Hallussa koko logistinen ketju

0

Oululainen Kuljetus Haverinen Oy tekee paljon muutakin kuin varsinaisia kuljetuksia. Yrityksen asiakkaiden käytössä ovat kokonaisvaltaiset logistiset ratkaisut. Yhdellä puhelinsoitolla asiakas saa halutessaan vaikka kaikki: nouto-, jakelu-, muutto-, varastointi- ja asennuspalvelut.

-Logistisen ketjun haltuunotto on meille tärkeä asia. Olemme saaneet siitä paljon hyvää palautetta. Tämän päivän asiakas arvostaa vaivattomuutta, varmuutta, laatua ja kustannustehokkuutta, arvioi toimitusjohtaja Janne Haverinen.

– Laajan palveluvalikoiman ansiosta voimme hoitaa tuotteen valmistajan tuotannosta välivarastoinnin kautta loppuasiakkaalle, hän lisää.

Hyvä asiakaspalvelu on toimitusjohtajan mukaan Kuljetus Haverisen tärkein kilpailuvaltti, jolla yritys haluaa erottautua markkinoilla. Tässä tarkoituksessa mm. koko henkilökunta on läpikäynyt asiakaspalvelukoulutuksen. Kalusto on aina puhdas, siisti ja tarkoituksenmukainen. Tieto kulkee talon sisällä ja asioista keskustellaan säännöllisesti.

-Meillä on erinomainen, osaava henkilöstö. Kaikki tekevät kaikkea. Mittausten mukaan  henkilöstötyytyväisyys on hyvä, Janne Haverinen iloitsee.

Kuljetuksia, muuttoja ja varastointia

pp-kuljetushaverinen3Toiminnallisesti Kuljetus Haverinen Oy:n tärkeimmät tukijalat ovat jakelukuljetukset, muutot ja varastointi. Pääasiakkaita ovat elektroniikkateollisuus, elintarviketukkukauppa, kunnat ja toimistoalan isot yritykset.

Yrityksen moderniin ja monipuoliseen ajokalustoon kuuluu 17 autoa. Niillä hoituvat kaikki kappaletavarakuljetukset, vaativatkin elintarvikekuljetukset, elektroniikkateollisuuden herkät kuljetukset sekä pikarahdit.

Varsin usein kuljetuksiin liittyy varastointia. Sitä varten yrityksellä ovat Oulun Ruskossa isot,— kuutiometrin ja —hyllypaikan varastotilat. Lämpimät, siistit, hyvin suojatut ja valvotut tilat soveltuvat monenlaiseen varastointiin. Usea asiakas on jopa ulkoistanut varastoinnin Haveriselle.

-Esimerkiksi naapurissa toimivalle yritykselle tulee tavaraa kaukoidästä konteissa meille. Varastoimme tavaran hyllyihin ja sitä mukaa kun asiakas tarvitsee sitä tuotantoonsa, toimitamme tavaraa tehtaalle, Janne Haverinen selvittää.

Varaston hyllyillä on välivarastoinnissa myös muita maahantuontitavaroita ja mm. toimistokoneita.

-Raportoimme maahantuojalle paljonko tavaraa on varastossa ja paljonko sitä on toimitettu edelleen asiakkaalle. Toimistokoneet toimitamme asiakkaille haluttuna päivänä ja asennamme ne myös käyttövalmiiksi, toimitusjohtaja valottaa.

Yksityishenkilöt voivat vuokrata varastosta konttitilaa esimerkiksi asunnonmuuton yhteydessä. Tarvittaessa Haverisen Kuljetus hoitaa koko homman, tavaroiden kuljetuksesta varastointiin.

Muuttopalveluja käyttävät paljon myös kunnat ja muut julkisyhteisöt.

-Varastoinnin osuus liikevaihdosta on noin kolmannes eli kyseessä varsin tärkeä tukijalka. Varastoinnilla saavutamme myös kustannustehokkuutta. Sama varastomies voi hoitaa useamman asiakkaan palvelut. Asiakas maksaa vain siitä mitä käyttää, ei tyhjästä, toimitusjohtaja toteaa.

pp-kuljetushaverinen4Perheyrittäjyys elämäntapana

Kuljetus Haverinen Oy on nykyisin 30 työntekijää työllistävä, moderni perheyritys.

-Haluamme hoitaa palvelut hyvin ja oikealla hinnalla. Kun hinta ja laatu kohtaavat, siinä ovat tärkeimmät elementit, Janne Haverinen summaa.

Toimitusjohtajan mielestä hänellä on myös velvollisuus hoitaa perheyritystä hyvin. Siihen velvoittaa yhtiön pitkä, vuoteen 1972 ulottuva historia.

-Olen kasvanut autojen keskellä. Yrittäjyydestä on tullut elämäntapa ja tärkeä arvo, hän sanoo.

Vuodesta 1995 lähtien yrityksen johdossa ollut Janne Haverinen on nähnyt alan kehityksen. Telemetria on mahdollistanut kuljetusten seuraamisen reaaliajassa. Ajojärjestelyjen tehokkuus on aivan toista luokkaa kuin 15 vuotta sitten. Jatkuva kouluttautuminen on osa yrityksen toimintaa ja turvallisuusasioihin kiinnitetään paljon huomiota.

-Mietimme jo tänään huomista ja tulevia kehityssuuntia. Luotettavuus ja sovituista asioista kiinnipitäminen ovat kuitenkin aina ne, joista pidämme kiinni. Myös tulevaisuudessa.

Yhteystiedot

Kuljetus Haverinen Oy

Osoite
Sälpätie 8
90620 Oulu

puh.
+358(0)400 680 636

fax
+358(0)8 530 1180

email
info@haverinen.fi

www.haverinen.fi

Share.