Hyvä näkyy kauas, kun ideat ja into kohtaavat

0

Rivikansalaiset, etenkin niin sanotut Esson baarin asiantuntijat, pitävät mainosalalla työskenteleviä usein omituisten otusten kerhona. Mutta tässä totuus lyö korville ennakkoluuloja.

– Mainostoimistotyössä ei ole mystiikkaa. Se on rehellistä, kovaa työtä jossa taide ja bisnes kohtaavat. Työssä pitää kanavoida luovuus oikealla tavalla, jotta syntyy asiakkaan näköistä ja kokoista mainontaa.

 

Näin meidät palauttavat maan pinnalle forssalaisen Mainossatama Oy:n toimitusjohtaja Mika Sulonen ja mainonnan sisällöistä vastaava Johanna Talikainen. Johanna on myös yrityksen julkaiseman Vapaalippu-lehden päätoimittaja. Vapaalippu syntyi neljä vuotta sitten kertomaan kulttuurin tapahtumista. Se on laajentunut Forssan alueelta Riihimäen talousalueelle. Ja menestystarina jatkuu…

Mainossatama sai alkunsa vuonna 2001 Mika Sulosen toiminimenä. Työtä tehtiin tarrojen ja teippien parissa. Tekemistä riitti, tarjolle tuli uudenlaisia työtehtäviä. Sitten kohtasivat taas lapsuudenystävien Mikan ja Johannan tiet töiden merkeissä. Johanna toimi läänin hallinnossa ja teetti erään vuosikertomuksen Mainossatamassa. Samalla alkoi keskustelu mainonnan sisällön tuottamisesta ja viestinnästä. Keskustelu päättyi siihen, että Johanna keräsi kimpsunsa ynnä kampsunsa varmasta valtion virasta. Edessä oli siirto yrittäjäksi, Mainossatamasta tuli osakeyhtiö. Mainonta sai uutta sisältöä.

Nyt yritys työllistää kymmenen innokasta, taitavaa ja lisäoppia halajavaa työntekijää. Kun tarrapainotyöt taas palasivat miltei samoihin tiloihin sisaryritys Mainosmerkinnän myötä, on Mainossatama nyt todellinen täyden palvelun mainostoimisto. Sisällöstä ja viestinnästä tarroihin ja merkintätöihin. Liikevaihto pyörii jo reilussa 800 000 eurossa. Pääosa asiakkaista tulee Forssan alueelta, mutta mukana ketjussa on myös valtakunnallisia toimijoita.

Ja vauhti jatkuu.

– Toteutamme keskimäärin puolitoista asiakas- ja tiedotuslehteä per viikko. Ne voidaan tehdä avaimet käteen-tyylillä. Ideoinnista jakelujen sopimiseen. Yrityksemme on tällaiseen toimintaan juuri sopivan kokoinen, kunnianhimoinen ja joustava. Meillä on myös ollut onnea rekrytoinnissa, olemme löytäneet kehittymishaluisia ja jo valmiiksi hyvän silmän omaavia graafikoita ja toimittajia. Meillä on hyvä tiimi, johon halutaan tulla töihin. Työharjoittelun kautta, muilta paikkakunnilta ja niin edelleen.

{gallery}hy-mainossatama_oy{/gallery}

 

Mainossatama Oy

Osoite
Kutomonkuja 2 A 8
30100 Forssa

puh.
020 769 9950

email
posti@mainossatama.fi

www.mainossatama.fi

Share.