Laadukkaalla sopimusvalmistuksella lisäarvoa asiakkaalle

0

Koneiden mekaanisten osien sopimusvalmistukseen erikoistuneen Teollisuuden Monipalvelu Oy:n liikevaihto on kasvanut viime vuosina tasaisella vauhdilla. Hyvä kasvuvauhti on osoitus asiakkaiden luottamuksesta, sanoo toimitusjohtaja Antti Kontio.
– Pystymme osaamisellamme ja kokemuksellamme antamaan asiakkaan omalle tuotannolle lisäarvoa. Kun asiakas menestyy, mekin menestymme, hän toteaa.

Teollisuuden Monipalvelulla on muodostunut monien asiakkaiden kanssa  pitkäaikainen ja luottamuksellinen kumppanuus. Siitä ja yrityksen jatkuvasta kehityksestä on pidettävä tiiviisti huolta. Käytännössä tämä merkitsee jatkuvaa panostusta osaamiseen, tuotantotekniikkaan ja tuotekehitykseen.

– Työntekijämme ovat korkeatasoisia alan osaajia, joita koulutetaan koko ajan lisää. Teemme yhteistyötä ammattikorkeakoulun ja aikuiskoulutuskeskuksen kanssa. Moni tänne harjoittelemaan tullut opiskelija on jäänyt vakituiseksi työntekijäksi. Porukka on nyt erinomainen, sitoutunut laadun tekemiseen ja ylläpitämiseen, toimitusjohtaja kertoo.

Teollisuuden Monipalvelu satsaa paljon myös konekantaan, jonka halutaan olevan huipputasoa. Yritys investoi joka vuosi entistä parempiin ja tehokkaampiin koneisiin ja laitteisiin.

Ajanmukaisella konekannallaan TMP erottuu tavallisten konepajojen massasta.
– Kilpailijamme ovat maailmanlaajuisiakin toimijoita. Siksi meidän osavalmistuksemme täytyy saada koko ajan paremmaksi ja kustannustehokkaammaksi. Se onnistuu, kun käytössä ovat oikeat työmenetelmät, oikeat koneet, oikeat materiaalit, Kontio kiteyttää.

Kilpailuvaltteja nopeus, hinta, joustavuus ja sijainti

Teollisuuden Monipalvelun tärkeimmät kilpailuvaltit markkinoilla ovat kuitenkin nopeus, joustavuus ja tuotteiden hinta.

– On haastavaa pitää nämä ajan tasalla. Se edellyttää, että kuuntelemme asiakasta ja kehitämme asiakkaan tuotetta oman osaamisemme kautta. Kokonaisuuden pitää olla kunnossa: tuotanto, tuotannonohjausjärjestelmä, työntekijöiden motivaatio ja osaaminen. Lisäksi pitää olla tietyllä tavalla kasvuhaluinen pysyäkseen huipulla. Kasvun pitää olla silti hallittua, toimitusjohtaja toteaa.

Teollisuuden Monipalvelun tehtaalta Limingasta lähtee asiakkaiden tilaamia tuotteita päivittäin eteenpäin. Yrityksen logistisella sijainnilla on silloin suuri merkitys. Vieressä ovat kaksi merkittävä tieyhteyttä, valtatie 4 ja 8. Oulun lentoasema on lähellä, samoin rautatie sekä Oulun ja Raahen kaupungit.

Rehtiä ja rehellistä asiakkaiden palvelua

Teollisuuden Monipalvelu Oy on perustettu vuonna 1994. Sopimusvalmistus on ollut koko ajan yrityksen toimiala. Viime vuosina se on tarkentunut nimenomaan asiakkaiden koneisiin ja laitteisiin tulevien mekaniikkaosien valmistukseksi.

Lisäksi TMP:n toimintaan kuuluu komponenttien pintakäsittely pulveri- tai märkämaalauksena.

TMP:n asiakkaat edustavat lähinnä eletroniikan ja tietotekniikan aloja. 60-70 prosenttia asiakaskunnasta toimii Oulun ja Raahen alueilla, loput Etelä-Suomessa ja ulkomailla. Tuotteista valtaosa menee vientiin suoraan tai välillisesti.

Asiakaspalvelussa Antti Kontio pitää periaatteinaan rehtiyttä ja rehellisyyttä.
TMP:n asiakkaissa on kaikenkokoisia yrityksiä, pienestä yhden miehen firmasta monta tuhatta työntekijää työllistäviin suuryrityksiin.­

– Kaikki asiakkaat ovat meille yhtä tärkeitä ja palvelemme kaikkia samalla tavalla, rehdisti ja reilusti, toimitusjohtaja Antti Kontio sanoo.

Yhteystiedot

Teollisuuden Monipalvelu Oy

Osoite
Pölykuja 6
91900 Liminka

puh.
08 346 987 

fax
08 346 726 

email
etunimi.sukunimi@tmp.fi

www.tmp.fi

Kartta

Share.