tekijöitä on hommissa useita samanaikaisesti. Mutta siitäkin selvitään kokemuksella ja ammattitaidolla.

– Kaikki työt sovitetaan yhteen siten, että eri vaiheet etenevät sujuvasti, toimitusjohtaja lupaa.

Toteutus asiakkaan toiveiden mukaan

Pesutilojen ja saunan toimivuus ja laatu ovat tärkeitä paitsi viihtymisen, myös asunnon arvon kannalta. Tiloista halutaan persoonallisen näyttäviä.

– Remonttikohteissa asiakas valitsee haluamansa materiaalit ja kalusteet. Aika usein jo meihin yhteyttä otettaessa, on asiakas jo tehnyt valintansa alan liikkeissä. Me vain toteutamme toiveet, toki myös neuvomme tarvittaessa, toimitusjohtaja toteaa.

Pesutilojen materiaaleissa ja kalusteissa on nykyisin valtava valikoima ja ihmiset hakevat ideoita sisustuslehdistä ja –ohjelmista. Niinpä saneeraustoiveet ovat joskus erikoisiakin, mutta ei koskaan mahdottomia.

– Yhtään kohdetta ei ole ollut, jota ei olisi voinut toteuttaa, Heikki Hakio naurahtaa.

Laatoitus sopii kaikkiin kodin huonetiloihin

Laatta ei ole ainoastaan pesutilojen materiaali, vaan se soveltuu mainiosti monenlaisiin tiloihin kodissa: keittiöön, eteiseen, terassille, jopa oleskelutiloihin.

– Etenkin jos asuntoon on jo rakennusvaiheessa asennettu vesikiertoinen lattialämmitys, voidaan laatoittaa kaikki lattiat. Laatta on kestävä ja helppohoitoinen materiaali esimerkiksi talouksissa, joissa on koiria.

Laatoissa on nykyisin valtavat valikoimat. Erityyppisiä ja –kokoisia laattoja valitsemalla saa kotiin monenlaisia pintoja ja tunnelmia. Eikä vain lattioihin, vaan myös seiniin ja jopa kattoon.

– Nykyisin yhdistellään isoja laattoja pieniin mosaiikkilaattoihin, jolloin saadaan ilmettä yksityiskohtiin. Yleensä laattakoot ovat suurenemassa ja vaakasuorat boordit ovat kadonneet kokonaan, Hakio kuvailee alan trendiä.

Ajan tasalla kehittyvällä alalla

Laatta-asennuksen toimintavuosien aikana ovat sekä alan vaatimukset että materiaalit kehittyneet vauhdilla, ja kehittyvät edelleen.

– Vuoden 1999 jälkeen on vaadittu kaikkien kosteiden tilojen vesieristämistä, mikä on lisännyt meidänkin töitämme ja käytännössä myös kustannuksia, Heikki Hakio toteaa.

Modernit vesieristysaineet ovat telattavia muovin ja kumin sekoituksia, joilla muodostuu lähes millimetrin paksuinen, täysin vedenpitävä kerros. Laattojen saumausaineet ovat kehittyneet entistä helppohoitoisemmiksi. Saumat eivät ime vettä eikä likaa niin helposti kuin ennen.

Laatta-asennuksen väki pysyy tiiviisti alan kehityksen mukana. Valmistajat kouluttavat yrityksen väkeä tehokkaasti ja tiedottavat alan uusista kuulumisista.

Heikki Hakio näkee yrityksensä tulevaisuuden myönteisenä. Hämeenlinnan seutu on kehittyvää aluetta ja rakentamista on paljon. Laatta-asennuksella on rakennusliikkeissä paljon kanta-asiakkaita. Yksityisellä puolella Laatta-asennuksen nimi tunnetaan hyvin ja siihen luotetaan.

{gallery}hy-laatta-asennus_heikki_hakio_oy{/gallery}
Laatta-asennus Heikki Hakio Oy

Osoite
Kaislapolku 3
13300 Hämeenlinna

puh.
0400 801 444
03 619 7149

fax
03 619 7182

email
heikki.hakio@armas.fi

www.laatta-asennus.com

Share.