Kokonaisvaltaista palvelua kustannustehokkaasti

0

Vuonna 1888 perustettu Mikkelin Puhelin Oyj on enemmän kuin perinteinen puhelinyhtiö. Tänä päivänä MPY tytäryhtiöineen tarjoaa yksityisasiakkailleen kattavat lankapuhelin-, kaapelitelevisio-, data- ja matkapuhelinpalvelut. Mikkelissä asiakkaita palvellaan Hallituskatu 1:ssä ja Pieksämäellä osoitteessa Keskuskatu 12.

 

Erikokoisista yritysasiakkaistaan MPY huolehtii perinteisten puhe- ja datapalveluiden lisäksi yksilöllisillä ja kokonaisvaltaisilla ICT-palveluilla. Yrityskohtaisesti räätälöityjen palveluiden merkitys on Mikkelin Puhelin Oyj:n toimitusjohtaja Jarmo Matilaisen mukaan koko ajan kasvussa.

– Meillä siihen on myös panostettu viime vuosina muun muassa erilaisin yrityskaupoin, joiden kautta on saatu tarjontamme yhä monipuolisemmaksi, kertoo Matilainen.

Vuonna 2006 MPY:n konserniin liittyi yrityskaupan myötä eteläsavolainen Seasam Service Oy. Koko Suomen alueella toimiva IT-alan yritys on erikoistunut käyttöpalveluihin sekä tiedon tallennus-, varmennus- ja varastointipalveluihin. Ideana on tarjota kokonaisvaltaisia ulkoistusratkaisuja eri kokoisten yritysten ja kuntien käyttöön.

Toukokuussa 2007 MPY-konserni laajeni puolestaan tietokonelaitteistoja valmistavalla Fintek-Data Oy:llä, kun yritys solmi kaupat Suomessa toimivan Fintek-Mikro Oy:n kanssa.

– Vahva tietotekniikan laitetoimittaja on merkittävä tuki laajeneville IT-palveluille. Myynnin lisäksi Fintek-Data toimittaa, asentaa ja huoltaa palveluissa tarvittavat tietotekniset laitteet, Matilainen kertoo.

Lisävoimaa MPY-konsernin IT-palvelujen kehittämiseen saatiin alkuvuodesta 2008, kun MPY-konserni osti ulkoistusratkaisuihin ja erilaisiin ratkaisutoimituksiin erikoistuneen Calecta Oy:n Helsingistä. Ratkaisu parantaa MPY:n palveluita etenkin pääkaupunkiseudulla. Joensuun ja Kuopion seudulla MPY vahvisti toimintojaan ostamalla tietotekniikan- ja toimistolaitteiden myyntiin, huoltoon sekä kokonaisjärjestelmien toimittamiseen ja koulutukseen keskittyneen Novostar Oy:n vuoden 2008 alussa.

Paikallisuus tärkeää

Mikkelin Puhelin Oyj:n liikevaihdoksi vuodelle 2008 on budjetoitu 37 miljoonaa euroa.

– Yli puolet summasta tulee IT-puolelta, kun perinteisten tele- ja datatoimintojen liikevaihdoksi on budjetoitu noin 17 miljoonaa euroa, Matilainen kertoo.

Henkilöstöä Mikkelin Puhelin -konsernissa on noin 170. Matilaisen mukaan paikallisuus on MPY:lle yksi tärkeimpiä valttikortteja, ja siitä pidetään kiinni toimintojen kasvaessa.

– Meille on tärkeää toimia siellä, missä asiakas on. Olemme pyrkineet siihen, että niillä markkinoilla joilla toimimme, löytyy alueelta joko meidän oma tai yhteistyökumppanimme paikallinen palvelupiste, sanoo Matilainen.

Jarmo Matilainen arvioi, että yritysasiakkaista yli 70 prosentilla on nimetty asiakasvastuuhenkilö. Tämän lisäksi MPY:n käytössä on asiakashallintaprosessi, jonka kautta työt hoidetaan. Se helpottaa asiakkaan osaa.

– Hänelle riittää periaatteessa yksi puhelinnumero, jota kautta asiat selviävät, Matilainen huomauttaa.

{gallery}es-mikkelin_puhelin_oyj{/gallery}

 

Mikkelin Puhelin Oyj

Osoite
Hallituskatu 1
50100 Mikkeli

puh.
015 1901

email
mpy@mpy.fi
etunimi.sukunimi@mpy.fi

www.mpy.fi

Share.