Ilo & lämpö, Reino & Aino

0

– Osaaminen on suomalaisten tärkein kilpailuvaltti myös elektroniikka-alalla. Se on sitä nyt, ja se on sitä yhä vahvemmin tulevaisuudessa. Maailmalta löytyy aina niitä, jotka valmistavat tuotteita halvemmalla kuin muut. Mutta nyt hyötyvät ne, jotka tekevät parempia tuotteita kuin kilpailijat. Niinpä meillä on panostettava yhä enemmän osaamiseen.

Näin toteaa Forssassa toimivan Parker Vanscon yksikön johtaja Tom Degerlund. Yksikön juuret periytyvät Mitron Oy:n toimintaan, siitä osti kanadalainen Vansco Electronics LP osan vuonna 2005. Vuoden 2008 huhtikuussa koko Vansco siirtyi laajan Parker Hannifin -konsernin omistukseen.

Degerlund jatkaa:

– Jatkossa pitää yhä tarkemmin kartoittaa ja ymmärtää asiakkaan ja teollisuuden tarpeet ja toteuttaa ne paremmin kuin kilpailijat. Asiakkaan ymmärtäminen tulee kokemuksen kautta. Niinpä suomalaisten on haettava kokemusta maailmalta. Asiat nähdään eri maissa eri tavoin, pitää olla valmis lähtemään ulkomaille töihin oppiakseen ajattelumalleja.

Liikkeenhallinnan iso toimija Parker Hannifin osti Vansco Electronicsin laajentaakseen mahdollisuuksiaan tarjota hydrauliikkaa ja elektroniikkaa yhdistäviä kokonaisjärjestelmäratkaisuja maailmanlaajuisesti. Näin Vanscosta tuli osa Parkerin maailmanlaajuista hydrauliikkaliiketoimintaa.
Parker Vansco on maailman johtava elektronisen ohjauksen, näyttöjen ja terminaalien, väyläratkaisujen ja käyttöliittymien sekä anturien suunnittelija ja valmistaja. Järjestelmien suurimmat ostajat löytyvät ajoneuvovalmistajien sektorilta. Forssan lisäksi tuotantolaitoksia on Kanadassa ja Yhdysvalloissa.

– Me myymme kokonaisratkaisuja sisältäen sekä HW- että SW-suunnittelun. Asiakkaamme kumppanina tarjoamme suunnittelun, toteutuksen ja tuotannon, sekä tuotetuen koko tuotteen elinkaaren ajan. Hankkimalla Vanscon sai Parker haluamaansa elektroniikkaosaamista.

Motomit tekee tarkkaa työtä metsässä

Tom Degerlundin mukaan tavallinen kuluttaja ei yleensä näe Forssassa toteutettuja tuotteita erillisinä, vaan ne ovat osa toimivaa lopputuotetta.

Parker Vanscon tuotteista suurin osa on asiakasräätälöityjä, mutta yritys tuo markkinoille myös omia standardituotteita. Esimerkkinä näistä on muun muassa harvesterin hakkuupään yhteydessä toimiva Motomit-järjestelmä. Motomit on apteeraus- ja ohjausjärjestelmä, joka optimoi ja laaduttaa puun rungon tehokkaasti tarkan ennusteen mukaan. Kun siihen liitetään karttasovellus, satelliittipaikannus ja tiedonsiirto, on tarkka hakkuun ohjaus ja raportointi harvesterin ja metsäyhtiön välillä helppoa.

Yrityksellä on Suomessa noin 140 työntekijää. Suunnittelupuolella on Parker Vanscon Suomen toiminnoissa nelisenkymmentä henkeä.

– Meidän tuotteemme ovat kooltaan suhteellisen pieniä, mutta arvokkaita. Niiden jalostusarvo on suuri, joten maantieteellisellä sijainnilla ei ole suurta merkitystä. Toki Forssassa haasteellista on osaavan työvoiman löytäminen.

– Pääbisneksessämme suurin kilpailu tulee isojen valmistajien taholta, mukana kilvassa on myös paikallisia valmistajia ympäri Eurooppaa. Vahvuuksiamme ovat juuri innovatiivinen suunnittelu, asiakkaan tarpeiden ymmärtäminen ja sovellustuntemus. Jatkuva tuotekehitys ja osaamisen kehittäminen kuuluvat niihin asioihin, joiden myötä markkinoilla menestytään.

Yhteystiedot

Parker Hannifin Corporation / Parker Vansco
Electronic Controls Division

Osoite
Tiilenlyöjänkatu 5
30100 Forssa

puh.
03 412 4400

email
etunimi.sukunimi@parker.com

www.parker.com

Kartta

Share.