Iittalalaisyritys parantaa tieturvallisuutta ja tekee kivitöitä

0

hy-tiekivi_oy-intro.jpg

Raimo Palon yrittäjäura alkoi maanrakennustöissä. Alalla kilpailu oli kovaa ja 1990-luvun alun lama oli iskemässä maanrakennusalallakin. Raimo Palo päätti erikoistua kivitöihin. Vuonna 1990 perustettiin Iittalaan Palojen perheyritys Tiekivi Oy.

Yrityksen toimintaan on alusta lähtien kuulunut kiveysten asennus. Toiminta on ajan kuluessa laajentunut käsittämään kiviasennusten lisäksi liikenteenohjauslaitteita, kuljetuspalveluja, maisematuotteiden myyntiä ja maahantuontia sekä kaikenlaista erikoisrakentamista.

– Alaamme on maisemarakentaminen käyttäen kivimateriaaleja luonnonkivestä betonituotteisiin. Toinen yrityksemme pääjalka on liikenteenohjauslaitteiden asentaminen, toimitusjohtaja Raimo Palo kertoo.

Tiekiveä työllistävät niin mökkipihat kuin valtatietkin

Töitä tehdään niin mökkien pihoissa kuin valtateilläkin. Suurimpia työllistäjiä vuosien varrella ovat olleet Destia eli entinen Tieliikelaitos, Lemminkäinen, Skanska, YIT sekä lukuiset yksityiset yritykset ja henkilöt.

Jo viiden vuoden ajan Tiekiveä on työllistänyt Tampereen läntinen ohikulkutie. Tiekivi huolehtii myös tietyömaiden työnaikaisesta liikenteenohjauksesta ja sen suunnittelusta.

Satsaaminen liikenneturvallisuuden parantamiseen tietää Tiekivelle töitä. Liikenneturvallisuuskohteet, kuten koulujen ympäristöt, saarekkeelliset suojatiet ja linja-autopysäkit, ovat viime vuosilta tuttuja työkohteita Raimo Palolle.

Etelä-Suomen tiestö kaipaa kunnostamista. Esimerkiksi sivuteiden puukantisten siltojen kunnostaminen on Tiekiven erikoisalaa. Jatkuva toiminnan tehostaminen tiehallinnossa vaikuttaa teiden kunnostamiseenkin. Pienempien kohteiden suunnittelusta tingitään.

– Suunnittelu maksaa. Saamme toisinaan vain tiedon kohteesta ja siitä, mitä siellä pitäisi tehdä. Tällaisissa työkohteissa korostuu ammattitaito ja kokemus, jotta kohteen voi edes toteuttaa, toimitusjohtaja Palo tähdentää.

Kehä III:n kiveykset olivat suururakka

Kivipuolen työnäytteenä yrittäjä Raimo Palo esittelee Tikkurila-Lentoasema-välin Kehä III:lla. Kolmivuotisen urakan aikana paikalleen naputeltiin 25 000 neliömetriä kenttäkiveystä ja 23 kilometriä reunakiveä.

Tiekivi on perheyritys. Palojen neljästä pojasta kaksi on mukana perheyrityksen toiminnassa. Raimo Palo on valittu Kalvolan vuoden yrittäjäksi 1998 ja hänet on palkittu hopeisella Suomen Yrittäjien Ansioristillä.

{gallery}hy-tiekivi_oy{/gallery}

Tiekivi Oy
Osoite
Teollisuustie 16
14500 Iittalapuh.
03 672 5694

fax
03 672 5694

email
info@tiekivi.fi

www.tiekivi.fi

Share.