Edullista lämpöä ympäristöystävällisesti ja tehokkaasti

0

Riihimäen Kaukolämpö Oy:n perustaminen 30 vuotta sitten oli poikkeuksellinen tapahtuma. Kyseessä oli Hämeen ensimmäinen hanke, jossa kunta ja yksityinen yritys päättivät lähteä laajaan ja merkittävään yhteistyöhön. Alusta asti toimintaa on viitoittanut vahva ilmasto- ja ympäristöajattelu.

 

Riihimäen Kaukolämpö Oy:n omistavat Riihimäen kaupunki ja Fortum Power and Heat Oy. Yhtiöllä on nykyisin yli 600 asiakasta. Kaukolämpöasiakkaat ovat pääasiassa isoja kiinteistöjä, kuten kerrostaloja, teollisuusrakennuksia, julkisia rakennuksia, kauppoja ja kouluja.

Lämpö jätteenpolttolaitoksesta

Riihimäen Kaukolämpö on syntynyt ja kehittynyt Riihimäen Ongelmajäte Oy:n, nykyisen Ekokem Oy Ab:n, tahdissa. Kaukolämpöä syntyy suuren jätteenpolttolaitoksen sivutuotteena ja ostetaan lämmitysenergiaksi asiakkaille.

– Ekokem tuottaa 80 prosenttia tarvitsemastamme energiasta, jota maakaasu täydentää, toimitusjohtaja Jorma Malmi täsmentää.

Riihimäen Kaukolämmön ei ole tarvinnut koskaan investoida omaan lämpölaitokseen. Sen sijaan kaukolämpöverkostoa rakennetaan koko ajan lisää sitä mukaa kun uusia rakennuksia valmistuu ja vanhat kiinteistöt liittyvät kaukolämpöön.

– Vuosi 2007 oli yhtiön historian suurin investointivuosi. Silloin rakensimme uuden kaukolämmön siirtoputkiston Ekokem Oy Ab:ltä kaupunkiin. Runsaan kuuden miljoonan investointi oli merkittävä satsaus liikevaihdoltaan kahdeksan miljoonan euron yritykselle, toimitusjohtaja toteaa.

Riihimäen Kaukolämmön toimintaan on alusta asti vaikuttanut, ellei peräti ohjannut, ekologinen ajattelu.

– Jätteenpoltto on meille valtava ympäristöetu. Jos Ekokemiä ei olisi, meillä poltettaisiin varmaan puuta ja turvetta ja kaupungissa olisi iso lämpölaitos. Nyt kun Ekokem on ilmoittanut kaajentavansa vuonna 2012, maakaasun merkitys meille tulee jäämään nykyistäkin pienemmäksi.

Edullista ja huoletonta

Riihimäen Kaukolämpö tuottaa lämmitysenergiaa paitsi ympäristöystävällisesti, myös kilpailukykyisesti ja tehokkaasti.

Kaukolämmön myyntihinta on asiakasystävällinen. Yhtiön hinnat ovat aina olleet maan keskitason alapuolella ja tällä hetkellä noin puolet öljyn hinnasta. Hinnan korotuspainekin on maltillinen, tavallisesti noin puolet yleisestä korotuspaineesta.

– Lisäksi kaukolämmön etuja on huolettomuus. Ei tarvitse tilata öljyä, ei nuohota mitään, eikä valmistautua lämmityksessä talveen millään tavoin. Asiakkaan ei tarvitse edes lähettää kulutuksen lukematietoja, sillä me hoidamme sen etälukuna gsm-verkkoa hyväksikäyttäen, Jorma Malmi lisää.

Yhtiön organisaatio on pieni, mutta tehokas.

– Alusta asti olemme voineet käyttää omistajien olemassaolevia henkilöresursseja, jolloin oman organisaation ei tarvitse olla vahva. Tarvitsemme vain kahden henkilön organisaation, kaiken muun ostamme ostopalveluina. Verkottunut toimintatapamme säästää niinikään kustannuksia.

{gallery}hy-riihimaen_kaukolampo_oy{/gallery}

 

Riihimäen Kaukolämpö Oy

Osoite
Lopentie 15-17
11100 Riihimäki

puh.
010 4544 222

fax
010 4544 221

email
jorma.malmi@rkloy.fi

www.rkloy.fi

Share.