Iisiä jätevesien puhdistusta

0

pp-greenrock.jpgPienpuhdistamoja kehittävän ja valmistavan Green Rock Oy:n toiminta kulminoituu sanaan ”iisi”. Yrityksen periaatteena on tehdä haja-asutusalueiden jätevesien puhdistukseen yksinkertaisia, varmoja, helposti asennettavia ja edullisia tuotteita, joissa ei ole mitään turhaa.

 

Iisi-nimen on saanut myös yrityksen päätuoteperhe, jonka jatkuvatoimiset pienpuhdistamot ovat tehneet Green Rockista alan markkinajohtajan Suomessa ja Pohjoismaissa.

Puhdistamot soveltuvat pieniin ja isoihin uudis- ja saneerauskohteisiin. Maailmanlaajuisesti patentoidun Green Rockin biologis-kemiallisen puhdistusprosessin ansiosta puhdistamo sopii myös kiinteistöihin, joissa ei asuta koko ajan.

– Kaiken perusta on oma tuotekehityksemme. Iisi-pienpuhdistamossa on tavalliseen aktiivilietelaitokseen verrattuna vähemmän toimilaitteita eikä siinä tarvita ohjauskeskuksia tai pumppuja. Iisi on nimensä mukaisesti helppo, sanoo Green Rockin toimitusjohtaja Toni Huhta.

Green Rock tekee jatkuvaa kehitystyötä yhteistyössä Oulun yliopiston kanssa, mikä takaa sekä tuotteiden innovatiivisuuden että toimintavarmuuden.

– Yliopisto testaa tuotteet teoriassa, me käytännössä. Jokaista tuotettamme on ajettu testeissä vähintään vuosi ennen kuin se menee markkinoille. Kehitystyön ansiosta Iisi-tuoteperhe on myös markkinoiden edullisin.

Kokonaispalvelua

Green Rockin menestystarina alkoi jo 1990-luvun alussa Paroc Oyj:n omistuksessa. Nykyisin Green Rock on Suomen markkinoilla ainoa yritys, jonka liiketoiminta keskittyy pelkästään haja-asutusalueiden jätevesien puhdistukseen tarkoitettujen tuotteiden kehittämiseen, valmistukseen ja markkinointiin.

Itsenäinen yhtiö Green Rock Oy syntyi vuonna 1998, kun nykyisen toimitusjohtajan isä Juha Huhta osti Parocin kaikki ympäristötoiminnot. Ensimmäiset biologis-kemialliset Iisi-puhdistamot tulivat markkinoille vuonna 2001 ja ensimmäinen ns. kivi-Iisin sakokaivollinen malli vuonna 2006.

– Nyt Iisi-tuoteperhe on päätuotteemmme. Muut tuotteet ovat karsiutuneet pois lähes kokonaan, Toni Huhta toteaa.

Iisi sopii hyvin markkinoille, joita ohjaavat näillä näkymin vuoden 2014 alussa voimaan tulevat tiukat määräykset haja-asutusalueen jätevesien käsittelystä. Iisi-pienpuhdistamoja menee eniten uudiskohteisiin.

– Saneerausmarkkinat ovat käynnistyneet hitaasti, koska siirtymäaikaa on vielä jäljellä. Kannattaa kuitenkin ryhtyä toimeen heti, toimitusjohtaja kannustaa.

Iisi-pienpuhdistamon voi hankkia Green Rockin jälleenmyyjäverkoston kautta tai suoraan yrityksen omilta myyjiltä. Yksi viikko, ja puhdistamo on paikallaan.

Varsinaisen tuotteen lisäksi asiakkaille on tarjolla myös kokonaispalvelupaketti. Green Rock hoitaa jätevesijärjestelmän suunnittelun ja rahoituksen sekä laitteen asennettuna paikoilleen. Yrityksen kanssa voi tehdä myös huoltosopimuksen, jolloin asiakkaan ei tarvitse huolehtia kuin sakokaivojen tyhjennyksestä.

Kansainvälistymistä

Green Rock Oy:n tavoitteisiin kuuluu kansainvälistyminen. Yrityksen tuotteita on toimitettu jo yli 20 maahan, Karibiaa ja Etelämannerta myöten.

Päävientimaa on Ruotsi, jossa Green Rockilla on oma tytäryhtiö. Muita merkittäviä vientimaita ovat Venäjä, Englanti, Kreikka, Ukraina ja Valkovenäjä.

Green Rockin toiminta perustuu visioon puhtaammasta ympäristöstä. Liiketoiminnallisesti yrityksen valtti ovat tuotteet, jotka eroavat kilpailijoiden vastaavista tuotteista. Kaikki tämä on siivittänyt kehitystyötä, jossa nyt vedetään hieman henkeä.

– Olemme joka vuosi tuoneet markkinoille jotain uutta. Nyt jatkamme vähän aikaa entisillä linjoilla. Kun puhdistamojen nykyinen toimintaperiaate ja tekniikka on kehitetty loppuun, katsotaan sitten, Toni Huhta toteaa.

{gallery}pp-greenrock{/gallery}

Green Rock Oy
osoite Johdintie 5
90630 Oulu
puh. 08 8192 200
fax 08 8192 211
email etunimi.sukunimi@greenrock.fi

www.greenrock.fi
Share.