Kiihdytysradoilta löytyvät vinkit hyvään moottoripyöräliikkeeseen

0

Moottoriurheilu kuuluu suomalaisten suosikkilajeihin. Moottoriurheilu, kahdella tai neljällä pyörällä, on myös ala josta havumetsien miehet maailmalla tunnetaan. Mutta moottoriurheiluun voi kytkeä myös yritystoimintaa.

 

Tammelassa toimiva Only Fast Oy on lähtenyt kehittymään moottoriurheilun kautta. Ensin ajettiin kartingia, sitten autojen endurance-kisoja. Nyt ajetaan moottoripyörien kiihdytyskisoja kahdeksan kuljettajan moottoripyörien drag racing-tiimin merkeissä. Tiimi on ammattimaisesti hoidettu, näyttävä kokonaisuus joka viime vuonna sai drag racingia pyörittävän FHRA:n vuoden tiimipalkinnon.

Only Fast Oy pyörittää kilpailutoimintaa. Moottoripyörät ja niillä harrastaminen ovat muutenkin mukana yrityksen arjessa. Tammelaan ovat keväällä 2008 valmistuneet tilat, joissa toimii sekä yrityksen myymälä että huolto- ja korjaamotilat. Myymälästä löytyvät varusteet, varaosat mutta myös uudet ja käytetyt moottoripyörät ja mönkijät. Huolto- ja korjaamopalveluita tarjotaan 150 neliön korjaamossa. Siellä on käytössä myös tehopenkki, jossa voi mitata ja säätää moottoripyörien ja karting-autojen lisäksi myös ATV-laitteita eli mönkijöitä.

Tarvike-ja varaosamyynnissä esillä ovat alan laatumerkit. Richa, Motorac, Duell, Storm Motors, Eurobiker ja Komentaja.com. Yritys tuo itse maahan Sonic-ajovarusteita, alkuperäisvaraosia ja renkaita. Tammelan myymälän lisäksi kaikkea tätä voi ostaa myös nettikaupan kautta.

Mukana Only Fast Oy:n toiminnassa on myös työvoiman vuokraus.

Huolto tärkeä

Toimitusjohtaja Janne Vihreäsaari pitää Only Fast Oy:n tarjoamia huolto- ja korjaamopalveluita tärkeinä. –Jos käy niin, että uusien moottoripyörien kauppa maailmantilanteiden myötä hiukan hyytyy, nousee tällöin huoltopalvelujen ja varaosien tarjonnan merkitys. Kun pyöriä ei vaihdetakaan usein, pidetään niistä paremmin huolta.

– Kuten tuotemerkkien valikoimamme kertoo, ei hyllyillä ole niitä halvimpia tuotteita. Tarkoitus onkin tarjota ammattimiestenkin kelpuuttamia tarvikkeita ja varusteita.

Myös kilpailutoimintaa pyöritetään ammattimaisesti. Tiimin kuljettajaksi pääsee lunastamalla ajopaikan, edellytyksenä tietenkin on lupa ja lisenssit kilpailuihin osallistumiseksi.

– Kukin kuljettaja kerää tietyn panoksen omilta yhteistyökumppaneiltaan. Meillä on toki tiimin omat pääyhteistyökumppanit. Sekä heille että kuljettajien sponsoreille on tarjolla monenlaista näkyvyyttä. Osallistumme eri näyttelyihin, pidämme esittelytilaisuuksia yhdessä yhteistyökumppanien kanssa. Ja tietenkin osallistumme kilpailuihin, joissa on todella hyvä näkyvyys niin paikalla olevan yleisön kuin televisionkin kautta. TV4 ja Urheilukanava seuraavat kisoja, he tekevät usein haastatteluja. Suurin vuoden 2008 kisoista keräsi Alastarolle noin 35 000 henkeä, ja pienimmätkin toteutetaan 5000 – 6000 silmäparin katsellessa. Kilpailijoita apujoukkoineen on lisäksi paikalla tuhatkunta.

– Only Fastin kuljettajista miltei kaikilla on omaa yritystoimintaa, kertoo Janne Vihreäsaari.

Kilpailutoimintaakin kehitetään yrityksille tyypilliseen tyyliin. Eteenpäin mennään ja siirrytään yhä vaativampiin luokkiin, joissa aikaisemmat menestykset ja mitalit ovat vain muistona. Janne Vihreäsaari itse on ottanut tavoitteekseen päästä vuoden 2010 aikana nitrolla käyvän pyörän sarviin.

– Tuolloin olisi hyvä testata ja kokeilla, ja panostaa vuoden 2011 EM-sarjaan.

Mainittakoon, että tällöin mentäisiin neljännesmaili seisovalla lähdöllä jopa alle seitsemän sekunnin aikaan. Käytännössä tämä tarkoittaa liki 400 km/h loppunopeutta.

Vihreäsaarella on myös toinen, hiukan pidemmälle suuntaava visio.

– Olen ajatellut, että tällaisen harrastusta täydentävän ja siitä ammentavan yrityksen pyörittäminen voisi olla hyvä ”eläkevirka”. Mutta ei vielä, naurahtaa Vihreäsaari.

Yrityksen arjesta vastaa Jarkko Niemi.

 

Only Fast Oy

Osoite
Forssantie 407
31300 Tammela

puh.
03 436 1610

email
jarkko.niemi@onlyfast.fi

www.onlyfast.fi

Share.