Kädenjälki näkyy lähes 5000 kohteessa

0

Vuonna 1973 perustettu Arkins Suunnittelu Oy kuuluu alan perinteikkäimpiin toimijoihin. Oulussa, Kajaanissa ja Kokkolassa toimivan insinööritoimiston suunnitelmien pohjalta on toteutettu lähes 5000 kohdetta.

Ala on nykyisin vahvasti suurten monikansallisten yritysten hyppysissä, mutta Arkins Suunnittelulle sataprosenttinen kotimaisuus, pohjoissuomalaisuus ja paikallisuus ovat tärkeitä arvoja.

– Haluamme olla asiakkaan luottamuksen arvoisia. Pitkäaikaisille kumppaneille olemme usein kuin oikea käsi. Lähdemme aina siitä, että hyvin suunniteltu on jo puoliksi tehty, diplomi-insinööri, johtaja Kalle Hautajärvi tähdentää.

Arkins Suunnittelu Oy tekee pääasiassa rakenne- LVI- ja sähkösuunnittelua. Asiakaskuntaan kuuluu muun muassa runsaasti kuntia ja teollisuutta.

– Uimahallien ja kylpylöiden suunnittelussa olemme Suomen kärkijoukossa. Lisäksi olemme erikoistuneet julkis- ja liikerakennusten, elintarviketeollisuuden tuotantolaitosten ja muiden vaativien kohteiden suunnitteluun, Hautajärvi kertoo.

Osaaminen takaa menestyksen

Yrityksen palveluksessa on kolmisenkymmentä insinööriä ja teknikkoa. Jatkuva koulutus takaa sen, että taidot pysyvät ajan tasalla ja yritys menestyy.

– Meillä on todella osaava henkilökunta. Kaikki projektinvetäjät ovat kokeneita ja useilta työntekijöiltä löytyy yli 20 vuoden kokemus. Olemme aina ottaneet töihin myös nuoria, sillä haluamme taata toiminnan jatkuvuuden, Kalle Hautajärvi selvittää.

Noin kahden miljoonan euron liikevaihdolla operoiva yritys on tehnyt suunnitelmia kotimaan markkinoiden lisäksi ruotsalaisille, norjalaisille ja venäläisille tilaajille.

Kohde elää jo havainnekuvissa

Arkins Suunnittelu Oy:n lähtökohtana on luoda suunnittelukohteesta yhteistyössä asiakkaan ja arkkitehdin kanssa toiminnallisesti ja taloudellisesti järkevä kokonaisuus. Kolmiulotteisin havainnekuvin rakennus herää eloon jo näyttöpäätteellä.

– Käytössämme olevat työkalut, kuten CAD-ohjelmistot, ovat viimeisen päälle uusimmat. Tietotekniikka menee koko ajan eteenpäin ja asioiden esitystapa visualisoituu jatkuvasti. Tämä tekee suunnitelmista myös asiakkaan kannalta entistä tarkempia ja havainnollisempia, Kalle Hautajärvi luonnehtii.

– Suunnitteluun tulisi aina varata tarpeeksi aikaa. Laatu ja lopputulos ovat aina parempia, kun kaikki on huomioitu ja asiat mietitty tarkasti, hän muistuttaa.

Yhteystiedto

Arkins Suunnittelu Oy

Osoite
Sammonkatu 16
90570 Oulu

puh.
0400 305 740

fax
08 342 722

email
arkins.oulu@arkins.f

www.arkins.fi

Kartta

Share.