Entistä parempaa taksipalvelua

0

Oulun Aluetaksi Oy haluaa tarjota taksimatkustajille entistä ystävällisempää, nopeampaa ja sujuvampaa palvelua. Tavoitteen eteen on tehty Suomen mittakaavassa raju ja ainutlaatuinen muutos. Taksinvälitys siirtyi liiketoimintakaupalla Eniro Sentraalille ja Oulun Aluetaksin 16 taksinvälittäjää vaihtoi uuden isännän palvelukseen 1. maaliskuuta 2011.

– Lähdimme murtamaan myyttiä, sillä muut alueelliset taksiyhtiöt vastaavat itse välityksestä. Kaupan ehtona oli asiakaspalvelun parantuminen. Asiakkaan tulee saada kaikissa tilanteissa miellyttävä vastaus. Puheluun tulisi vastata keskimäärin alle 15 sekunnissa, kun aiemmin jonotusaika on ollut noin 30 sekuntia, toimitusjohtaja Mauri Puolakanaho kertoo.

Oulun Aluetaksin omilla resursseilla palvelun parantaminen ei ollut enää mahdollista.

– Vappuaatoksi saimme viisi taksinvälittäjää töihin, mutta Sentraalin myötä määrä voidaan kolminkertaistaa. Haluan taksintilaamiseen samanlaista iloista meininkiä kuin Eniron 0100100 -palvelussa, Puolakanaho tuumii.

Eläköityminen tuo haasteita

Oulun Aluetaksin omistavat Oulun, Oulunsalon, Haukiputaan, Kempeleen ja Kiimingin autoilijat. Osakaskuntien alueella liikennöi noin 300 taksia.

Arkeen ja viikonlopun päiväliikenteeseen monipuolinen kalusto riittää hyvin, mutta ravintoloiden sulkemisaikaan odottelulta ei voi välttyä.

– Taksialalla piikit ovat isoja ja tilauskuorma epätasainen. Lupakiintiö on meillä täysin riittävä, mutta isoja ikäluokkia on lopettamassa lähivuosina. Haasteena on, miten saamme pidettyä taksimäärän nykyisellä tasolla, Puolakanaho aprikoi.

Taksin saa pian tekstiviestillä

Automaattisissa palveluissa Oulun Aluetaksi on valtakunnan ykkönen. Silti vuotuisista 850 000 tilauksesta 80 prosenttia tehdään keskuksen kautta.

Kännykän paikannustietoja hyödyntävä SuoraTaksi on saanut vakaan jalansijan. Käytössä ovat myös Puheentunnistus, Yritysvippi ja Lentokentän ennakkotilauspalvelu.

– Tuoteperheeseen tulee syksyyn mennessä tekstiviestitilaus. Pääkaupunkiseudulta saadun palautteen mukaan tekstari on monen asiakkaan mielestä paras tapa taksin tilaamiseen.

Elokuun alussa alkolukot tulevat pakollisiksi koulukyytejä ajaviin takseihin. Oulun Aluetaksi on päättänyt asentaa sen kuitenkin kaikkiin autoihinsa. Asiakkaille isompi muutos on edessä 21. syyskuuta.

– Kelan korvaamat kyydit tilataan jatkossa Sairaanhoitopiirin taksinvälityskeskuksesta. Asiakas vastaa puhelimessa kysymyslitaniaan. Tiedot tarvitaan, jotta maksut hyvitetään jatkossa asiakkaalle oikein.

Uuden suorakorvausjärjestelmän myötä paperisota loppuu takseissa kokonaan, kun kaikkien Kelan vuosittain korvaaman 170 000 matkan tiedot käsitellään jatkossa sähköisesti.

Yhteystiedot

Oulun Aluetaksi Oy

Taksikeskus
0600 300 81

Puheentunnistus
0600 300 84

SuoraTaksi
0600 300 80

www.oulunaluetaksi.fi

pp-aluetaksi2

Share.