Euroopan suurin hyötyajoneuvojen johdinsarjojen valmistaja

0

pp-pkc-intro.jpgKempeleessä pääkonttoriaan pitävä PKC Group Oyj on globaali johdinsarjojen, kaapelistojen sekä elektroniikan suunnittelija ja sopimusvalmistaja. Konsernin tuotteita ja palveluita toimitetaan pääasiassa ajoneuvo-, telekommunikaatio- ja elektroniikkateollisuuteen.

 

Yksi PKC:n toiminta-ajatuksista on olla lähellä asiakasta, kaikkialla maailmassa. Konserni onkin laajentunut asiakkaiden mukana ja sen tehtaita on tällä hetkellä Suomen lisäksi Brasiliassa, Kiinassa, Meksikossa, Virossa, Venäjällä ja Puolassa. Lisäksi toimipaikkoja on Yhdysvalloissa ja Kanadassa.

Kansainvälistymisestä huolimatta Suomessa on edelleen noin 10 prosenttia konsernin henkilöstöstä. Kempeleen yksikön lisäksi Raahen elektroniikkatehtaalla ja Muhoksen testauslaiteyksikössä työskentelee lähes pari sataa työntekijää. Kaikkiaan konsernissa työskentelee 6000 henkilöä ympäri maailmaa.

PKC:n kaksi liiketoiminta-aluetta, johdinsarjat ja elektroniikka, toimivat tiiviissä yhteistyössä ja tavoitteena on hyödyntää liiketoiminta-alueiden välisiä synergioita. Konsernin kattava palvelukonsepti sisältää kustannustehokkaat ja laadukkaat tuotekehitys- ja suunnittelupalvelut sekä globaalit hankinta-, tuotanto- ja logistiikkapalvelut. Vaikka johdinsarjaliiketoiminta tuo merkittävän osuuden konsernin liikevaihdosta, elektroniikkaliiketoiminnan osuus konsernin liikevaihdosta on kasvanut 20 prosenttiin.

Pitkät asiakassuhteet kehityksen perustana

PKC:n menestyksen kivijalkana ovat olleet pitkäaikaiset asiakassuhteet. Yhteistyö useiden asiakkaiden kanssa on jatkunut kymmeniä vuosia. Pitkäjänteisen työn, osaamisen kehittämisen ja joustavuuden avulla PKC on kasvanut Euroopan suurimmaksi hyötyajoneuvojen johdinsarjojen valmistajaksi sekä merkittäväksi elektroniikan sopimusvalmistajaksi ja suunnittelupalveluiden tuottajaksi Skandinaviassa. Elektroniikkaliiketoiminnan laajentuminen Kiinaan mahdollistaa asiakkaiden globaalin palvelun nyt myös Aasiassa.

PKC hyödyntää toiminnassaan vahvuuksia ja kilpailuetuja, joita ovat toimitusvarmuus, kustannustehokkuus ja tuotteiden räätälöinti asiakkaiden vaatimusten mukaisesti. Ammattitaitoinen henkilöstö on liiketoiminnan kehittymisen ehdoton edellytys ja siksi osaamista kehitetään paikallisesti.

Kasvaneiden ympäristövaatimusten myötä PKC on kiinnittänyt erityistä tuotteiden ja palveluiden suunnitteluun, jotta materiaalien ja energian käyttöä voidaan minimoida. Kun PKC toimii lähellä asiakasta ja hankkii materiaalit paikallisesti, logistiikan ympäristörasitus pienenee. Yhteistyössä asiakkaiden kanssa kehitetään ja valmistetaan tuotteita, jotka vähentävät päästöjä ja säästävät energiaa.

Konsernin juuret Kempeleessä

PKC:n juuret ovat vahvasti Pohjois-Pohjanmaalla, ja se on ollut merkittävä työnantaja jo viidellä vuosikymmenellä. Vuonna 2009 tulee kuluneeksi 40 vuotta johdinsarjayksikön perustamisesta. Konsernin historia alkaa vuodesta 1969, jolloin Nokian tytäryhtiö Pohjolan Kaapeli perusti johdinsarjatehtaan Kempeleeseen. Kansainvälistymisen ensimmäinen vaihe osuu 1990-luvun alkuun, jolloin aloitettiin alihankintayhteistyö Virossa ja Venäjällä. Brasialian tytäryhtiö perustettiin vuonna 1998.

Kun konserni listautui ensimmäisenä Pohjoissuomalaisena yhtiönä pörssiin, alkoi voimakas laajentuminen Etelä-Amerikassa, Venäjällä ja Virossa. Viime vuosina Pohjois-Amerikan ja Kiinan liiketoiminnat ovat vahvistaneet PKC Groupin globaalia kehittymistä. Vuoden 2008 lopussa PKC osti Puolassa sijaitsevan MAN Nutzfahrzeuge AG:n johdinsarjaliiketoiminnan MAN Star Trucks & Buses Sp. z.o.o.:lta. Pitkäaikaisen toimitussopimuksen solmiminen MAN konsernin kanssa vahvistaa PKC:n asemaa Euroopan hyötyajoneuvojen johdinsarjatoimittajana.

Pohjois-Pohjanmaa on luonut erinomaisen pohjan kansainvälisen konsernin kehittämiseksi. Keskeinen sijainti lähellä asiakasta mahdollistaa kehittymisen myös tulevaisuudessa.

 

{gallery}pp-pkc{/gallery}

 

PKC Group Oyj

Osoite
PL 174
90401 Oulu

puh.
020 1752 111

fax
020 1752 211

email
sales@pkcgroup.com

www.pkcgroup.com

Share.