Kunnon kuormalava tärkeä osa kuljetusta

0

pm-portaankorva.jpgVälttämätön osa kuljetusta on kuormalava. Ilman sitä juuri mitään tuotetta ei voida kuljettaa eteenpäin. Kun lava on tehty laadukkaasti suomalaisesta puusta, se kestää raskaatkin matkat maitse, meritse ja lentoteitse.

Puisten kuormalavojen sekä kuormalavan kansien ja pakkauslaatikoiden valmistus on ylöjärveläisen Portaankorvan Puutyön erikoisosaamista. Nykyaikaisin menetelmin yrityksessä valmistuu jopa tuhat kuormalavaa työvuorossa.Yleensä kuljetuslavat valmistetaan tehtaalla jokaisen asiakkaan tuotteiden vaatimusten mukaisesti mittatilaustyönä.- Jo siinä vaiheessa, kun teemme asiakkaalle tarjouksen, tiedämme mitä ja minkäkokoista  ja –painoista tavaraa lavalle tulee. Sitä tukevampi lava, mitä painavampaa tuotetta lavalla kuljetetaan, kertoo Portaankorvan Puutyön johtaja Pauli Kiviniemi.

Lava tuotteen mukaan

Portaankorvan Puutyön asiakkaat sijaitsevat pääsääntöisesti Etelä- ja Länsi Suomen –alueella.  Asiakkaille toimitettavat kuormalavat ovat joko uusia tai käytettyjä. Omalla tehtaalla tehtävien uusien lavojen ohella yritys välittää myös käytettyjä EUR- ja FIN- sekä kertakäyttöisiä kierrätyslavoja.

– Eri tuoteryhmistä erimerkiksi tiilet, harkot ja metallituotteet kulkevat usein käytettyjen lavojen päällä. Hygieniatuotteet, paperi ja lääketollisuuden tuotteiden kuljetus edellyttää uusia ja puhtaita lavoja, Pauli Kiviniemi toteaa.

Portaankorvan Puutyö valmistaa kaikki kuormalavat ja kuljetuspakkaukset kotimaisesta puutavarasta. Puumateriaali matkaa Ylöjärvelle sahoilta Lapista, Kainuusta ja Etelä- ja Länsi-Suomesta. Lavat voidaan tarvittaessa varustaa ISPM 15 –leimalla. Sillä vakuutetaan, ettei lavoissa käytettävä puumateriaali sisällä kasvitauteja.

Puinen lava on useamman kuljetuksen jälkeen vielä käypää materiaalia. Käytetty lava voidaan esimerkiksi murskata hakkeeksi ja hyödyntää energianlähteenä.

– Asiakkaidemme tuotteiden mukana valmistamistamme kuormalavoista 80 prosenttia päätyy ulkomaille. Siellä lavat käytetään moneen kertaan, Kiviniemi arvelee.

Vahvuutena nopeat toimitukset

Lähes kaikki Puutyön asiakassuhteet ovat pitkiä ja vakiintuneita. Tehtaalla on käteisvarasto vakiokokoisista lavoista sekä kapasiteettia valmistaa erikoiskokoisia lavoja nopeastikin.

– Varttitunnissa syntyy uutta, jos on todella kiireellinen tilaus. Parhaimmillaan kahdessa tunnissa olemme toimittaneet lavoja asiakkaalle Tampereen alueelle, Pauli Kiviniemi kertoo.

Nopeat toimitukset ovat Portaankorvan Puutyön toiminnan tärkeimpiä valtteja etenkin Pirkanmaan alueella. Muina vahvuuksina Kiviniemi mainitsee tuotannon joustavuuden, ja jatkossa myös yhä laajemman valikoiman.

Yrityksellä on pitkä, yli 50-vuotinen kokemus alalla. Puutyö aloitti 1950-luvulla valmistamalla ovia, ikkunoita ja paneleja. Ensimmäiset kuormalavat tulivat tuotantoon 1970-luvun alussa.

Portaankorvan Puutyö työllistää noin kymmenen työntekijää. Suomen vahvimmat –tunnuksen yritys on saanut neljänä vuonna ja vuonna 2009 Pauli Kiviniemi valittiin Viljakkalan Vuoden Yrittäjäksi Pirkanmaalla.

 

Portaankorvan Puutyö Oy
Osoite
Kyrönlahdentie 282
34150 Kyrönlahti

puh. 040 0833016

email pauli.kiviniemi@pkpuutyo.com

www.pkpuutyo.com

Share.