Keskiraskasta metallia tilauksesta ja varmasti

0

 

Zetanova Oy on Kangasniemellä toimiva tilauskonepaja, joka tekee koneistus-, maalaus- ja hitsausalihankintaa. Konepajan töihin kuuluvat esimerkiksi polttoleikkaukset, levy- ja hitsaustyöt, koneistus, koneenrakennus ja pintakäsittely.

 

– Asiakkaamme ovat suomalaisia teollisuusyrityksiä, muun muassa paperiteollisuuden kone- ja laitevalmistajia. Vaikka ostajamme ovatkin kotimaisia, menevät valmistamme tuotteet suurelta osin ulkomaille, kertoo Zetanova Oy:n toimitusjohtaja Vesa Knuutinen.

Yrityksen suurimpia yhteistyökumppaneita ovat muun muassa konepajateollisuudesta Metso-konserni ja Andritz Oy sekä kivenmurskauspuolelta Sandvik Mining and Construction Oy, jotka ovat kaikki olleet yrityksen asiakkaita jo sen perustamisesta saakka, vuodesta 1995. Kokonaisuudessaan asiakkaita on useita kymmeniä.

– Aiemmin tiloissa toimi Artjärven Metalli Oy, joka kuitenkin lopetti laman aikana. Tämän tilalla aloitti toimintansa Zetanova Oy, kertoo Knuutinen.

Metallialan kokemusta jo 40 vuotta

Zetanova Oy:n omistavat Vesa Knuutinen ja Tapio Miekkala, joka myös aiemmin oli mukana Artjärven Metalli Oy:ssä. Zetanovassa Miekkala toimii tuotantopäällikkönä ja Knuutinen toimitusjohtajana.

– Olen ollut metallialalla alle 20-vuotiaasta lähtien. Alan töitä olen tehnyt niin Savossa, Helsingissä kuin Hangossakin, josta muutimme perheeni kanssa Keski-Suomeen. Nyt kuljen töissä Kangasniemellä Uuraisista, kertoo Knuutinen, joka omistaa enemmistön Zetanovasta.

Reilut kymmenen vuotta toiminut yritys on kasvattanut liiketoimintaansa vuosien myötä. Työntekijämäärä on nykyisin 25 henkilöä, kun se alussa oli kymmenisen.

– Ammattitaitoinen henkilökuntamme on keski-iältään hieman alle 40-vuotiasta. Osaavia työntekijöitä meillä on muun muassa levyseppiä, koneistajia ja hitsaajia.

Kasvusta kertoo myös yhtiön liikevaihto, joka on kolminkertaistunut alkuajoista. Tilauskonepajan menestyksen takeena ovat laatu ja toimitusvarmuus. Zetanovalla ovat käytössään sertifioidut ISO 9002 ja ISO 14001 -laatu- ja ympäristöjärjestelmät.

– Muita vahvuuksiamme ovat joustavuus ja nopeus. Tilauksiin täytyy reagoida nopeasti ja tuotteet täytyy pystyä valmistamaan myös lyhyillä varoitusajoilla. Silloin tällöin olemme myös toimittaneet asiakkaalle hänen tilaamansa tuotteen jo seuraavana päivänä koneistettuna ja maalattuna. Nämä tosin ovat poikkeustilanteita, joita sattuu harvoin, kertoo Knuutinen.

Hyvä konekanta takaa kilpailukyvyn

Yrityksen kilpailukyvyn pitää vahvana hyvä konekanta, johon Zetanovassa panostetaan. Viimeisin hankinta, CNC-aarpora, on vuodelta 2005. Muita keskiraskaan metalliteollisuuden koneita yhtiöllä ovat muun muassa jyrsinkoneet, kärkisorvit, levyleikkuri, polttokone ja särmäyspuristin.

Kooltaan työstettävät kappaleet vaihtelevat: pienimmät ovat sormenpään kokoisia ja suurimmat useiden tonnien painoisia.

– Nostureillamme voi liikuttaa jopa 20 tonnia painavia kappaleita, lisää toimitusjohtaja.

Zetanovan tilat sijaitsevat Kangasniemen teollisuusalueella, jossa halli- ja toimistotilaa on yhteensä 2 500 neliötä. Tuotteet yhtiö valmistaa asiakkaiden piirustusten mukaisesti ja tarvittaessa osakokoonpantuna tai asennusvalmiina kokonaisuuksina. Yhtiö myös maalaa tuotteet omassa maalaamossaan, minkä lisäksi sillä on tiloissaan myös teräsraepuhaltamo.

– Meille on vuosien mittaan kehittynyt myös laaja toimittajaverkosto. Kaikkea ei kannata tehdä itse. Esimerkiksi ohutlevytyöt ostamme yhtiön ulkopuolelta. Yhteistyökumppaneita meillä on kymmeniä, ehkä jopa satoja, sanoo Knuutinen.

 

Zetanova Oy
Osoite
Sepäntie 6
51200 Kangasniemi

puh.
015 410 0200

fax
015 410 0234

email
zetanova@zetanova.fi

www.zetanova.fi

Share.