Korjaamopalveluita kasvavalle asiakaskunnalle

0

Auto- ja Traktorihuolto Suihkonen & Pihlajamaa on keskeisellä paikalla Ylivieskan Autolaaksossa toimiva yritys, joka tuottaa huolto- ja korjaamopalveluita. Reijo Suihkosen ja Pekka Pihlajamaan 1989 perustama yritys työllisti alussa yrittäjäkaksikon, mutta tänä päivänä yrityksessä työskentelee enimmillään jo kymmenen vierasta työntekijää.

Samalla kun yritys on laajentunut, sen edustamalla toimialalla on tapahtunut suuria muutoksia.

– Kyläseppien aika on ohi sekä traktori- että autopuolella. Keskiössä ovat yhä enemmän sähköelektroniikka ja -hydrauliikka sekä niitä varten tarvittavat nykyaikaiset testerit. Aikaisemmin oli enemmän mekaanisia vikoja, nyt taas useammin anturivikoja. Ennen vaihdettiin hammaspyöriä ja kytkinlevyjä, nyt kytketään testeri ja vaihdetaan vikailmoituksen perusteella jokin anturi, Pekka Pihlajamaa kuvailee muutosta.

Yritykseltä muutokset edellyttävät jatkuvia investointeja laitteisiin ja niiden päivityksiin sekä henkilökunnan aktiivista koulutusta.

– Haluamme tarjota asiakkaillemme jatkuvasti korkeatasoista palvelua, ja siksi henkilökunnan koulutus on erittäin tärkeää. Konekesko ja Hankkija-Maatalous ovat meille tärkeitä yhteistyökumppaneita, joilla on iso rooli myös henkilökunnan koulutuksessa, Pihlajamaa kertoo.

Nopeat toimitukset

Korjaamopalveluiden suurimmat asiakasryhmät ovat maa- ja metsätalousyrittäjät sekä koneurakoitsijat. Kiinteän korjaamon lisäksi heitä palvelee kolme hyvin varusteltua huoltoautoa. Hydrauliletkuja yritys toimittaa kiireellisissä tapauksissa iltaisinkin.

– Varaosapuolella kulutusosat löytyvät hyllystä ja erikoisosat tilataan. Koska Ylivieskaan on todella hyvät rahtiyhteydet, saamme asiakkaalle osat nopeasti sekä kotimaasta että ulkomailta.

Yrityksen spesialiteetti on traktoreiden tehonmittauksissa käytettävä tehodynamometri. Pihlajamaan mukaan moottorien suorituskyvyn mittaukseen käytettävän palvelun käyttö on voimakkaassa kasvussa.

Yhteystiedot

Auto- ja Traktorihuolto Suihkonen & Pihlajamaa

Osoite
Suopellontie 3
84100 Ylivieska

puh.
+358 8 425 369
+358 44 0711 793
+358 400 283 080

fax
+358 8 420 781

email
huolto@ajth.fi

www.ajth.fi

Share.