Kopiotyöt nopeasti ja laadukkaasti

0

Erilaisiin kopiointi- ja tulostuspalveluihin erikoistuneesta Oswald Interkopio Oy:stä lähtee päivittäin laaja skaala erilaisia tulosteita, kopioita ja painotuotteita eri puolille kaupunkia ja myös sen lähiympäristöön. Osan materiaalista toimittaa perille yrityksen oma lähettipalvelu, osan hakee asiakas itse.

Iso osa yrityksen kassavirrasta muodostuu rakennuspiirustusten tulostamisesta. Niiden hallinnassa yritys hyödyntää niin sanottuja projektipankkeja, joissa suunnittelijat, rakennuttaja ja kopiolaitos pystyvät tekemään entistä tiiviimmin yhteistyötä.

Internetpohjaisesta pankista on huima apu etenkin isoissa rakennuskohteissa ja niissä töissä, joissa osapuolet ovat maantieteellisesti kaukana toisistaan.

– Vaikka piirustukset tehdään tänä päivänä tietokoneella, tarvitaan rakennustyömailla edelleen paperiversioita, tietää vuonna 1994 perustetun Interkopio Oy:n toimitusjohtaja Kirsi Häkkinen.

Se, että paikalliset puhuvat yrityksestä Oswald-nimellä, selittyy yrityksen historialla.

– Isäni Ossi ”Oswald” Häkkinen on ollut yhteensä 40 vuotta kopiointialalla. Oswald-nimen keksi joku asiakas selventää Kirsi Häkkinen.

Töiden vaatimustaso on noussut

Perinteisten tulostustöiden lisäksi Interkopiossa hoituu myös esimerkiksi julisteiden ja banderollien teko sekä kirjasidonta. Omakustanteisia kirjoja tehdään Kirsi Häkkisen mukaan melko paljon.

– Siihen on vaikuttanut varmasti se, että niitä voi tilata myös pienissä erissä ilman, että kustannukset tulevat suuriksi, hän arvelee.

Asiakkaita yrityksellä on laidasta laitaan aina yksittäisten kopioiden otattajista isoja sarjoja teettäviin tahoihin.

– Toki niitä saisi olla enemmänkin, hän naurahtaa.

Aineistoa kopiolaitokseen tulee monenlaisessa muodossa ja vain murto-osa siitä on Häkkisen mukaan täysin tulostusvalmista. Tämän hän arvioi johtuvan siitä, että monet ovat joutuneet opettelemaan erilaisten ohjelmien käytön työnsä ohessa vähän niinkuin kantapään kautta.

– Töiden vaatimustaso on noussut selvästi. Onneksi meillä on osaava, ajantasalla oleva ja monitaitoinen henkilökunta, joka osaa ajatella ikään kuin asiakkaan tavoin, kehuu Häkkinen.

Värikopiot suosiossa

Tulostus- ja väripuolella yritys käyttää Xeroxin koneita. Ne ovat yleensä käytössä pari-kolme vuotta, jonka jälkeen ne uusitaan. Viimeisin päivitys on tehty vuodenvaihteessa 2007-2008, jolloin uusintavuorossa oli digi-painokoneet ja jälkikäsittelykoneet.

– Meille on aina ollut tärkeää laatu ja nopeus. Tämän takia koneemme ovat viimeisen päälle ja pystymme tekemään niillä periaatteessa kaiken, mitä asiakas haluaa. Käytössämme on myös varakoneet, sillä kauheinta olisi sanoa asiakkaalle: ”Sori, tämä ei nyt onnistu, kun kone on rikki.” Asiakkaalla kun on yleensä aina kiire aineistonsa kanssa, tietää Kirsi Häkkinen.

Yhä useammat asiakkaat haluavat tänä päivänä monivärisiä tulosteita. Niiden tekeminen on Häkkisen mukaan nykytekniikalla varsin edullista ja helppoa, sillä kone ikään kuin haistaa jos väliin pitääkin tehdä joku sivu nelivärisenä.

Interkopio palvelee asiakkaitaan kahdessa rakennuksessa Nuijamiestenkadulla. Yhteensä nuorekkaassa yrityksessä työskentelee yhdeksän henkilöä. Kirsi Häkkisen aloittaessa vuonna 1994 heitä oli vain kolme.

Häkkinen ennustaa, että rakentaminen jatkuu seudulla ainakin pari vuotta vielä nousujohteisesti.

– Se on kuitenkin selvää, että kopioita tarvitaan aina!

{gallery}es-interkopio_oy{/gallery}

 

Interkopio Oy

Osoite
Nuijamiestenkatu 24 ja 25
50100 Mikkeli

puh.
015 225 522

fax
015 320 072

email
pc@interkopio.fi

www.interkopio.fi

Share.