Kolmen tunturin rakentaja

0

Kolmella tunturialueella – Kuusamossa, Saariselällä ja Sallassa – voi nähdä Europinta Oy:n taitavien rakentajien käden jäljen.

Europinta on jo vuosien ajan urakoinut uusia lomahuoneistoja ja saneerannut vanhoja rakennuksia Lapin suosituissa tunturikeskuksissa. Viime vuosina on työskennelty erityisesti yhtiön kotipaikalla Rukalla sekä Sallassa, joissa yhtiöllä on omaa rakennustuotantoa.

Europinnan uudisrakennustyömaat ovat pääasiassa lomahuoneistoja. Useimmiten yrityksen asiakas on matkailuyrittäjä, joka rakentaa useampia lomahuoneistoja kerralla. Omaakin asuntotuotantoa on Rukalla ja Sallassa.

– Teemme uusia loma-asuntoja keskimäärin 25-30 vuodessa. Rakentamisen pääpaino on isoissa kokonaisuuksissa, siitä esimerkkinä Sallaan on juuri valmistunut 28 kappaletta 100 neliömetrinkokoisia täysin varusteltua huoneistoa hollantilaisten yrittäjien käyttöön, kertoo Europinta Oy:n toimitusjohtaja Kalevi Huuskonen.

Laadukas lopputulos

Europinnan urakat elävät tunturikeskusten sesonkiaikojen tahdissa. Työmaat käynnistyvät usein keväällä ja valmista pitää olla jouluksi. Jos loma-asunto ei ehdi valmiiksi joululomaksi, on hiihtoloma seuraava etappi.

Nykyaikainen loma-asunto on vaativa rakennuskohde. Lopputuloksen pitää olla laadukas ja edustava. Loma-asunto on yleensä huippumoderni, parempi kuin moni omakotitalo. Aikoihin emme ole rakentaneet tavallisia hirsimökkejä, Huuskonen muistelee.

Europinnan urakkaporukkaan kuuluu noin 30 ammattilaista. Huuskosen mukaan yrityksen vahvuutena on ehdottoman laadukas ja huolellinen työn jälki. Yritys pärjää kovassa kilpailussa laadulla. Europinnan periaatteisiin ei kuulu fuskaus vaan kaikki piilossakin olevat rakenteet tehdään kunnolla. Huuskonen uskoo, että kun tällä linjalla jatketaan, töitä kyllä riittää.

Uusia trendejä

Europinnan omat työkohteet yritys urakoin yleensä avaimet käteen-periaatteella. Huoneistot ovat viimeisen päälle varusteltuja ja kalusteltuja. Ja palvelu pelaa. Rakentajat jopa auttavat huonekalujen kantamisessa sisälle asuntoon. Ostajat ovat ympäri Suomea, etenkin maan eteläosista.

Tunturiympäristöä kaipaavalle Ruka on mukavan lähellä, ainakin paljon lähempänä kuin Pohjois-Lapin tunturikeskukset. Eväät ja liinavaatteet vaan mukaan ja lomanviettoon.

– Ostajat odottavat loma-asunnoltaan laadukkuutta. Huoneiston sisustusratkaisuissa pitäisi olla jotakin uutta, mitä on nähty sisustuslehdissä ja ohjelmissa, Huuskonen tiivistää.
Kalevi Huuskonen seuraa aktiivisesti alan trendejä ja miettii mielellään erilaisia sisustuksen yksityiskohtia. Tarvittaessa apuna on myös ammattisuunnittelija.

Lisää omaa asuntotuotantoa

Europinta on aloittamassa omaa asuntotuotantoa Kuusamon keskustaan. Yhtiö on varannut tonttimaata Kuusamon keskustasta. Tarkoituksena on rakentaa uusia asuntoja myyntiin.

Suunnitelmat on aivan loppusuoralla. Rakentamisen alkamisen aikataulua ei voi vielä arvioida, Huuskonen kertoo yhtiön tulevaisuuden suunnitelmista.

Yhteystiedot

Europinta Oy

Osoite
Kierätie 19
93825 Rukatunturi

puh.
0400 780689

email
kalevi.huuskonen@europinta.fi

www.europinta.fi

pp-europinta3

Kartta

Share.