Hyvät tehdastilat löysivät uutta käyttöä

0

Savonlinnan Laitaatsillantiellä toimiva Teknologiakeskus Elektronia Oy on hyvä esimerkki siitä, miten huipputeknologian yritystoimintaa voidaan kehittää ja keskittää tyhjiksi jääneisiin toimitiloihin. Tänä päivänä noissa tiloissa työskentelee yli sata elektroniikan ja tietotekniikan tutkimuksen, tuotekehityksen ja valmistuksen ammattilaista useassa eri yrityksessä.

 

Alkunsa elektroniikan yritysten ja osaajaorganisaatioiden toimintaympäristö sai vuonna 1998. Liikkeelle lähdettiin Elektroniikan 3K-tehtaalla, jossa työskenteli kaksi henkilöä Samassa yhteydessä tiloihin muutti toimintansa alkuvaiheessa ollut Control Express Finland Oy.

– Teknologiakeskus Elektronia Oy tarjoaa elektroniikan ja tietotekniikan alan yrityksille toimitiloja sekä synergisen ja kehittyvän toimintaympäristön. Yhteistyössä Elektroniikan 3K-tehtaan kanssa Teknologiakeskus tarjoaa yrityksille neuvottelu- ja kokoustiloja sekä muita oheispalveluja, kertoo Elektronian toimitiloista vastaava toimitusjohtaja Jorma Auvinen.

Kuin mini-VTT

Toiminnan alkuun siivittänyt Elektroniikan 3K-tehdas on puolueeton asiantuntijaorganisaatio, jonka palvelut kattavat yritysten ja oppilaitosten tarpeisiin soveltuvat koulutus-, valmistus- tuotekehitys- ja tutkimuspalvelut. 3K-tehtaan palveluja hyödyntävät myös keskittymän ulkopuolella sijaitsevat yritykset. Suuri osa yhteistyötahoista toimii myös kansainvälisillä markkinoilla. Lisäksi 3K-tehdas toteuttaa merkittävää alaan liittyvää tutkimustoimintaa.

– 3K-tehdas on varustettu nykyaikaisella elektroniikan toimintaympäristöllä. Osaamisen lisäksi tilat ja laitteet mahdollistavat vaativien ja laadukkaiden palvelujen sekä tutkimuksen toteuttamisen, kertoo tehtaanjohtaja Hannu Leinonen.

Teknologiakeskus Elektroniassa toimivat Elektroniikan 3K-tehtaan lisäksi Control Express Finland Oy, Darekon Elektro Ky, Diranet Oy, Savled ja Savox Manufacturing Services Oy. Elektronian toimitiloihin pyritään jatkossakin löytämään elektroniikkaan tai tietotekniikkaan keskittyneitä yrityksiä, ja tätä kautta vahvistamaan keskittymän toimintaa.

 

Teknologiakeskus Elektronia Oy

Osoite
Laitaatsillantie 3
57170 Savonlinna

puh.
Jorma Auvinen, 050 553 1515 (toimitilat)

Hannu Leinonen, 050 309 8207 (Elektroniikan 3K-tehtaan palvelut)

fax
01 234 5678

email
info@yritys.fi

www.elektronia.fi

Share.