Ihanteelliset puitteet kokousmatkailulle

0

kp-kokkola3Kokkolaa on kehitetty viime vuodet  kokous- ja kongressikaupungiksi, josta löytyvät palvelut mitä erilaisimpiin asiakastarpeisiin. Viimeistään erinomaista palautetta järjestelyistä saaneet Asuntomessut osoittivat sen, että Kokkolassa osataan järjestää myös kaikkein vaativimpia suurtapahtumia. Ja oli tapahtuma suuri tai pieni, oman leimansa niille antaa ystävällinen kokkolalainen vieraanvaraisuus.

Kokousmatkailijat arvostavat toimivia puitteita ja hyvää saavutettavuutta. Juuri nämä seikat ovat Kokkolan Matkailu Oy:n toimitusjohtajan Kaija Jestoin mukaan Kokkolan keskeisimmät vahvuudet korkeatasoisena kokous- ja kongressikaupunkina.

– Kaupungintalon yhteydessä kokousvieraita palveleva kokonaisuus on monipuolisuudessaan ainutlaatuinen.  Kokous Kokkolan ydin on Kokkola-sali, joka tarjoaa puitteet 500 henkilön tapahtumille, mutta tarvittaessa tilat voidaan järjestää lähes 700 ihmiselle.

– Koska Kokkola-salin yhteydessä sijaitsevia tiloja on helppo muunnella, sinne saadaan lisäksi tilat niin pienryhmätyöskentelylle kuin vaikkapa sadan tai 300 henkilön kokoontumisille, Jestoi esittelee.

Kokkola-salin AV-tekniikka on luonnollisesti huippuluokkaa, ja kokousisännän lisäksi asiakkaita palvelee ammattitaitoinen kokoushenkilökunta palveluketjun eri vaiheissa varauksista ja muista etukäteisjärjestelyistä alkaen.

Kaikki olennainen kävelymatkan päässä

Kokkola-sali sijaitsee torin laidalla kaupungin keskustassa, ja esimerkiksi suurin osa majoituspalveluista sijaitsee saman torin varrella. Käytännössä kaikki tärkeimmät kokous- ja majoituspalvelut löytyvät Jestoin mukaan kävelymatkan päästä.

Kokkola-salin lisäksi kaupungissa on monia muitakin tiloja kokous- ja kongressikäyttöön. Kuten muun muassa 600-paikkainen Snellman-sali ja 800-paikkainen Pohjola-sali sekä ammattikorkeakoulun ja aikuisopiston auditoriot.

Jäähalli on toiminut muun muassa puoluekokous- sekä konserttiareenana, ja urheilutalo palvelee remontin jälkeen entistä monipuolisemmin vaikkapa messukäytössä. Myös jäähalli ja urheilutalo sijaitsevat kaupungin keskustan välittömässä läheisyydessä, kävelymatkan päässä.

– Kun ajatellaan nykyaikaista kokous- ja businessmatkailua, Kokkola sijaitsee hyvien liikenneyhteyksin varrella. Lentomatkustaminen kehittyy koko ajan, ja Kokkolasta pääsee suorilla lennoilla jo kolmen maan pääkaupunkeihin. Junayhteydet pääradan varrella ovat erinomaiset, samoin maantieyhteydet, Jestoi sanoo.

Varsinaisten kokouspalveluiden lisäksi Kokkolalla on tarjota kokousvieraille runsaasti oheispalveluita. Kaupunki on kasvanut monipuoliseksi kaupan keskukseksi, ja vuonna 2011 valtakunnallinen Elävä Kaupunkikeskusta-yhdistys palkitsi Kokkolan onnistuneesta ja kokonaisvaltaisesta keskustauudistuksesta.

Kokkola-salin kupeesta avautuu yksi maan suurimmista yhtenäisistä puukaupunkialueista, ja aivan oma lukunsa on Kokkolan rikas kulttuuri- ja muu tapahtumatarjonta teattereineen ja monine musiikillisine kokoonpanoineen.

Yhteystiedot

Kokous Kokkola

Osoite
Kauppatori
67100 Kokkola

puh.
+358 6 8289 713
+358 6 8289 717

fax
+358 6 8310 306

email
kokousmyynti@kokkola.fi
tekniset asiat: kokkolasali@kokkola.fi

www.kokous.kokkola.fi

Share.