Kiiminki vahvistaa vetovoimaansa

0

pp-kide-intro.jpgKiimingillä on hyvät edellytykset terävöittää matkailullista vetovoimaansa. Ideapark-liikekaupungin myötä voidaan Kiiminkiin – ja koko Oulun seudulle – odottaa kymmenien miljoonien eurojen matkailutulojen kasvua.

Ekologisena liikekaupunkina Ideapark sopii Kiiminkiin mainiosti. Kunnan oma matkailullinen vetovoima imee energiansa nimenomaan luonnosta. Pääkohde on Koitelin kosket, jota kehitetään nyt kokonaisuutena.

– Koitelin infraan satsataan lähivuosina lähes miljoonaa euroa. Alueelle tehdään polkuja, valaistusta ja kunnallistekniikkaa. Toimijoita ja sijoittajaa haetaan upeaan Koitelikeskukseen, joka voi sisältää majoitustiloja, ravintolapalveluja ja muuta tasokasta palvelua kokous- ja viihtymiskäyttöön, kertoo Kiimingin va. elinkeinojohtaja Jyrki Kemppainen.

Lisäksi Koitelissa on yksityisten yritysten omia hankkeita, kuten Saunakylä ja Ruusulaakson puutarhamökkikylä.

– Koiteli on ehdottomasti tulevaisuuden mahdollisuus sijoittajalle, elinkeinojohtaja Kemppainen huomauttaa.

Ideapark-liikekaupungin arvioidaan houkuttelevan Kiiminkiin noin kuusi miljoonaa kävijää vuodessa. Eikä ainoastaan Pohjois-Suomesta, vaan myös Venäjältä, Norjasta ja Ruotsista. Jo muutama prosentti tästä kävijämäärästä voi tuoda kymmenien prosenttien kasvun koko seudun matkailutoimialalle.

– Tavoitteen saavuttamiseksi tarvitsemme koko Oulun seudun yhteisvoimin tuotteistamaan palveluja. Kaikki hyötyvät yhteistyöstä tällaisen veturiyrityksen kanssa, Jyrki Kemppainen toteaa.

Kiihdytyskaista yrityksille

Kiimingissä on satsattu viime vuosina yrityskeskittymiin Välikylässä ja Honkimaalla. Erinomaisella paikalla sijaitsevassa Kiimingin yrityspuistossa on ensimmäisen laajennuksen jälkeen 130 hehtaaria. Alueella on monenlaista yritystoimintaa, ennen kaikkea pienteollisuutta, noin 50 eri yritystä. Yritystonttien ja -tilojen kysyntä on jatkuvasti kasvanut.

Kasvuyritysten vauhdittamiseksi yrityspuistossa toimii myös KIDE-yrityshautomo. Hautomo helpottaa yrittäjäksi ryhtymistä, auttaa rakentamaan kannattavaa yritystoimintaa ja nopeuttaa yrityksen kasvua.

– Otamme hautomoon lupaavia, kasvavia yrityksiä. Toimialaa ei ole mitenkään rajattu. Toivomme tietysti, että yrityksestä, omistajasta tai liiketoiminnasta löytyisi jokin kytkös Kiiminkiin, Jyrki Kemppainen toteaa.

Kiimingin yrityshautomossa on omaleimaista yrityskohtainen asiantuntija-apu. Hautomon neuvonantotiimiin on koottu mm. rahoituksen ja liiketoimintaosaamisen asiantuntijoita, joilta hautomossa olevat yrittäjät saavat konkreettista apua ja neuvoja.

– Hautomo on oiva lähtösuora ja kiihdytyskaista lupaavalle yritykselle, elinkeinojohtaja kiteyttää.

Go Arctic!

Go Arctic! on Kirsi Eskolan ja Sirpa Eskolan vetämä matkailun monitoimitalo, jonka kotipaikka on Kiiminki ja toimisto Oulun Tietomaassa. Yritys sai perustamisvaiheessa potkua Kiimingin Kiteen hautomosta.

Go Arctic! kokoaa, markkinoi ja myy Oulun ja Lapin läänien matkailutuotteita kotimaisille yrityksille ja yhteisöille sekä ulkomaisille matkanjärjestäjille. Lisäksi yritys tarjoaa alihankkijoilleen myynti- ja markkinointipalveluja.

– Olemme tyytyväisiä ja työllistettyjä, Kirsi ja Sirpa Eskola hymyilevät.

KIDE – Kiimingin Kehitys
osoite Välirinne 10, 2.krs
90940 Jääli
puh. 044 499 3296
email etunimi.sukunimi@kiiminki.fi
www.kidekiiminki.fi
{gallery}pp-kide{/gallery}
Share.