Korkealuokkaisia kylpyhuonekalusteita

0

 

Vakiometalli Oy:n valmistamat Polaria-peilikaapit ovat tuttuja monille suomalaisille, sillä peilikaappituoteryhmässä yritys on markkinajohtaja Suomessa. Harva tulee kuitenkaan ajatelleeksi, missä ja mistä materiaalista kaapit on tehty.

 

Polaria-kylpyhuonekaapit ovat täysin kotimaista tuotantoa, ja ne ovat lähtöisin Mäntyharjulla olevasta tehtaasta. Teräsvalmisteisten kalusteiden kestävyys perustuu niiden pintakäsittelyyn.

– Allas- ja pyykkikaapit valmistetaan sähkösinkitystä teräksestä, ja muiden kaappien valmistukseen käytetään pääasiassa kylmävalssattua terästä. Kalusteet maalataan kestävällä jauhemaalilla, jolloin niistä tulee hyvin kosteudenkestäviä ja helposti puhdistettavia, kertoo yrityksen toimitusjohtaja Pekka Karhula.

Korkealuokkaiset kylpyhuonekalusteet ovat ajattoman tyylikkäitä. Valikoimista löytyy useita mitoituksia ja erilaisella varustetasolla, joten Polaria-sarjasta löytyy ratkaisu hyvin monenlaisiin tarpeisiin. Näin ollen ne soveltuvat hyvin muun muassa rivi- ja kerrostalokohteisiin, olipa kyse sitten uudisrakentamisesta tai saneerauksesta.

Asentajat huomioitu

Alkunsa Polaria sai 1980-luvulla, kun kylpyhuonekalustemarkkinoille haluttiin tuoda kotimainen vaihtoehto. Polaria-kylpyhuonekalusteiden lisäksi Vakiometalli valmistaa muun muassa ensiapukaappeja. Vuositasolla näitä tuotteita syntyy yrityksessä yhteensä noin 100 000 kappaletta.

Yhdeksi Vakiometallin vahvuudeksi Karhula mainitsee nimenomaan tuotannon keskittämisen. Toinen merkittävä valtti yrityksellä on kilpailijoihin nähden se, että peilikaappien valaisinratkaisut ovat kiinteä osa kalusteita. Luonnollisesti ne täyttävät kylpy- ja suihkutiloihin asetetut vaatimukset.

Yritys valmistaa asiakkailleen niin sanotusti kompakteja paketteja, joissa on huomioitu myös asennusvaihe. Tätä osaavat arvostaa etenkin urakoitsijat, joille tuotteen hinta ei ole ainoa ratkaiseva tekijä kylpyhuonekalusteita valittaessa.

– Polaria-kylpyhuonekalusteita myyvät muun muassa rautakauppaketjut, ja sitä kautta yrityksen valikoimat ovat myös yksittäisen kuluttajan käsissä. Mitään yksittäisiä mittatilaustuotteita yritys ei tee, huomauttaa Karhula.

Tehdas ei varastoi tuotteita

Yrityksen hallinto ja koko tuotanto on Etelä-Savossa Mäntyharjulla, josta rekka hakee kuormaa päivittäin. Lisäksi yrityksellä on Vantaalla logistinen varasto, jota kautta tavara pystytään toimittamaan asiakkaille jopa tilauspäivän aikana. Nopeus ja toimitusvarmuus ovat merkittäviä vahvuuksia yritykselle.

– Pitkälle automatisoitu tehdaskin pystyy nopeaan toimitukseen, mutta tehtaan varastoon meillä ei valmisteta mitään, sanoo Pekka Karhula.

Vuonna 1970 perustettu Vakiometalli Oy on osa Veisto Groupia. Vakiometalli työllistää reilut 30 henkilöä ja sen liikevaihto on noin neljä miljoonan euroa.

{gallery}es-vakiometalli_oy{/gallery}

 

Vakiometalli Oy

Osoite
Yrittäjäntie 4
52700 Mäntyharju

puh.
015 756 630

fax
015 756 6333

email
etunimi.sukunimi@polaria.fi

www.polaria.fi

Share.